Veel gestelde vragen (FAQ) Winterreizen

Hier vind je informatie die waarschijnlijk je vraag beantwoordt. Mocht dit niet zo zijn dan kun je natuurlijk ook altijd je vraag via de e-mail sturen.

1. Hoe boek ik een reis?
2. Reisverzekering
3. Niveaugroepen
4. Wat neem ik mee op reis?
5. Huren van (langlauf)materiaal
6. De prijs van je reis
7. Download Adobe Reader (gratis)
8. Annuleringsverzekering en polisvoorwaarden
9. Europese zorgverzekeringskaart
10. Reisvoorwaarden

1. Hoe boek ik een reis?

Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de knop 'Boek deze reis'. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk van zelf. Je vult in hoeveel personen er mee gaan op reis en kiest uit de aangeboden opties. In het overzicht wordt de totaalprijs weergegeven. Een tip: gebruik het blauwe i-tje om aanvullende informatie te lezen. Meer weten over de 'bouwstenen' waarmee je jouw reis samenstelt? Ga dan naar deze pagina.

2. Reisverzekering

Wij adviseren je dringend voor deze reis een reisverzekering af te sluiten. Je kunt hiervoor contact opnemen met je eigen verzekeringsagent. Hij kan je specifieke situatie goed beoordelen en er voor zorgen dat je niet over- of onderverzekerd bent. De soort activiteit speelt daarbij een grote rol. Een aanvulling voor risicovolle sporten kan nodig zijn. De standaarddekking voor bagage is vaak ook te laag om de uitrusting voldoende te verzekeren.

3. Niveaugroepen

Er zijn verschillende niveaugroepen waarin men langlauft. Informatie over niveaugroepen zijn op deze pagina uitgewerkt.

4. Wat neem ik mee op reis?

Selecteer je paklijst die bij jouw reis hoort zodat je niks vergeet. Heb je nog iets nodig? Kijk dan even in de webshop.

Paklijst langlaufreizen >>
Paklijst backcountry standplaats reizen>>
Paklijst backcountry trekking >>

5. Huren van (langlauf)materiaal

We verhuren de benodigde materialen. Bij het boeken van de reis reserveer je eenvoudig je langlaufset erbij. Per reis worden er ook complete pakketten aangeboden. Voor verdere informatie over het huren van materiaal ga je naar deze pagina.

6. De prijs van je reis

Elke reis kent een basisprijs, dat is het programma. Bij elke reis zijn er extra opties, deze staan op de reispagina netjes onder elkaar weergegeven. Zo kun je precies zien wat de reis gaat kosten. In de boekingsmodule kies je de gewenste opties en boek je deze erbij.

7. Download Adobe Reader (gratis)

Voor sommige informatie op onze website heb je Adobe reader nodig om deze te kunnen lezen. Voor meer info over Adobe en hoe deze te downloaden ga je naar deze website.

8. Annuleringsverzekering en polisvoorwaarden

Kosten bij annulering
Bij het (onverhoopt) annuleren van je reis moeten annuleringskosten in rekening worden gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van het tijdstip van annulering. Deze kosten worden, als er sprake is van een geldige annuleringsreden, vergoed via een annuleringsverzekering. Als je geen annuleringsverzekering hebt, zal je in alle gevallen de annuleringskosten zelf moeten betalen, die in het ergste geval op kunnen lopen tot 100% van de reissom. Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden in de Vasa Sport reisvoorwaarden.

Annuleringsverzekering afsluiten
Daarom adviseren wij een annuleringsverzekering af te sluiten. Helaas kunnen wij dit (sinds 1 mei 2018) niet meer voor je regelen. Daarom verwijzen we je naar de onderstaande organisaties.
De kosten van een annuleringsverzekering zijn c.a. 7,5% van de reissom. Je kunt deze meestal tot 5 dagen na boeken afsluiten. Er zijn ook annuleringsverzekeringen die het hele jaar geldig zijn. 

Bij deze organisaties kun je een verzekering afsluiten
We hebben alvast een aantal maatschappijen voor je op rijtje gezet waar je een verzekering kunt afsluiten. Lees de polisvoorwaarden goed door, want die kunnen per maatschappij verschillen.

Allianz Global Assistance >>

Europeesche verzekeringen >>

Generali >>

 

9. Europese zorgverzekeringskaart

Sinds 1 januari 2006 is het mogelijk in Nederland de Europese zorgverzekeringkaart oftewel een European Health Insurance Card (EHIC) aan te vragen. Met de EHIC heb je recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. De EHIC is alleen geldig in landen die vallen binnen de EER (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein), Zwitserland en Australië. Deze kaart maakt het veel makkelijker om zonder papieren rompslomp gebruik te maken van medische zorg in het buitenland. Zonder deze kaart bestaat de kans dat je direct cash moet betalen of niet wordt geholpen.

Elke burger die een basisverzekering heeft afgesloten en voor een tijdelijke periode naar het buitenland gaat voor bijvoorbeeld vakantie of werk, kan kosteloos in aanmerking komen voor een EHIC. De kaart is persoonsgebonden en dient daarom voor elk gezinslid/reiziger apart te worden aangevraagd.

Via deze link kun je snel en eenvoudig zelf jouw EHIC aanvragen voor een groot aantal zorgverzekeraars. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar waarbij je jouw basisverzekering hebt afgesloten, niet op het aanvraagformulier erbij staat. Dit betekent dat jouw zorgverzekeraar deze dienst niet aanbiedt via deze website. Misschien is het wel mogelijk een EHIC aan te vragen via de website van de zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

De EHIC wordt normaal gesproken binnen 4 werkdagen, nadat je de aanvraag hebt gedaan per post afgeleverd.

10. Reisvoorwaarden

Speciaal voor de reizen heeft Vasa Sport haar reisvoorwaarden. Hierin staan de rechten en plichten van Vasa Sport als reisorganisatie en jou als deelnemer.

Lees hier de reisvoorwaarden >>