Mountainbiken met een eMTB

Het wordt ook in Nederland steeds populairder, mountainbiken met een eMTB. In de Alpenlanden is het al een rage en dat is logisch want met hulp van de motor kun je makkelijker bergop en genieten van de bergen en de trails op hoogte. Maar gemakkelijker boven komen kan ook een probleem worden als je over te weinig techniek beschikt. Wil je als startende eMTBer technisch beter worden of ben je al een ervaren singletrailrijden, die van de trails nog meer wil genieten op de MTB? Dan komt het goed uit dat Vasa Sport vanaf 2021 ook eMTBreizen aanbiedt! 

 

In het Vasa programma vind je twee type eMTB-reizen:

 

1. Wil je graag in de bergen fietsen maar vind je het op een normale MTB conditioneel en technisch te uitdagend?

De eMTB reizen met niveau groen en level 2-3 zijn dan de perfecte keuze voor jou. De routes hebben ca. 1300 hoogtemeters per dag en gaan over gravelpaden en eenvoudige trails. Je moet beschikken over voldoende basisconditie en basistechniek. 40km op parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug, Schoorl of Limburg moeten voor jou geen enkel probleem zijn. Twijfel je of je een week aan kan? Doe dan eerst mee met een eMTB-clinic of een eMTB weekend. Het zijn perfecte activiteiten om je voor te bereiden op het Alpen avontuur.

Ontdek nu de eMTB reizen met niveau groen en level 2-3

2. Ben je al een ervaren mtb-er en zie jij extra mogelijkheden op een eMTB?

eMTB op de trails

Kies dan voor een eMTB reis met niveau rood en level 5-8. Dit zijn reizen voor de mtb-er die technisch en conditioneel goed onderlegd is en die op een eMTB nog meer kunnen genieten van hun favoriete sport. Met de eMTB gaat het klimmen makkelijker en heb je energie over voor het afdalen op supertechnische trails. Het is net zoals het bij de Panorama tochten gaat maar dan zonder gebruik van liften. Je blijft langer op hoogte en  rijdt heerlijk technische trails. 
De routes hebben maximaal 1900 klim-hoogtemeters, zodat je de dagetappe met 1 moderne eMTB-accu en in de eco- of toerstand kan afleggen. Een flinke conditie is vereist om voldoende mee te trappen. Om aan deze reis te kunnen deelnemen moet je een mountainbiker (geweest) zijn, die op een gewone bike de blauwe routes reed op het level van de betreffende reis (dus 5-8). Als je niet van technisch dalen houdt kies dan voor een eMTB reis op niveau groen met level 2-3. Ook voor eMTB niveau rood hebben we een eMTB-clinic.

Ontdek nu de eMTB reizen met niveau rood en level 5-8

Met een eMTB deelnemen aan een reguliere reis?

Het is bij Vasa Sport al langer mogelijk om aan een reguliere MTB-reis deel te nemen met je eMTB. We willen wel graag, dat je eerst even navraagt of dat bij de betreffende reis mogelijk is. We vragen je ook om je fietsgedrag aan te passen aan dat van de deelnemers, die niet op een eMTB onderweg is. Voor hen is het niet fijn als ze voorbij “gespeerd” worden door een eMTBer in de Turbostand.

 

Uitproberen en meteen (bij)leren? Doe mee met de clinic

Leer/verbeter de skills die je nodig hebt om met de e-MTB in de bergen te rijden. De instructeur is tevens gids van onze e-MTB-reizen en geeft tips & tricks ter voorbereiding van je reis. De clinic wordt in 2 niveau's aangeboden (groen en rood). Neem je eigen eMTB mee of huur er eentje en doe mee.
 

Ja, ik wil leren op een eMTB clinic

 

Vragen of reageren?

Neem contact met ons op.