Mountainbiken met een eMTB bij Vasa Sport

eMTB'en wordt steeds populairder. Vasa Sport organiseert eMTB reizen en clinics voor wie van trails en bergen houdt en de voordelen van een E-MTB ziet. 

eMTB reizen

Het wordt ook in Nederland steeds populairder, mountainbiken met een eMTB. In de Alpenlanden is het al een rage en dat is logisch want met hulp van de motor kun je makkelijker bergop en genieten van de bergen en de trails op hoogte.

Maar gemakkelijker boven komen kan ook een probleem worden als je over te weinig techniek beschikt. Wil je als startende eMTBer technisch beter worden of ben je al een ervaren singletrailrijder, die van de trails nog meer wil genieten op de MTB? Dan komt het goed uit dat Vasa Sport vanaf 2021 ook eMTB reizen en clinics aanbiedt! 

 1. 2 type eMTB reizen
 2. Met een eMTB op een reguliere reis mee?
 3. De eMTB reizen
 4. Vasa service op de eMTB reizen

 

Steeds meer eMTB’s op reizen

We krijgen steeds vaker de vraag: ‘’Mag ik met mijn e-bike mee op deze reis?’’ Dat kan natuurlijk, maar hoe gaaf is het om op reis te gaan speciaal voor e-bikes? We gaan het mogelijk maken.

e-mtb reizen

 

In het Vasa programma vind je twee type eMTB-reizen:

1. Wil je graag in de bergen fietsen maar vind je het op een normale MTB conditioneel en technisch te uitdagend?

De eMTB reizen met niveau groen en level 2-3 zijn dan de perfecte keuze voor jou. De routes hebben ca. 1300 hoogtemeters per dag en gaan over gravelpaden en eenvoudige trails. Je moet beschikken over voldoende basisconditie en basistechniek. 40km op parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug, Schoorl of Limburg moeten voor jou geen enkel probleem zijn. Twijfel je of je een week aan kan? Doe dan eerst mee met een eMTB-clinic of een eMTB weekend. Het zijn perfecte activiteiten om je voor te bereiden op het Alpen avontuur.

2. Ben je al een ervaren mtb-er en zie jij extra mogelijkheden op een eMTB?

Kies dan voor een eMTB reis met niveau rood en level 5-8. Dit zijn reizen voor de mtb-er die technisch en conditioneel goed onderlegd is en die op een eMTB nog meer kunnen genieten van hun favoriete sport. Met de eMTB gaat het klimmen makkelijker en heb je energie over voor het afdalen op supertechnische trails. Het is net zoals het bij de Panorama tochten gaat maar dan zonder gebruik van liften. Je blijft langer op hoogte en  rijdt heerlijk technische trails. 
De routes hebben maximaal 1900 klim-hoogtemeters, zodat je de dagetappe met 1 moderne eMTB-accu en in de eco- of toerstand kan afleggen. Een flinke conditie is vereist om voldoende mee te trappen. Om aan deze reis te kunnen deelnemen moet je een mountainbiker (geweest) zijn, die op een gewone bike de blauwe routes reed op het level van de betreffende reis (dus 5-8). Als je niet van technisch dalen houdt kies dan voor een eMTB reis op niveau groen met level 2-3. Ook voor eMTB niveau rood hebben we een eMTB-clinic.

Meer over de dagafstanden, hoogtemeters en levels van de fietsreizen lees je op: kies de juiste fietsreis.

 

Met een eMTB deelnemen aan een reguliere mountainbikereis?

Ja hoor, dat kan!
Besef dat je samen fietst met deelnemers, die niet op een eMTB onderweg zijn. Stem daarop jouw fietsgedrag af, het is voor de biobiker niet fijn als ze voorbij gespeerd worden door een eMTBer in de Turbostand. 

 

eMTB reizen en clinic

Genieten van prachtige uitzichten en mooie landschappen. Lekker trappen over zoveel mogelijk onverharde paden. De eMTB geeft je een prettig windje mee.  Deze e-MTB vakanties en clinic's staan op het programma: 

 1. Clinic in Nederland 
 2. eMTB-weekenden 
 3. eMTB weekreizen met gids of gps

 

Alles om jou een onvergetelijk eMTB reis te bezorgen

Zoals je van ons gewend bent doen we alles om jou een onvergetelijke e-mtb vakantie in de bergen te bezorgen. Denk daarbij aan:

 • Reserve eMTB
 • Gids die je begeleidt en instructies geeft specifiek voor e-MTB (remweg, bochten etc.)
 • Exclusieve groep voor e-MTB’ers
 • Aangepaste routes met weinig loopstukken
 • Goede laadmogelijkheden bij hotels
 • Veilige stalling voor jouw e-mountainbike
 • en meer…

eMTB reizen 2021

 

Lijkt een fietsvakantie op de eMTB je wat?

Fiets dan snel door en:

Bekijk de eMTB-reizen van Vasa Sport 

of doe als eMTB-er mee aan een reguliere MTB reis
 

Frankrijk
FRA
Spanje
ESP

TransPyreneeën canyon to coast eMTB

MTB-en in de Pyreneeën, 6 etappes van canyon tot coast over de mooiste trails. 

21-09-2024 t/m 28-09-2024

Reislevel: 7/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€1.178

Luxemburg
LUX

Luxemburg trails eMTB

Luxemburg is een prachtige bestemming voor de eMTB. Het is drie dagen genieten van mooie uitzichten met de beboste bergen, stuwmeren en de Sûre (rivier).

26-04-2024 t/m 28-04-2024

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€327

Oostenrijk
AUT
Italië
ITA
Zwitserland
SUI
Bijna vol!

TransAlp Ischgl-Riva eMTB

eMTB TransAlp door 3 landen met start in Ischgl en finish in Riva. Een echte klassieker dus. Net zoals de wedstrijdrijders doen, maar dan met wat meer comfort.

22-06-2024 t/m 29-06-2024

Reislevel: 6/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€1.169