5 voordelen van rijden met GPS

Mountainbiken met gids heeft natuurlijk veel voordelen, maar voor wie van meer vrijheid wil genieten is zelfstandig rijden met een GPS dé oplossing. We hebben de voordelen van het rijden met een GPS tijdens een groepsreis uit het vaste programma voor je op een rijtje gezet.

mtb reis gps


1: Je geniet van de vrijheid

mtb reis gps

Wanneer je met gids rijdt ben je gebonden aan je niveaugroep en wat de groep doet. Als je zelfstandig met GPS rijdt kun je met je eigen fietsmaten (je moet minstens met z’n tweeën zijn) je niveauroute kiezen en ben je niet afhankelijk van een gids en je groepsgenoten. Je hebt dus alle vrijheid en je bepaalt zelf welk niveau van de route je rijdt. Bovendien bepaal je zelf je fietstempo, pauzes, lunchstops en fotomomenten!

2: Het zorgt voor een stukje avontuur

mtb reis gps

Als je met gids rijdt weet hij/zij de route en hoef jij er als het ware alleen maar achteraan te rijden. Rijd je met GPS dan beleef je de tocht een stukje avontuurlijker. Met behulp van je GPS zoek je namelijk zelf de route en ben je min of meer op jezelf aangewezen. Niet helemaal natuurlijk, want de volgwagen en reisbegeleiding is altijd in de buurt en je mag ook niet alleen op pad als je met GPS rijdt. Vanwege de veiligheid moet je op zijn minst met z'n tweeën zijn.

3: Je profiteert van de 'Vasa-voordelen'

mtb reis gps

Je krijgt de prachtige, goed uitgewerkte Vasa Sport tracks op je GPS. Je profiteert van de logistiek van een groepsreis, zoals bagagetransport, georganiseerde hotels en terugtransport naar de startplaats. En als er wat gebeurd zijn reisbegeleiding, volgwagen en reservefiets in de buurt. Met de coördinaten die je op je GPS ontvanger vindt ben je snel gevonden.

4: Je geniet van de groepssfeer

mtb reis gps

Overdag fiets je met je eigen groepje. Voor- en na de rit geniet je toch van de groepssfeer. De briefings en avondmaaltijden zijn namelijk met de gehele groep.

5: Je krijgt € 100,- korting per persoon

mtb reis gps

Als de bovenstaande voordelen je aanspreken dan wordt het nog mooier, want als je ervoor kiest om op een groepsreis met GPS te rijden krijg je € 100,- korting per persoon.

Bekijk de MTB-reizen >>

Kies bij boeken voor GPS ipv gids en de €100 korting wordt direct toegepast!

Let op: vanwege veiligheidsredenen kun je niet alleen boeken voor een reis met GPS. Rijd je niveau geel, dan kun je er beter voor kiezen om met gids te rijden. In deze niveaugroep voorziet de gids je van tips & tricks tijdens het fietsen.

Maatwerk GPS
Komt de datum van een groepsreis uit het vaste programma niet uit? Kies dan voor een maatwerk GPS-reis bepaal zelf je reisdata. Je gaat dan met je eigen groep op pad. Je ontvangt voor de reis van ons de routes en alle details die je moet weten. Met of zonder bagagevervoer. En mocht er iets zijn dan is de telefonische helpdesk paraat.