Langlaufcursus Schwarzwald

5-daagse langlaufreis met instructies en tochten

Wil je 4 dagen langlaufen dicht bij huis? Dat kan in het hoogste middelgebergte van Duitsland: het Schwarzwald met toppen tot bijna 1500 meter. Tijdens deze reis krijg je instructie in de klassieke techniek. Je leert/verbetert de verschillende technieken en maakt prachtige tochten over een deel van de 330 km geprepareerde loipes van het Hochschwarzwald. Woensdagavond aanreizen en zondagavond weer thuis na 4 heerlijke dagen langlaufen.
Programma + verblijf vanaf € 489,- per persoon

Boek nu

Hulp nodig? Bel 0343-56 28 00 of mail reizen@vasasport.nl

31-01-2018 t/m 04-02-2018

Reisbeschrijving

Langlaufcursus klassiek, 5-daagse reis met instructies en tochten

4 dagen langlaufen, waarbij je verschillende technieken van het klassiek langlaufen leert/verbetert en mooie dagtochten maakt op je eigen niveau. Het Vasa-team zorgt er voor dat je heerlijk en efficiënt kunt bewegen in een prachtige natuur. Wat wil je nog meer?

Woensdag reis je naar het Schwarzwald met eigen vervoer of trein. Op donderdag en vrijdag zijn er klassieke instructies en kortere tochten. Op zaterdag en zondag maken we wat langere tochten vanuit plaatsen in de buurt. Zondagmiddag reis je na nog een heerlijke tocht terug naar huis.

 ik heb het gevoel dat ik al een week weg ben! 

Uitgangspunt van deze reis is Hinterzarten, vlakbij de hoogste berg (Feldberg 1493 m) van het Schwarzwald. Rondom Hinterzarten liggen veel loipes en andere nog hoger gelegen loipes zijn snel te bereiken.  

Pluspunten

 • Langlaufen in een afwisselend gebied met bos en hoogvlaktes
 • Programma bestaat uit een aantrekkelijk mix van instructies en tochten
 • Instructies en tochten onder leiding van topinstructeurs
 • Bestemming is goed te bereiken (ca. 6 uur vanaf Utrecht)
 • Sneeuwzeker gebied 

Expert over deze reis

Het Hochschwarzwald is een echte 'Geheimtip' voor langlaufers! Er zijn prachtige loipes voor alle niveau's, door een schitterende natuur. Het doet me altijd een beetje aan Scandinavië denken en dat zo dicht bij huis!

Sidney Teeling
Langlaufinstructeur en ex-langlaufbondscoach NSkiV

Niveau’s, conditie & techniek

Niveau
GroenBeginner
BlauwGevorderd -
RoodGevorderd +
Conditie
50%
Comfort & Luxe
95%
Klassiek
100%
Skating
0%

Reis programma

Langlaufcursus klassiek, 5-daagse reis met instructies en tochten

Woensdag: comfortabel reizen naar Schwarzwald

De reis begint om 18:00 uur in het hotel in Hinterzarten. Na het avondeten krijg je de eerste briefing en wordt alles uitgelegd over hoe en wat. Nadien huurmaterialen uitdelen en klaarmaken voor dag 2.

Donderdag: instructie en een kleine tocht

Op deze eerste dag blijven we op de afwisselende loipes rond Hinterzarten en werken we ijverig aan de verschillende klassieke technieken. 's Middags maken we daarbij ook al een kleine tocht.

Vrijdag: instructie en middagtocht naar Titisee

's Ochtends oefenen we op een van de loipes bij Hinterzarten. 's Middags maken we een tocht naar het meer van Titisee-Neustadt, waarbij we het geleerde in praktijk brengen. 

Zaterdag: langlaufzentrum Thurnerspur

Langlaufzentrum Thurnerspur ligt maar op 10 km van Hinterzarten en is uitgangspunt van veel prachtige loipes. We rijden er met de bus (gratis) of auto's heen en maken vanaf daar een heerlijke dagtocht. Eerst op de 'nachtloipe' nog wat instructies en daarna op pad (met natuurlijk ook nog nuttige tips) over de prachtige loipes die grotendeels door het bos gaan, met af en toe open stukken. We lunchen onderweg en met de betere langlaufers gaan we op de ski's terug naar Hinterzarten. 

Zondag: Rinken

Deze dag verplaatsen we ons met de auto. Ditmaal naar de Rinken loipe, waar we een mooie afwisselende tocht maken en onderweg stoppen voor koffie met gebak. Nadien terug richting de startplaats, voordat we terugkeren naar Hinterzarten (dat kan evt ook over de loipe!). Om 14:00 uur frissen we ons nog op in het hotel en rijden dan moe en voldaan terug naar de Lage Landen!

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door, dus ook als er onverhoopt geen of weinig sneeuw zou liggen in het Schwarzwald, wat onwaarschijnlijk is met de Feldberg (bijna 1500 m) en veel loipes boven de 1200 m! Het bovenstaande programma is onder voorbehoud en kan worden aangepast i.v.m. de sneeuwomstandigheden.

Accommodatie

We hebben bij het fijne Hotel Schwarzwaldhof in Hinterzarten goede groepsprijzen kunnen bedingen. Dit 3-sterren hotel ligt in het centrum van Hinterzarten met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel en niet ver van het station. De 1- en 2- persoonskamers liggen in het hotel of de dependance. In het geval van een 3-persoonskamer wordt er een bed op een ruime 2-persoonskamer bijgezet.
Alle kamers hebben TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben. Van sauna, dampfbad en infraroodkabine kan gratis gebruik worden gemaakt. Het hotel heeft een eigen konditorei, waar je natuurlijk een Schwarzwalder Kirschtorte kunt bestellen. Er is gratis WIFI beschikbaar. Het hotel ligt in het centrum, dus winkels zijn in de buurt. 

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

Prijzen

Langlaufcursus klassiek, 5-daagse reis met instructie en tochten

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 489,- per persoon
 

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Langlaufcursus Schwarzwald € 240

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en tochten
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een heerlijk lang weekend om op terug te kijken

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Hinterzarten
 • Verblijf, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Eventuele liftkosten
 • Boekingskosten €10 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verblijf

Hotel Schwarzwaldhof Hinterzarten per persoon    
2-persoonskamer € 284
1-persoonskamer € 324
2-persoonskamer voor alleengebruik € 415

Prijzen verblijf zijn inclusief 4 overnachtingen, 4 maal ontbijt, 4 maal avondeten, toeristenbelasting, gebruik van sauna en waxruimte en bemiddelingskosten. Bij verblijf in dit hotel is het openbaar vervoer gratis met gebruik Konuscard en sommige liften met gebruik Schwarzwaldcard. Drankjes zijn exclusief. Meer info bij boeken. ​ 

Extra's

Verlengingen
Bij deze reis zijn verlengingen niet mogelijk
 
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij boeken kun je via ons een annuleringsverzekering afsluiten (7,5% van de reissom)

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie
Huur set no-wax ski's € 41
Vasa Sport neemt de gehuurde spullen mee naar Hinterzarten  

Langlaufcursus Schwarzwald: Een geslaagde primeur

De langlaufcursus klassiek in het Schwarzwald was dit jaar een primeur. De reis was volgeboekt en er waren zelfs mensen...
Lees verder

p020817081125
14-04-2092