De mensen

De medewerkers van het Vasa Sport Team worden hieronder beschreven. De realisatie van alle reizen zijn echter nooit mogelijk zonder het team van gidsen en instructeurs. Zij zorgen ervoor dat iedereen optimaal begeleid wordt gedurende de reis. Het gaat wat ver om iedereen op deze plek voor te stellen (er zijn meer dan 25 gidsen, trainers en instructeurs). Stuk voor stuk zijn het in ieder geval deskundige en enthousiaste begeleiders en al deze freelancers hebben één gezamenlijk kenmerk: passie voor bewegen!


Sidney Teeling
Directeur, gids, langlauftrainer, reisleider
sidney@vasasport.nl

Samen met Marco is hij de grondlegger van het huidige Vasa Sport. Sidney woont in Oostenrijk en daarom is hij ‘s zomers voortdurend met zijn mountainbike op pad om nieuwe paadjes te ontdekken voor de TransAlp-tochten. In de winter kan hij in zijn tuin op de langlaufski's stappen, want de loipe loopt er direct langs! Sidney heeft de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) gevolgd en in 1984 een boek over langlaufen geschreven. Daarna was hij 17 jaar werkzaam bij de Nederlandse Ski Vereniging als bondscoach langlauf/rolski en coördinator Noordse Skidisciplines.


Marco Puik
Directeur, gids, langlauftrainer, reisleider, Shop, Events
marco@vasasport.nl

Samen met Sidney is hij de grondlegger van het huidige Vasa Sport. Marco’s kracht is zijn passie voor sport, die hij met grote enthousiasme overdraagt aan anderen. Marco is, naast zijn functie als directeur, langlauf- en rolskitrainer. Marco studeerde na het CIOS op de Hogeschool van Nijmegen recreatie en toerisme. In 1996 heeft hij Vasa Sport opgericht.


Gijs-Jan

Gijs-Jan Lavèn
partner Vasa Sport, reisorganisator, reisleider en gids
gijsjan@vasasport.nl
 

Sinds juni 2023 is Gijs-Jan fulltime in dienst bij Vasa Sport. En met ambitie want hij is meteen ingestapt als partner. Samen met Marco en Sidney is er nu dus een 3e directeur-aandeelhouder. Wil je weten wie die Gijs-Jan is, wat hij doet en met welke ambitie? Check dan dit blog >>Machiel Ittmann
Productspecialist Shop, instructeur en gids
machiel@vasasport.nl

Vanaf 2002 is Machiel Ittmann in dienst bij Vasa Sport. Zijn belangrijkste taak is de Vasa Shop en alles wat daarbij komt kijken, maar u komt hem ook tegen op allerlei reizen als begeleider, gids, instructeur en trainer. Machiel is zelf fanatiek sporter (2e op de NK triatlon, meervoudig Nederlands langlauf- en rolskikampioen). Zijn sportervaring en opleiding (Academie voor Lichamelijke Oefening) gecombineerd met een groot enthousiasme staan garant voor een optimaal advies over de juiste uitrusting, kleding en training.Rick Hoenderop
Reisleider, gids, organisatie, coördinatie racefiets- en gravelbikereizen
rick@vasasport.nl

Na zijn studie sport- en bewegingseducatie is Rick sinds 2007 bij Vasa Sport in dienst als reisleider, gids en organisator. Rick is een sportman in hart en nieren en doet regelmatig mee aan wedstrijden, zowel op de fiets als op de ski’s. Zo werd Rick Nederlands Kampioen toerskiën, meervoudig Nederlands Kampioen langlauf en behaalde hij o.a. een 3e plek bij de Dreiländer Giro. Op het gebied van langlaufen is hij onze backcountry expert. Verder is hij coördinator van de racefiets- en gravelbikereizen. Rick woont in Oostenrijk en vanaf daar verkent en ontwikkelt hij de mooiste routes voor de reizen.


esther vasa sport
Esther van Leeuwen
Financiën, verkoop in de shop, webshop, projecten en communicatie
esther@vasasport.nl

Esther doet de financiële administratie, salarisadministratie, projecten en reisadministratie. Daarnaast is ze actief als verkoopster in de Vasa Shop. Esther houdt van langlaufen, wielrennen en hardlopen. Ze heeft 4x deelgenomen aan de Vasaloppet 45, waaronder de nachteditie én in 2022 de Nattvasan 90.Antoinette de Haan
Reisadministratie, 
antoinette@vasasport.nl

Samen met Esther vormt Antoinette (links op de foto) het administratieve hart van Vasa Sport. Antoinette is sinds 1 november 2007 bij Vasa Sport in dienst. Ze doet vooral de reisadministratie voor zomer en winterreizen, daarnaast zorgt ze dat het wagenpark up-to-date blijft. Een paar keer per week maakt Antoinette wandeltochten en ritten op haar ebike.


Evie de Heus
Evie de Heus

Media en communicatie
evie@vasasport.nl

Evie heeft een opleiding Media en Communicatie afgerond en volgt nu de opleiding Grafisch Ontwerp. Ondertussen helpt ze Vasa Sport met onder meer samenstellen nieuwsbrief, social media en fotobewerking.Piet van Leeuwen

Werkplaats

Sinds 2010 is Piet het Vasa Sport waxteam komen versterken. Hij bemant de werkplaats. Piet is met pensioen maar vindt het nog altijd prachtig om actief te zijn. In de winter is hij aan het wandelen en in de zomer rijdt hij zijn rondjes op zijn racefiets en zijn ebike.


Anna van der Rhee
Shop-medewerkster en langlaufinstructrice

Anna is geboren in Amerika maar woont nu al behoorlijk wat jaren in Nederland. Je komt haar tegen in de Vasa Shop als verkoopster van de langlaufartikelen. Haar grote passie is langlaufen, maar hardlopen, rolskiën of fietsen doet ze ook graag. Ze heeft in Amerika aan de nationale kampioenschappen deelgenomen en o.a. tegen Kiki Rendall gestreden. Nadat ze een Nederlands paspoort kreeg werd ze meteen Nederlands kampioen langlauf.

 

Vasa Fiets team >>

Vasa Langlauf team >>