Racefiets TransAlp, Giro & TransX

TransAlp met Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse cols heeft bij Nederlandse en Belgische racefietsers nog niet zo’n naam als bijvoorbeeld de Marmotte en cols uit de Tour de France. Toch zijn er steeds meer Nederlanders en Belgen, die hun Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse collega’s volgen en het avontuur van een TransAlp een keer willen meemaken. TransAlp staat voor een tocht van noord naar zuid door de Alpen. Bij de Giro wordt een ronde gemaakt en is de start en finish in dezelfde plaats.

Racefietsen in niveaugroepen

Door de Transalp-Challenge voor mountainbikekoppels en Tour Transalp voor racefietsers, heeft de TransAlp een magische klank gekegen. Vasa Sport organiseert al jaren, met groot succes, TransAlps voor sportieve fietsers over diverse routes, zowel voor racefietsers als voor mountainbikers. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau fietsen, want er zijn 4 niveaugroepen, elk met een eigen route. De finishplaats aan het eind van elke fietsdag is voor iedere niveaugroep hetzelfde.

Fietsen zonder zorgen

Bij een TransAlp wordt aan het einde van de reis de hele groep met touringcar en fietsaanhanger weer teruggebracht naar de startplaats. Dat laatste hoeft niet meer bij de Giro's, want dan kom je in de laatste etappe weer terug in de startplaats.

Tijdens een TransAlp of Giro hoef je eigenlijk alleen maar te fietsen. De hele organisatie eromheen, accommodaties, bagagevervoer, routes en terugtransport wordt door Vasa Sport geregeld. Bijna iedere etappe heeft 4 niveaus: groen, blauw, rood en zwart.

Deelnemers aan de racefietsreizen rijden zelfstandig (in groepen en groepjes) met GPS-ontvanger en niet meer met gidsen. GPS ontvangers worden zonder kosten ter beschikking gesteld.

Bekijk het reisoverzicht racefietsreizen >>

TransX

TransX = TransAlp maar dan niet in de Alpen
Het concept is hetzelfde als bij een TransAlp alleen rijden we over andere bergketens van de wereld.
Op dit moment bieden we één TransX aan, namelijk:

Trans Pyreneeën >>

Let op: deze reis organiseren we in 2018 voor de laatste keer. Dus als je mee wilt is dit je kans.