Huur je ski's erbij

We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Prijzen huurpakketten

De prijzen van de complete huurpakketten verschillen per reis. Je vindt de prijzen bij de reisbeschrijving en ze staan ook nog een keer bij boeking vermeld.

Huurmateriaal meenemen op reis

Bij bijna alle reizen neemt Vasa Sport het huurmateriaal mee.
Met behulp van de opgegeven maten (lichaamslengte, gewicht en schoenmaat) zoeken we het materiaal uit en nemen we het mee naar de sneeuw. Op de eerste avond van de reis wordt het materiaal dan uitgedeeld. We nemen altijd wat extra mee, zodat er altijd een passende set voor je is.

Bij een aantal reizen kunnen wij helaas het huurmateriaal niet meenemen. In dit geval moet je de bestelde materialen in de week voor aanvang van de reis in de Vasa Shop ophalen (let op de openingstijden). Je krijgt er dan een skizak bij om de materialen goed te kunnen vervoeren in de auto of het vliegtuig. Op de reispagina's vind je bij de prijsinformatie of wij het huurmateriaal meenemen of niet.

Waaruit bestaat een langlaufset?

Een langlauf set bestaat uit: ski’s, stokken en schoenen. Op de klassieke ski’s zijn Salomon profile bindingen gemonteerd. Op de skating ski’s zijn Salomon Pilot bindingen gemonteerd. De ski’s zijn al van glijwax voorzien. Als er tijdens de reis een nieuwe laag glijwax op moet, wordt deze door Vasa Sport beschikbaar gesteld.

Klassieke wax-ski’s

Normaal gesproken verhuren we klassieke no-wax ski’s, waarvoor dus geen afzetwax nodig is. Bij sommige reizen is het mogelijk klassieke wax ski’s te huren. In dat geval moet je of zelf zorgen voor afzetwax en gereedschap of je huurt er een waxpakket bij. Dan stelt Vasa Sport de benodigde afzetwax en gereedschap beschikbaar.

Waxservice en wedstrijdwax

Bij sommige reizen kun je waxservice boeken. In dat geval waxen de Vasa Sport waxexperts je ski’s en maken ze na afloop weer schoon. Als je waxservice voor een wedstrijd boekt worden je ski’s natuurlijk van wedstrijdwax voorzien.
Er zijn ook reizen waar je alleen wedstrijdwax kunt boeken. In dat geval stelt Vasa Sport de wax beschikbaar en laat zien hoe het aangebracht moet worden.

Waaruit bestaat een BC-set?

Een BC-set bestaat uit Backcountry-ski’s met staalkanten, telescoop stokken en BC-schoenen voor Salomon BC-bindingen. De ski’s zijn met glijwax geprepareerd. De stijgvellen zijn voor de steile klimmen.

BC-ski’s: wax of nowax?

Voor onze BC reizen raden we nowax ski's ofwel schubben ski's aan. Deze zitten zijn dan ook standaard in het huurpakket. Wil je perse wax ski's neem dan contact op met Vasa Sport.

Niet mee op reis en toch materiaal huren?

Dat kan natuurlijk ook. In de Vasa Shop verhuren we langlaufsets voor klassiek, skating en buiten de sporen. Kijk op de website wat er is en wat de prijzen zijn.

Om er zeker van te zijn dat je het juiste huurmateriaal hebt adviseren we je bij het ophalen de schoenen te passen en de stokken na te meten. De ski’s meten wij voor je aan op basis van de aangegeven lichaamslengte, gewicht en langlauf-ervaring.