Langlaufcursus Schwarzwald

5-daagse langlaufreis met instructie en tochten

Leer en verbeter de klassieke techniek van het langlaufen. Pas het geleerde direct toe tijdens tochten in een schitterend gebied.
Het Schwarzwald is het hoogste middelgebergte van Duitsland met toppen tot bijna 1500 meter. Tijdens deze reis krijg je instructie in de klassieke techniek en maak je prachtige tochten over een deel van de 330 km geprepareerde loipes van het Hochschwarzwald. Het gebied ligt dicht bij huis. Je reist woensdagavond aan en gaat zondagavond weer naar huis na 4 heerlijke dagen langlaufen.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar via dit formulier. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

30-01-2019 t/m 03-02-2019

Vanaf:

€ 539,-

Maximaal aantal deelnemers:

28

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

4 dagen langlaufen, waarbij je verschillende technieken van het klassiek langlaufen leert/verbetert en mooie dagtochten maakt op je eigen niveau. Het Vasa-team zorgt er voor dat je heerlijk en efficiënt kunt bewegen in een prachtige natuur. Wat wil je nog meer?

Woensdag reis je naar het Schwarzwald met eigen vervoer of trein. Op donderdag en vrijdag zijn er klassieke instructies en kortere tochten. Op zaterdag en zondag maken we wat langere tochten vanuit plaatsen in de buurt. Zondagmiddag reis je na nog een heerlijke tocht terug naar huis.

 ik heb het gevoel dat ik al een week weg ben!

Uitgangspunt van deze reis is Hinterzarten, vlakbij de hoogste berg (Feldberg 1493 m) van het Schwarzwald. Rondom Hinterzarten liggen veel loipes en andere nog hoger gelegen loipes zijn snel te bereiken.

Pluspunten

 • Langlaufen in een afwisselend gebied met bos en hoogvlaktes
 • Programma bestaat uit een aantrekkelijk mix van instructies en tochten
 • Instructies en tochten onder leiding van topinstructeurs
 • Bestemming is goed te bereiken (ca. 6 uur vanaf Utrecht)
 • Sneeuwzeker gebied

Expert over deze reis!

Het Hochschwarzwald is een echte 'Geheimtip' voor langlaufers! Er zijn prachtige loipes voor alle niveau's door een schitterende natuur. Het doet me altijd een beetje aan Scandinavië denken en dat zo dicht bij huis!

Sidney Teeling
Langlauftrainer
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Woensdag: comfortabel reizen naar Schwarzwald

De reis begint om 18:00 uur in het hotel in Hinterzarten. Na het avondeten krijg je de eerste briefing en wordt alles uitgelegd over hoe en wat. Nadien huurmaterialen uitdelen en klaarmaken voor dag 2.

Donderdag: instructie en een kleine tocht

Op deze eerste dag blijven we op de afwisselende loipes rond Hinterzarten en werken we ijverig aan de verschillende klassieke technieken. 's Middags maken we daarbij ook al een kleine tocht.

Vrijdag: instructie en middagtocht naar Titisee

's Ochtends oefenen we op een van de loipes bij Hinterzarten. 's Middags maken we een tocht naar het meer van Titisee-Neustadt, waarbij we het geleerde in praktijk brengen.

Zaterdag: langlaufzentrum Thurnerspur

Langlaufzentrum Thurnerspur ligt maar op 10 km van Hinterzarten en is uitgangspunt van veel prachtige loipes. We rijden er met de bus (gratis) of auto's heen en maken vanaf daar een heerlijke dagtocht. Eerst op de 'nachtloipe' nog wat instructies en daarna op pad (met natuurlijk ook nog nuttige tips) over de prachtige loipes die grotendeels door het bos gaan, met af en toe open stukken. We lunchen onderweg en met de betere langlaufers gaan we op de ski's terug naar Hinterzarten.

Zondag: Rinken

Deze dag verplaatsen we ons met de auto. Ditmaal naar de Rinken loipe, waar we een mooie afwisselende tocht maken en onderweg stoppen voor koffie met gebak. Nadien terug richting de startplaats, voordat we terugkeren naar Hinterzarten (dat kan evt ook over de loipe!). Om 14:00 uur frissen we ons nog op in het hotel en rijden dan moe en voldaan terug naar de Lage Landen!

Sneeuwtoestand

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door, dus ook als er onverhoopt geen of weinig sneeuw zou liggen in het Schwarzwald, wat onwaarschijnlijk is met de Feldberg (bijna 1500 m) en veel loipes boven de 1200 m! Het bovenstaande programma is onder voorbehoud en kan worden aangepast i.v.m. de sneeuwomstandigheden.

Accommodatie

We hebben bij het fijne Hotel Schwarzwaldhof in Hinterzarten goede groepsprijzen kunnen bedingen. Dit 3-sterren hotel ligt in het centrum van Hinterzarten met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel en niet ver van het station. De 1- en 2- persoonskamers liggen in het hotel of de dependance. In het geval van een 3-persoonskamer wordt er een bed op een ruime 2-persoonskamer bijgezet.
Alle kamers hebben TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben. Van sauna, dampfbad en infraroodkabine kan gratis gebruik worden gemaakt. Het hotel heeft een eigen konditorei, waar je natuurlijk een Schwarzwalder Kirschtorte kunt bestellen. Er is gratis WIFI beschikbaar. Het hotel ligt in het centrum, dus winkels zijn in de buurt.

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 539,- per persoon
 

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Langlaufcursus Schwarzwald € 240

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en tochten
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een heerlijk lang weekend om op terug te kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Hinterzarten
 • Verblijf, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Eventuele liftkosten
 • Boekingskosten €10 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verblijf

Hotel Schwarzwaldhof Hinterzarten per persoon    
2-persoonskamer € 299
1-persoonskamer € 344
2-persoonskamer voor alleengebruik € 415

Prijzen verblijf zijn inclusief 4 overnachtingen, 4 maal ontbijt, 4 maal avondeten, toeristenbelasting, gebruik van sauna en waxruimte en bemiddelingskosten. Bij verblijf in dit hotel is het openbaar vervoer gratis met gebruik Konuscard en sommige liften met gebruik Schwarzwaldcard. Drankjes zijn exclusief. Meer info bij boeken. ​ 

Extra's

Verlengingen
Bij deze reis zijn verlengingen niet mogelijk
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij boeken kun je via ons een annuleringsverzekering afsluiten (7,5% van de reissom)

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie
Huur set no-wax ski's € 41
Vasa Sport neemt de gehuurde spullen mee naar Hinterzarten  

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar via dit formulier. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.