Reis en verblijf

Vervoer met eigen auto en carpool

De reizen zijn op basis van eigen vervoer. Vasa Sport kan bemiddelen bij carpoolplaatsen. Je kunt vraag/aanbod bij de boeking opgeven. Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis mailen wij aan carpoolers en -aanbieders een overzichtje met de betreffende e-mailadressen (let op: wie zich opgeeft als carpooler of -aanbieder geeft daarmee aan Vasa Sport automatisch toestemming om zijn/haar gegevens aan de anderen door te geven). Carpoolers moeten daarna zelf contact opnemen met carpoolaanbieders.

Vervoer per vliegtuig

Bij sommige reizen is er een vliegreis nodig om op de plaats van bestemming of op het verzamelpunt te komen. De retourvlucht voor deze reizen dien je zelf te boeken en is niet bij de reis inbegrepen. Via www.vliegtickets.nl kan je kijken voor mogelijke opties.

Zorg ervoor dat je, daar waar nodig, genoeg tijd hebt om op ons verzamelpunt te komen. Bij enkele reizen moet er rekening gehouden worden met een gezamenlijke transfer van het vliegveld naar het startpunt. Kijk voor de specifieke informatie over de transfers bij de informatie van de betreffende reis. Heb je twijfels neem dan contact met ons op.

Wij wijzen je erop dat je voor het vliegticket zelf een annuleringsverzekering dient af te sluiten. Het ticket valt niet onder de annuleringsverzekering die je bij je boeking van de reis via Vasa Sport hebt afgesloten.

Vervoer per trein

Bij een aantal reizen is het mogelijk met de trein naar de startplaats te komen. De treintickets dien je zelf te boeken en zijn niet bij de prijs inbegrepen. Informatie en tickets zijn verkrijgbaar bij de internationale balies op de grote NS-stations en bij Teleservice NS Internationaal, 0900-9296 (aan dit nummer zitten kosten verbonden). We hebben ook goede ervaringen met www.treinreiswinkel.nl. Vooral met een nachttrein kun je comfortabel reizen en als je tijdig reserveert is het vaak ook mogelijk de sportuitrusting mee te nemen. Kijk voor de specifieke informatie over reizen met de trein bij de informatie van de betreffende reis. Heb je twijfels neem dan contact met ons op.

Kamerindeling

Welke types kamer er bij welke reis geboekt kunnen worden zie je bij de prijzen van de reis. Pas tijdens de boeking kun je zien of alle kamertypes werkelijk nog beschikbaar zijn. Wie een 1-persoonskamer boekt kan ook op een 2-persoonskamer met alleengebruik worden geplaatst. Soms kan (tegen een hogere toeslag) een 2-persoonskamer voor alleengebruik worden geboekt. Zijn er op de site geen 1-persoonskamers of 2-persoonskamers voor alleengebruik meer beschikbaar kun je vragen (reizen@vasasport.nl of 0343-562800) of er nog mogelijkheden zijn.

Kamers op indeling

Deelnemers die met 2 personen en 2-persoonskamer of met 3 personen een 3-persoonskamer boeken worden natuurlijk samen op zo’n kamer ingedeeld. Individuele deelnemers (die dus zonder kamergenoten boeken) kunnen zich aanmelden voor alle soorten kamers. Wie niet voor een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer met alleengebruik) opgeeft, wordt op een kamer ingedeeld met 1 of meerdere andere deelnemers. Voor die indeling hanteren we de volgende regels.

2-persoonskamer:

  • Wie zich (zonder kamergenoot) voor een 2-persoonskamer opgeeft, wordt ingedeeld bij een andere “losse deelnemer” van hetzelfde geslacht, die ook een 2-persoonskamer heeft geboekt.
  • Als er geen andere deelnemer van hetzelfde geslacht “beschikbaar” is, die ook een 2-persoonskamer heeft geboekt, word je door ons benaderd de boeking om te zetten naar een 1-persoons- of een meerpersoonskamer.

Meerpersoonskamer (3- of 4-persoons, afhankelijk van de reis):

  • Wie zich (zonder kamergenoot) voor een meerpersoonskamer opgeeft, wordt ingedeeld bij andere deelnemers van hetzelfde geslacht, die ook een meerpersoonskamer hebben geboekt (dit kan eventueel ook een 2-persoonskamer zijn).
  • Als er zich geen “kamergenoten” van hetzelfde geslacht aanmelden, word je door ons benaderd de boeking om te zetten naar een 1- of 2-persoonskamer, waarbij dan de 2-persoonskamertoeslag (dus ook voor de 1-p kamer) moet worden betaald.