Langlauftrekking Engadin

trektocht in Zwitserland | 6 etappes | 3 hotels | bagagetransport

Bijna vol!

Het Oberengadin rond St. Moritz is door de hoge ligging (1800 meter) en met een loipenet van honderden kilometers, bij uitstek geschikt voor een langlauftrektocht.
Het relatief vlakke parcours van de Engadiner Ski Marathon is heel bekend, maar nog mooier langlaufen kun je in de vele zijdalen. Zwitserland kan prijzig zijn, maar we hebben betaalbare accommodaties gevonden. Vasa Sport brengt je bagage naar de volgende etappeplaats, terwijl jij een heerlijke tocht met een dagrugzakje maakt. Voor wie wil zijn er 3-4 instructiemomenten van 1 uur. Alle tochten kunnen zowel op de skating- als de klassieke ski’s.

De reis is populair er zijn nog maar een paar vrije plekken. Wil je mee? Laat het ons weten.

Ja, ik wil nog graag mee

Reisdatum:

12-03-2023 t/m 19-03-2023

Vanaf:

€ 1.185,-

Maximaal aantal deelnemers:

10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner +
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Deelnemers van het niveau groen kunnen deelnemen als ze een goede conditie hebben en kunnen afdalen. De kortste afstand is 18 km. Soms kan de bus ook helpen.
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Met een dagrugzakje of heuptasje maak je een trektocht door het Oberengadin en de vele zijdalen. Terwijl jij langlauft zorgen wij dat je bagage klaarstaat bij de volgende accommodatie. De kortste dagafstand is 18 km, maar trein of bus kunnen eventueel helpen bij de verplaatsingen.

Om niet te verdwalen krijg je naast een routekaartje op je smartphone ook een GPS mee. In de start en finishplaats St. Moritz verblijf je twee maal twee nachten, in de andere etappeplaatsen een of twee nachten. In kleine groepjes maak je prachtige tochten, drie keer een verplaatsing en drie keer een ronde. Je kiest uit verschillende routes tussen 18 en 37 km. Op drie ochtenden kun je nog techniekles (ca. 1 uur) krijgen van de Vasa Sport instructeur(s) voordat je aan je tocht begint. Na de laatste etappe verblijf je nog eem nacht in de startplaats zodat je uitgerust naar huis rijdt.

Ik heb ooit de Engadiner Marathon gedaan, maar wist niet dat hier nog zoveel andere mooie loipes zijn, geweldig!

Waarom je deze reis moet boeken

 • Prachtig langlaufgebied met loipes tussen 1700 en 2100m
 • Tijdens de trektocht vervoeren wij je bagage
 • 3 rondtochten, dus ook mogelijkheid tot rustdag(en)
 • Overnachting in betaalbare comfortabele hotels en pensions
 • Begeleiding door Nederlandse reisleider/instructeur

Expert over deze reis!

Een trektocht door het Engadin is een fantastische belevenis en in maart schijnt meestal de zon!

Sidney Teeling
Reisleider, ex-bondscoach en ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Tijdens deze reis zijn er 6 etappes en 3 etappeplaatsen. Om de dag is er een etappe naar de volgende etappeplaats en een dagetappe. Op de dagen zonder verplaatsing kun je desgewenst deelnemen aan een instructie voordat je op pad gaat met de dagetappe. Download het complete etappeoverzicht voor meer informatie. 

Zondag: aankomstdag

Zondag reis je op eigen gelegenheid naar de startplaats, St.Moritz. We verwachten je om uiterlijk 18:30 uur. 's Avonds dineren we gezamenlijk, maak je kennis met je reisgenoten en bespreken we de komende dagen. Op deze dag is ook de beroemde Engadiner Ski Marathon met ruim 14.000 deelnemers.

Maandag: GPS-instructie en de sneeuw in

Na het ontbijt krijg je uitleg over het navigeren met GPS. Er zijn zoveel loipes in dit gebied, dat je zomaar kunt verdwalen. Nu je het navigeren door hebt, stap je de ski's op. De loipe start direct achter het hotel. We helpen je met materiaal en de langlauftechniek zodat je nog lekkerder glijdt, op de eerste dagtocht door het Engadin.

Dinsdag: naar het Val Fex en Maloja

Vandaag langlauf je naar Maloja. Onderweg klim je een ongerept dal in, hier kom je alleen op langlaufski’s of arreslee. Op 2100 meter ligt een pittoreske berghut, een uitstekende lunchplek. Op de terugweg merk je pas hoeveel er geklommen is. Het is genieten op de lange afdaling. Het laatste stukje gaat over de meren. In Maloja staat je bagage klaar.

Woensdag: naar Pontresina

De eerste helft van de Engadiner Marathon. Zondag stonden hier 14.000 deelnemers aan de start, nu is het rustig en glijden we over de meren tot de eerste klimmen bij St.Moritz. De rode route gaat eerst nog naar het Orlegna-dal, naar 2000 meter. Moe maar voldaan daal je af naar Pontresina. In het statige hotel staat de bagage klaar.

Donderdag: tweede les en daarna het Val Roseg in

De dag start met een uur langlaufles. De techniektips helpen je bij de dagtocht naar twee schitterende zijdalen. Het Val Rosegg is betoverend mooi met zicht op gletschers en langs een legendarisch taartenbuffet. Vanaf de gletscherloipe zie je de machtige Piz Roseg. De tocht is klassiek, voor skating is er een alternatief. Terug suizen we over de dalende loipe naar Pontresina.

Vrijdag: via het Val Bever terug naar St. Moritz

We gaan weer door. De tocht gaat een ander prachtig zijdal in. De loipe komt langs het gezellige restaurant Spinas, tijd om te lunchen. Na de afdaling langlauf je een stuk vlak, langs een klein vliegveld en verder richting St.Moritz. Het is genieten op de mooie loipe hoog door het Stazerwald. De groene en blauwe route leggen vandaag een stukje met de trein af. Finish is voor iedereen in St. Moritz.

Zaterdag: over de meren en langs de schans

Nog één keer schaven we aan techniek met een les in het langlaufcentrum. De dagtocht gaat door het bos naar de Silvaplaner See met lunch in een historiek dorpje. De pittige loipe hoog boven St.Moritz komt langs de plek waar de Olympische springschans stond. Daarna gaat het lekker snel naar beneden. Nog een laatste klim naar het hotel en dan zit de vakantie er op.

Zondag: de reis zit er op

Tijd om weer naar huis te gaan maar eerst nog een lekker ontbijt. Met veel prachtige herinneringen keer je terug naar huis.

Over de sneeuw

Deze reis gaat bij alle sneeuwomstandigheden door. Het hele gebied ligt boven de 1700 meter en is zeer sneeuwzeker. Dat er rond deze tijd op deze hoogte niet genoeg sneeuw is lijkt eigenlijk uitgesloten.

Accommodaties

Boek je via ons het verblijf dan overnacht je in een hotel of pension. In het Zwitserse Engadin zijn de hotels prijzig en dat is met de zwakke Euro en sterke Frank alleen maar erger geworden. Een overnachting met ontbijt in een normaal hotel kost al snel 200 Euro p.p. We hebben betaalbare alternatieven gevonden, die voldoende comfort bieden.

In het mondaine St. Moritz vonden we een dependance van een luxe 3-sterren superior hotel, 100m van de loipe af. Het uitgebreide ontbijtbuffet is in het hotel. Je hebt de keuze uit eenvoudige kamers met douche en toilet of de budget variant, waarbij douche en toilet op de gang zijn. Bezoek aan het nabijgelegen zwem- en saunaparadijs is bij de prijs inbegrepen.
In Pontresina vonden we een prachtig statig hotel in de dorpsstraat. De deelnemers van de 2022 reis vonden het een geweldig hotel. Er is een heerljke wellness en uitstekend eten. Er zijn 1- en 2-persoonskamers met eigen badkamer/wc.
In Maloja vonden we een traditioneel Engadiner huis (exclusief voor onze groep). Het zijn sobere maar charmante kamers met etagedouche/wc (1- en 2p). Het is één nachtje. De tijd heeft hier even stil gestaan. Het uitgebreide ontbijtbuffet is in het naastgelegend luxe hotel.

De avondmaaltijden zijn niet inbegrepen. Het hotel in Pontresina heeft diverse restaurants, in het hoofdhotel in St.Moritz kan heerlijk a-la-carte gegeten worden en in "ons eigen Engadiner huis" in Maloja is op de beneden verdieping een fijne pizzeria/trattoria.

Verlenging vooraf is helaas niet mogelijk.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Engadin
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Etappeoverzicht
  PDF download, cijfers, kaartjes en hoogteprofielen van de etappes
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

 

Deelnemers over deze reis:

 

Het weidse uitzicht op de meren en de idylische dalletjes, prachtig om hier op ski's doorheen te trekken.

langlaufen met een Zwitsers klokkespel dat in de verte klinkt

Ik was blij dat ik stukje met de bus kon, toen het de vijfde dag niet zo lekker ging

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf (halfpension) is er vanaf € 1.185,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Langlauf Trekking Engadin € 490

Dit is inclusief:

 • 6 etappes met kaartjes en/of GPS
 • GPS huur
 • 3 Instructiemomenten
 • Bagagetransport
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding van instructeur(s)/chauffeur
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • Een fantastische reis om op terug te kijken


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Pakket klassiek nowax skin + skating sport € 140
Pakket klassiek nowax + skating recreatief € 115
Set klassiek nowax skin € 98
Set klassiek nowax schubben € 73
Set skating sport € 116
Set skating recreatief € 98

Wij nemen het huurmateriaal voor je mee naar St.Moritz. Je kunt ook ski's in St.Moritz huren. Bedenk wel dat dit dan Zwitserse prijzen zijn. De deelnemers in 2022 betaalden voor een set skinski's 240 CHF.
Als je ski’s huurt bij Vasa Sport mag je voor de skipreparatie tijdens de reis glijwax en waxgereedschap van Vasa Sport gebruiken.

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
bed op 2p kamer, 6 x met eigen badkamer/wc, 1x op etage €  795
bed op 2p kamer, 2 x met eigen badkamer/wc, 5x op etage €  695
bed op 1p kamer, 6 x met eigen badkamer/wc, 1x op etage €  915
bed op 1p kamer, 2 x met eigen badkamer/wc, 5x op etage €  815

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten

 

Verlenging

Niet mogelijk

Extra's

Geen extra's beschikbaar

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar St.Moritz
 • Lunches en drankjes
 • diner
 • Boekingskosten € 20 per boeking (van 1 of meer personen)
 • consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

De reis is populair er zijn nog maar een paar vrije plekken. Wil je mee? Laat het ons weten.

Ja, ik wil nog graag mee

Boeken gaat heel simpel en in 5 eenvoudige stappen. Na boeking ontvang je een bevestiging via de e-mail. Hierin staat het bedrag van de aanbetaling (30% van de reissom). Het restant maak je 30 dagen voor vertrek over.
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.