Reis- en annuleringsverzekering

Reisverzekering

Wij adviseren je dringend om een reisverzekering af te sluiten. Je kunt hiervoor contact opnemen met je eigen verzekeringsagent. Hij kan je specifieke situatie goed beoordelen en er voor zorgen dat je niet over- of onderverzekerd bent. De soort activiteit speelt daarbij een grote rol. Een aanvulling voor risicovolle sporten kan nodig zijn. De standaarddekking voor bagage is vaak ook te laag om de uitrusting voldoende te verzekeren.

Annulerings-voorwaarden en verzekering

Kosten bij annulering
Bij het (onverhoopt) annuleren van je reis moeten annuleringskosten in rekening worden gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van het tijdstip van annulering. Deze kosten worden, als er sprake is van een geldige annuleringsreden, vergoed via een annuleringsverzekering. Als je geen annuleringsverzekering hebt, zal je in alle gevallen de annuleringskosten zelf moeten betalen, die in het ergste geval op kunnen lopen tot 100% van de reissom. Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden in de Vasa Sport reisvoorwaarden.

Annuleringsverzekering afsluiten
Daarom adviseren wij een annuleringsverzekering af te sluiten. Helaas kunnen wij dit (sinds 1 mei 2018) niet meer voor je regelen. Daarom verwijzen we je naar de onderstaande organisaties. Diegene die al een annuleringsverzekering via ons hebben afgesloten zijn uiteraard verzekerd. Een annuleringsclaim zal door onze verkeringsagent in behandeling worden genomen.
De kosten van een annuleringsverzekering zijn ca 7,5% van de reissom. Je kunt deze meestal tot 5 dagen na boeken afsluiten. Er zijn ook annuleringsverzekeringen die het hele jaar geldig zijn. 

Bij deze organisaties kun je een verzekering afsluiten

We hebben alvast een aantal maatschappijen voor je op rijtje gezet waar je een verzekering kunt afsluiten. Lees de polisvoorwaarden goed door, want die kunnen per maatschappij verschillen.

Allianz Global Assistance >>

Europeesche verzekeringen >>

Generali >>