Marathonweekend König Ludwiglauf

4-daagse langlaufreis met trainingen en klassieke marathon

Reis voorbij

Doe je mee met deze worldloppet marathon? Of gebruik je dit weekend als voorbereiding op de Vasaloppet of andere klassieke langlaufmarathon?

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

02-02-2023 t/m 05-02-2023

Vanaf:

€ 521,-

Maximaal aantal deelnemers:

13

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis gaat naar het Zuid-Duitse Oberammergau. Met onze langlauftrainers werk je aan een betere conditie en aan de specifieke techniek. Natuurlijk ontbreken videoanalyse en skipreparatie niet! Op de afsluitende zondag neem je deel aan de König Ludwiglauf 50 km klassiek. Er zijn ook kortere afstanden: 21 en 10 km

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit de beste Nederlandse trainers en instructeurs met o.a. ex-bondscoaches en Nederlands kampioenen in de gelederen. Al onze trainers zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Waarom je deze reis moet boeken:

 • Een stempel halen in je worldloppet paspoort
 • Een beter startvak scoren voor de Vasaloppet
 • Super veel leren van de beste trainers
 • In vorm trainen voor een marathon later dit seizoen
 • Met maar drie vrije dagen het gevoel van een week vakantie
 • Op maar 7:45 uur rijden van de grens bij Arnhem

 

Expert over deze reis!

Techniek trainen en meteen toepassen op de Konig Ludwig Marathon, een formule voor succes!

Machiel Ittmann
trainer en reisbegeleider

Reisprogramma

 

 

donderdag: aanreisdag en klein rondje langlaufen

Op eigen gelegenheid reis naar Oberammergau in Duitsland. Wie op tijd is kan om 16:00 uur mee met een rondje inskiën. Om 19:00 uur is het diner met aansluitend briefing en skipreparatie.

vrijdag: techniektrainingen, parkoersverkenning en videoanalyse

Vandaag ga je het parcours verkennen in een ochtend en middagtraining. Dat doe je in combinatie met een techniektraining. 's avonds is er de videoanalyse zodat je ziet waar je verbeterpunten liggen.

zaterdag: laatste training, startnummers ophalen en wedstrijdwaxen

In de ochtend doe je een puntjes op de i training. Het is een rustige techniektraining want je wil niet te vermoeid zijn voor de race. 's Middags ga je de ski's waxen voor de race en de startnummers ophalen. 's Avonds krijg je nog een laatste briefing met racetips.

zondag: de marathon

Raceday! Op tijd opstaan want de bus naar de start vertrekt om 7:30 uur. Om 9:00 uur klinkt het startschot voor de Konig Ludwiglauf over 50km. Iedereen start tegelijk, een massastart dus. Na de finish is het douchen, omkleden en rijd je weer naar huis. 

3 sterrenhotel in Oberammergau vlakbij de finish

Als je kiest voor het hotel dat Vasa Sport heeft uitgezocht verblijf je in een fijn 3sterren hotel in het hart van het pittoreske Oberammergau. Dit hotel ligt op 3 minuten loopafstand van de finish van de Ludwiglauf. Je kunt dus ook vlakbij op de loipe stappen. Ook de loipes aan de noordkant van Oberammergau zijn vlakbij. Het hotel wordt gerund door de 3e generatie van een familie. Je verblijft in ruime en luxe kamers en geniet van een heerljk ontbijtbuffet. Er iseen ruimte om de langlaufski's op te bergen en te waxen. Avondeten kan in één van de vele restaurants in de buurt.

König Ludwiglauf

De König Ludwiglauf is de grootste langlaufmarathon van Duitsland. De race over 50km is onderdeel van de worldloppet en geldt als kwalificatierace voor een beter startvak op de Vasaloppet. Het parcours is relatief vlak en daarom is het een toegankelijke wedstrijd voor alle langlaufers met ambitie voor marathons. Er is ook een kortere afstand 21km. De start is in Oberammergau, 750km van de grens bij Arnhem.

Alle informatie over de marathon vind je op de website van de König Ludwiglauf 
Vasa Sport verzorgt dit weekend alle trainingen maar je moet zelf aanmelden voor de marathon via het Inschrijformulier van de organisatie.

Over de sneeuw

De reis gaat altijd door, ook als de marathon niet plaats kan vinden. We zorgen voor een alternatief programma. Binnen een uur rijden liggen langlaufcentra met grote sneeuwzekerheid. In Leutasch zorgt snowfarming voor 99% sneeuwgarantie.

Reis informatie & downloads

 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 521,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Trainingsweekend klassiek € 275

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en techniektrainingen
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Video instructies, opnames en analyses
 • Waxinstructies
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis  per optie of pers.
Huur set klassiek no-wax skin € 54

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Oberammergau.

Verblijf

Hotel  per persoon
Bed op 1p kamer € 357
Bed op 2p kamer € 246

Dit is inclusief:

 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Gebruik waxruimte
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten

 

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Oberammergau
 • Diner, lunch en drankjes
 • Inschrijfgeld König Ludwiglauf (ca. € 60 - € 90 afhankelijk van moment van inschrijven)
 • Boekingskosten € 15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.