Sneeuw op deze Vasa Sport bestemmingen!

Het zal je niet ontgaan zijn dat op dit moment de sneeuw in Oostenrijk met bakken uit de hemel valt. Onze aanhanger die bij onze ‘basecamp’ in Oostenrijk staat, is bijna niet meer te zien. Ook op andere Vasa Sport bestemmingen is sneeuw gevallen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

sneeuw vasa sport bestemmingen


St. Ulrich (Oostenrijk)

langlauf reis noods festival
Webcam >>

langlaufreis noords festival

Nog zo’n 1,5 week en dan barst hier het langlauffeest los met het Noords Festival. Een heerlijk langlaufprogramma met lessen, trainingen, tochten en de Nederlandse kampioenschappen. Als sportieve langlaufer mag je dit feest niet missen. Aan de sneeuw zal het in ieder geval niet liggen!

Noords Festival >>

Schwarzwald (Hinterzarten, Duitsland)

langlaufcursus-schwarzwald-sneeuw
Webcam >>
langlaufen schwarzwald sneeuwvoorspelling
Weeronline >>

Vorig jaar werden we de eerste dag van de Langlaufcursus Schwarzwald verwend met een dik pak verse sneeuw. Nu ligt er al een mooi pak sneeuw en hopelijk blijft dit hetzelfde tot en met eind januari. Dan zijn we hier namelijk weer voor de cursus klassiek en de Backcountrycursus. De voorspellingen zien er in ieder geval goed uit.

Langcursus klassiek Schwarzwald >>
Backcountrycursus Schwarzwald >>

Oberhof (Duitsland)

langlauf cursus weekend oberhof duitsland
Webcam >>
langlauf cursus weekend oberhof duitsland
Weeronline >>

Op dit moment ligt er een mooi laagje sneeuw. Volgens de voorspellingen blijft er ook de komende periode sneeuw vallen en de temperaturen blijven rond het vriespunt. Voor het februari weekend ziet het er dus goed uit! 

Langlaufweekend Oberhof februari >>

Sumava (Tsjechië)

langlauf reis sumava tsjechie
Webcam >>
langlauf reis sumava tsjechie weersvoorpelling
Weeronline >>

Met de Backcountry Trekking (bijna vol) en de Langlauf Trekking (vol) hebben we twee reizen op een nieuwe bestemming. Het duurt nog een maandje, maar met nu al een mooi pak sneeuw en ‘koude’ voorspellingen kan het niet anders dan dat de eerste edities een succes gaat worden.

Langlauf Trekking >>
Backcountry Trekking >>

Scandinavië

Hier kunnen we heel kort over zijn, want op alle bestemmingen zijn de sneeuwomstandigheden uitstekend! In maart gaan we pas naar Scandinavië. Tegen die tijd geven we een meer specifieke sneeuwupdate van deze bestemmingen.

Conclusie: 

De sneeuwtoestanden en voorspellingen zien er goed uit op de reizen die komen gaan.

Wil je nog mee de sneeuw in? Bekijk in het reisoverzicht onze reizen. Let wel op: veel reizen zijn bijna vol of vol.

Langlaufreizen >>