Meer trailfun? Verbeter je MTB skills met techniek trainingen

Technische mountainbike-trails rijden, je vindt het misschien best wel spannend. Dan is een clinic of weekendcursus echt iets voor jou. Je gaat dan aan de slag met houding, remmen, bochten, afdalen, drops en obstakels.

MTB Clinics

En doordat je meer technische vaardigheid krijgt, groeit je zelfvertrouwen en beleef je meer plezier aan die technische mountainbike-trails.
Wij houden niet van stilstaan en we gaan dus flink aan de slag. Zo kun je het geleerde gelijk in de praktijk brengen door het toe te passen in een tocht.
Wij bieden techniek trainingen aan op verschillende locaties, van clinics in Nederland tot een weekcursus in de Alpen.


1. Techniektraining in Nederland: 

MTB clinic ter voorbereiding Alpen reizen.

Leer en verbeter de skills die je nodig hebt in de bergen. Eén van de instructeurs is tevens gids van onze MTB-reizen en geeft ook tips & tricks ter voorbereiding van je reis. 
Dit is perfecte gelegenheid om je vaardigheden op te frissen voordat je op reis gaat. Heb je nog vragen over de routes, materiaal, niveau, programma of voorbereiding voor je reis? De instructeur/gids heeft antwoord op al je vragen en adviseert je graag. De clinic wordt gegeven op een prachtige trainingslocatie in Leersum.

Duur: middagdagdeel 3 uur

Locatie: Leersum

Dit seizoen bieden we twee MTB groepsclinics aan: zaterdag 13 april en 25 mei.

Check de MTB clinics, en schrijf je in

Op de Vasa bikedag is er ook de mogelijkheid MTB en eMTB clinics te volgen! Een prima gelegenheid om meer zelfvertrouwen te krijgen op de wat meer technische parcoursen in Nederland. We presenteren die dag ook het nieuwe reisprogramma.

Geweldige clinic, mijn complimenten voor de mannen van Vasa. - Hans

Clinic Vasa Bikedag 2021


2. Techniektraining in het middengebergte: weekendcursus

Geschikt voor: de beginnende tot gevorderde MTB'er die zich klaar wil maken om technische trails in het hooggebergte te kunnen rijden.

Onze ervaren en gekwalificeerde instructeurs helpen je om basisvaardigheden aan te leren en bereiden je voor op het fietsen in de bergen met alles wat je daar kan verwachten. Met een kleine groep van maximaal 8 personen per instructeur krijg jij de aandacht die je wilt en nodig hebt, zodat je na 2 dagen helemaal klaar bent voor een avontuur in de bergen!

Duur: zaterdag - zondag

Locatie: Middengebergte van Duitsland, België of Luxemburg, Limburg

Dit seizoen bieden wij de volgende weekendcursussen aan:

MTB techniektraining Limburg

Als ik zelf was gaan fietsen dan zou ik daar nooit vanaf durven, maar door de tips van de instructeur is het prima te doen eigenlijk. - Marleen

MTB Cursus Bielefeld 2019


3. Techniektraining in de Alpen: weekcursus

Geschikt voor: de beginnende en licht gevorderde MTB'er die graag in de Alpen wilt fietsen, goed wilt leren afdalen, zijn skills wilt verbeteren en ook nog mooie tochten wilt maken.

Wil je beter voorbereid zijn op tochten in de Alpen? In deze week worden je MTB-skills flink verbeterd en worden je grenzen verlegd, zodat je nog meer geniet van het biken. Ga je mee?

Duur: week

Locatie: Alpen

Dit seizoen bieden wij de volgende week cursus aan:

MTB-week Livigno, 22-06-2024 t/m 29-06-2024

MTB-week Ischgl, 28-07-2024 t/m 04-08-2024

Vooral de kennis en het geduld van Paul hielpen enorm bij moeilijke stukken. - Manon

MTB Clinic week Ischgl

Waarom techniek trainen bij Vasa Sport?

  • De clinics en reizen worden verzorgd door een ervaren Vasa Sport instructeur. Die het niet alleen voor kan doen maar het jou ook kan leren. Heeft veel ervaring in de bergen. Is Pedagogisch onderlegd en heeft een EHBO-diploma. Is enthousiast, gepassioneerd en deskundig.
  • Fijn leren op fantastische Locaties.
  • Wij trainen altijd ik kleine groepen met een maximum van 10 deelnemers per instructeur.
  • We doen niet alleen oefeningen maar het geleerde wordt meteen toegepast bij het maken van een tocht.

 

Het volgen van een techniek training of clinic gaat je zo veel meer plezier geven in het mountainbiken. Dus ga met ons aan de slag en boek!

Nederland
NED
Reis voorbij

MTB techniek training Limburg

Verfijn je MTB-skills in Zuid-Limburg: onze ervaren en gediplomeerde instructeurs nemen je mee en leren je op een verantwoorde en veilige manier de fijne kneepjes van het vak.

11-05-2024 t/m 12-05-2024

Niveaugroepen:        

Bekijken

vanaf
€199

Oostenrijk
AUT
Zwitserland
SUI
Begint bijna!

MTB week Ischgl

Beter mtb-en in de Alpen? In deze week krijgen je MTB-skills een boost.Je verlegt grenzen en geniet nog meer van het mountainbiken op uitdagende trails. Ga je mee?

28-07-2024 t/m 04-08-2024

Reislevel: 3/10

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€1.102

Italië
ITA
Zwitserland
SUI
Reis voorbij

MTB Week Livigno

Verbeter je MTB-skills in Livigno en ontdek de schitterende omgeving vanaf de fiets. Klaar voor dit Alpenavontuur?

22-06-2024 t/m 29-06-2024

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€1.197