5 voordelen van rijden met GPS

Mountainbiken met gids heeft natuurlijk veel voordelen, maar voor wie van meer vrijheid wil genieten is zelfstandig rijden met een GPS dé oplossing. We hebben de voordelen van het rijden met een GPS tijdens een groepsreis uit het vaste programma voor je op een rijtje gezet.

Rijden met GPS

1: Je geniet van de vrijheid

mtb reis gps

Wanneer je met gids rijdt ben je gebonden aan je niveaugroep en wat de groep doet. Als je zelfstandig met GPS rijdt kun je met je eigen fietsmaten (je moet minstens met z’n tweeën zijn) je niveauroute kiezen en ben je niet afhankelijk van een gids en je groepsgenoten. Je hebt dus alle vrijheid en je bepaalt zelf het fietstempo, pauzes, lunchstops en fotomomenten!

2: Het zorgt voor een stukje avontuur

mtb reis gps

Als je met gids rijdt weet hij/zij de route en hoef jij er als het ware alleen maar achteraan te rijden. Rijd je met GPS dan beleef je de tocht een stukje avontuurlijker. Met behulp van je GPS zoek je namelijk zelf de route en ben je min of meer op jezelf aangewezen. Niet helemaal natuurlijk, want de volgwagen en reisbegeleiding is altijd in de buurt en je mag ook niet alleen op pad als je met GPS rijdt. Vanwege de veiligheid moet je op zijn minst met z'n tweeën zijn.

3: Je profiteert van de 'Vasa-voordelen'

mtb reis gps

Je krijgt de prachtige, goed uitgewerkte Vasa Sport tracks op je GPS. Je profiteert van de logistiek van een groepsreis, zoals bagagetransport, georganiseerde hotels en terugtransport naar de startplaats. En als er wat gebeurd zijn reisbegeleiding, volgwagen en reservefiets in de buurt. Met de coördinaten die je op je GPS ontvanger vindt ben je snel gevonden.

4: Je geniet van de groepssfeer

mtb reis gps

Overdag fiets je met je eigen groepje. Voor- en na de rit geniet je toch van de groepssfeer. De briefings en avondmaaltijden zijn namelijk met de gehele groep.

5: Je krijgt € 100,- korting per persoon

mtb reis gps

Als de bovenstaande voordelen je aanspreken dan wordt het nog mooier, want als je ervoor kiest om op een groepsreis met GPS te rijden krijg je € 100,- korting per persoon.

Bekijk de MTB-reizen >>

Kies bij boeken voor GPS ipv gids en de €100 korting wordt direct toegepast!

 

Maatwerk GPS

Komt de datum van een groepsreis uit het vaste programma niet uit? Kies dan voor een maatwerk GPS-reis bepaal zelf je reisdata. Je gaat dan met je eigen groep op pad. Je ontvangt voor de reis van ons de routes en alle details die je moet weten. Met of zonder bagagevervoer. En mocht er iets zijn dan is de telefonische helpdesk paraat.

 

 

Kies alléén voor rijden met GPS als je:

  • minimaal met zijn tweeën bent van gelijk niveau zodat je samen kan rijden

  • minimaal drie jaar ervaring hebt met rijden in de bergen

  • eerste hulp bij ongevallen kan verlenen (EHBO set verplicht)

  • feilloos kan navigeren met de GPS 

  • in staat bent tracks en waypoints te laden in de eigen GPS-ontvanger

  • noodreparaties aan de fiets kan doen

  • om kan gaan met wisselende weersomstandigheden in het hooggebergte

  • voldoende mtb skills hebt voor de trails van de bergen

Bij twijfel, kies voor rijden met een gids.