Langlaufcursus Schwarzwald

5-daagse langlaufreis met instructie en tochten

Leer en verbeter de klassieke techniek van het langlaufen. Pas het geleerde direct toe tijdens tochten in een schitterend gebied.
Het Schwarzwald is het hoogste middelgebergte van Duitsland met toppen tot bijna 1500 meter. Tijdens deze reis krijg je instructie in de klassieke techniek en maak je prachtige tochten over een deel van de 330 km geprepareerde loipes van het Hochschwarzwald. Het gebied ligt dicht bij huis. Je reist zaterdag aan en gaat woensdagmiddag weer naar huis na 4 heerlijke dagen langlaufen.

Reisdatum:

20-01-2024 t/m 24-01-2024

Vanaf:

€ 692,-

Maximaal aantal deelnemers:

24

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

4 dagen langlaufen, waarbij je verschillende technieken van het klassiek langlaufen leert/verbetert en mooie dagtochten maakt op je eigen niveau. Het Vasa-team zorgt er voor dat je heerlijk en efficiënt kunt bewegen in een prachtige natuur. Wat wil je nog meer?

Zaterdag reis je naar het Schwarzwald met eigen vervoer of trein. Op zondag en maandag zijn er klassieke instructies en kortere tochten. Op dinsdag en woensdag maken we wat langere tochten vanuit plaatsen in de buurt. Woensdagmiddag reis je na nog een heerlijke tocht terug naar huis.

 ik heb het gevoel dat ik al een week weg ben!

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit de beste Nederlandse trainers en instructeurs. Al onze instructeurs zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Pluspunten

 • Langlaufen in een afwisselend gebied met bos en hoogvlaktes
 • Programma bestaat uit een aantrekkelijk mix van instructies en tochten
 • Instructies en tochten onder leiding van topinstructeurs
 • Bestemming is goed te bereiken (ca. 6 uur vanaf Utrecht)
 • Sneeuwzeker gebied

Expert over deze reis!

Het Hochschwarzwald is een echte 'Geheimtip' voor langlaufers! Er zijn prachtige loipes voor alle niveau's door een schitterende natuur. Het doet me altijd een beetje aan Scandinavië denken en dat zo dicht bij huis!

Sidney Teeling
Langlauftrainer

Reisprogramma

Zaterdag: comfortabel reizen naar Schwarzwald

De reis begint om 18:00 uur in het hotel in Hinterzarten. Na het avondeten krijg je de eerste briefing en wordt alles uitgelegd over hoe en wat. Daarna worden de huurmaterialen uitgedeeld en maken we ons klaar voor de eerste dag op de ski’s.

Zondag: instructie en een kleine tocht

Op deze tweede dag blijven we op één van de afwisselende loipes rond Hinterzarten en werken we ijverig aan de verschillende klassieke technieken. 's Middags maken we daarbij ook al een kleine tocht.

Maandag: instructie en middagtocht naar Titisee

's Ochtends oefenen we op één van de loipes bij Hinterzarten. 's Middags maken we een tocht naar het meer van Titisee-Neustadt, waarbij we het geleerde in praktijk brengen.

Dinsdag: langlaufzentrum Thurnerspur

Langlaufzentrum Thurnerspur is een prachtig veelzijdig loipegebied op hoogte en ligt maar op 10 km van Hinterzarten. We rijden er met de bus (gratis) of auto's heen en maken vanaf daar een heerlijke dagtocht (met natuurlijk ook nog nuttige tips) over de prachtige loipes die grotendeels door het bos gaan. We lunchen onderweg en met de betere langlaufers gaan we op de ski's terug naar Hinterzarten.

Woensdag: Rinken

Deze dag verplaatsen we ons met de auto. Ditmaal naar de Rinkenloipe, in de “schaduw” van de Feldberg, de hoogste berg van het Schwarzwald. We maken er een mooie afwisselende tocht en stoppen onderweg voor koffie met gebak. Als we terug zijn bij de startplaats kun je kiezen tussen terug op de ski’s op de loipe of met de auto naar Hinterzarten. Om 14:00 uur frissen we ons nog op in het hotel en rijden dan moe en voldaan terug naar de Lage Landen!

Sneeuwtoestand

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door, dus ook als er onverhoopt geen of weinig sneeuw zou liggen in het Schwarzwald, wat onwaarschijnlijk is met de Feldberg (bijna 1500 m) en veel loipes boven de 1200 m! Het bovenstaande programma is onder voorbehoud en kan worden aangepast i.v.m. de sneeuwomstandigheden.

Accommodatie

Uitgangspunt van deze reis is Hinterzarten, vlakbij de hoogste berg (Feldberg 1493 m) van het Schwarzwald. Rondom Hinterzarten liggen veel loipes en andere, nog hoger gelegen loipes, zijn snel te bereiken.

We hebben bij het fijne Hotel Schwarzwaldhof in Hinterzarten goede groepsprijzen kunnen bedingen. Dit 3-sterren hotel ligt in het centrum van Hinterzarten met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel en niet ver van het treinstation. Alle kamers zijn onlangs gerenoveerd en hebben TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben. Van sauna, dampfbad en infraroodkabine kan gratis gebruik worden gemaakt. Het hotel heeft een eigen konditorei, waar je natuurlijk een Schwarzwalder Kirschtorte kunt bestellen. Er is gratis WIFI beschikbaar. Het hotel ligt in het centrum, dus winkels zijn in de buurt.

Bij verblijf in het hotel krijgen we de Schwarzwald Card. Hiermee kunnen we gratis gebruik maken van de bus en trein. We proberen het programma zo in te richten dat we zo veel mogelijk hiervan gebruik maken en zo min mogelijk van onze eigen auto’s. Alleen als het niet anders kan zullen we onze auto’s gebruiken (middels carpoolen).

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf (halfpension) is er vanaf € 692,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Langlaufcursus Schwarzwald € 320

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en techniektrainingen
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken

  Materiaal

  Huuropties bij deze reis  per optie of pers.
  Set klassiek nowax skin € 70
  Set klassiek nowax schubben € 52

  Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Hinterzarten.
  Als je ski’s huurt bij Vasa Sport mag je voor de skipreparatie tijdens de reis glijwax en waxgereedschap van Vasa Sport gebruiken.

  Verblijf

  Hotel Schwarzwaldhof per persoon
  Bed op 2p kamer single use € 492
  Bed op 1p kamer € 440
  Bed op 2p kamer € 398
  Bed op 3p kamer € 372

  Dit is inclusief:

  • 4 overnachtingen op basis van halfpension
  • Gebruik van sauna en waxruimte
  • Gebruik openbaar vervoer
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Extra's

  Geen extra's beschikbaar

  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar Hinterzarten
  • Lunch en drankjes
  • Boekingskosten € 15 per boeking (van 1 of meer personen)
  • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Eventuele liftkosten
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Boek deze reis

  Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

  Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
  Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
  Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
  We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.