Backcountrycursus Schwarzwald

5 dagen toerlanglaufen met instructie en tochten

Vol!

Je leert en verbetert je Backcountry techniek. Onze Backcountry experts geven training op jouw niveau.
Je leert o.a. afdalen op langlaufski’s, telemarkbochten maken en je beklimt de hoogste berg van het Schwarzwald. Het geleerde pas je toe tijdens dagtochten waarbij we ons eigen spoor trekken door verse sneeuw tussen dicht besneeuwde bomen. Deze reis is ook zeer geschikt om je voor te bereiden op een Backcountry avontuur in Lapland/Zweden/Noorwegen.

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst

Reisdatum:

21-01-2023 t/m 25-01-2023

Vanaf:

€ 619,-

Maximaal aantal deelnemers:

16

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Avontuur

Reisbeschrijving

4 dagen langlaufen op backcountry ski’s waarbij je verschillende technieken leert/verbetert en mooie dagtochten maakt op je eigen niveau. Het Vasa-team met backcountry experts zorgt dat je optimaal geniet van de natuurbeleving gecombineerd met de technieken.

Zaterdag reis je naar het Schwarzwald met eigen vervoer of trein. Op zondag, dinsdag en woensdag maken we dagtochten gecombineerd met techniekinstructie. Op maandag oefenen we het afdalen en maken we telemarkbochten op een nabijgelegen skipiste. Woensdagmiddag reis je na een mooie tocht terug naar huis.

Dit is echt ontspannen door inspannen

De Vasa Sport begeleiders zijn ervaren gidsen en instructeurs, die ook de Backcountry-reizen in het hoge Noorden, Thüringen en de Sumava begeleiden.

Pluspunten

 • Langlaufen in een prachtig bosrijk gebied
 • Programma bestaat uit een aantrekkelijk mix van instructies en tochten
 • Leren afdalen
 • Bestemming is goed te bereiken (ca. 6 uur vanaf Utrecht), ook met de trein
 • Sneeuwzeker gebied

Expert over deze reis!

Onwijs veel mogelijkheden om buiten de geprepareerde loipes te gaan, een eigen pad trekkend tussen de bomen door, heel veel verse sneeuw die zelfs met veel zonneschijn nog steeds zacht was.

Rick Hoenderop
BC-gids, langlauftrainer en ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Zaterdag: comfortabel reizen naar Schwarzwald

De reis begint om 18:00 uur in het hotel in Hinterzarten. Na het avondeten hebben we de eerste briefing en wordt alles uitgelegd over hoe en wat. Nadien huurmaterialen uitdelen en klaarmaken voor dag twee.

Zondag: naar Alpersbach

We rijden een klein stukje met de auto’s (evt. carpoolen) naar Alpersbach, een prachtig natuurgebied met veel dichte bossen, maar ook open stukken om veel technieken te kunnen oefenen. In de ochtend werk je aan de langlauftechnieken en krijg je het goede gevoel op de ski’s. We lunchen bij een restaurantje, waarna je een mooie tocht maakt om het geleerde meteen in praktijk te brengen.

Maandag: techniektraining

Deze dag staat echt in het teken van techniek. We gaan in de ochtend oefenen op de skipistes van Windeck. We richten ons hier vooral op de afdaaltechnieken en het aanleren van de sierlijke telemark bocht. ’s Middags gaan we verder oefenen of een tocht maken.

Dinsdag: de Feldberg

Deze dag gaan we naar de hoogste berg van het Schwarzwald, de Feldberg met 1493m. We lunchen op een mooie plek en maken ene mooie dagtocht. Misschien kunnen we zelfs helemaal op de ski’s terug skien naar ons hotel in Hinterzarten!

Woensdag: tocht door de natuur

We binden de ski’s direct vanaf het hotel onder en maken een mooie lus ten noorden van Hinterzarten, over smalle paden tussen de bomen. Je voelt je echt één met de natuur! Om 14:00 uur is de reis afgelopen en rijden we met een berg heerlijke herinneringen weer naar huis.

Sneeuwtoestand

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door, dus ook als er onverhoopt geen of weinig sneeuw zou liggen in het Schwarzwald, Dit is echter onwaarschijnlijk, omdat we onze tochten in de nabijheid van de bijna 1500 m hoge Feldberg maken. Er zijn ook veel skipistes, die in noodgeval van kunstsneeuw voorzien worden. Het bovenstaande programma is onder voorbehoud en kan worden aangepast i.v.m. de sneeuw- of weersomstandigheden.

Accommodatie

We hebben bij het fijne Hotel Schwarzwaldhof in Hinterzarten goede groepsprijzen kunnen bedingen. Dit 3-sterren hotel ligt in het centrum van Hinterzarten met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel en niet ver van het treinstation. In het geval van een 3-persoonskamer wordt er een bed op een ruime 2-persoonskamer bijgezet. Alle kamers zijn onlangs gerenoveerd en hebben TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben. Van sauna, dampfbad en infraroodkabine kan gratis gebruik worden gemaakt. Het hotel heeft een eigen konditorei, waar je natuurlijk een Schwarzwalder Kirschtorte kunt bestellen. Er is gratis WIFI beschikbaar. Het hotel ligt in het centrum, dus winkels zijn in de buurt.

Bij verblijf in het hotel krijgen we de Schwarzwald Card. Hiermee kunnen we gratis gebruik maken van de bus en trein. We proberen het programma zo in te richten dat we zo veel mogelijk hiervan gebruik maken en zo min mogelijk van onze eigen auto’s. Alleen als het niet anders kan zullen we onze auto’s gebruiken (middels carpoolen).

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Schwarzwald
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf (halfpension) is er vanaf € 619,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Backcountrycursus Schwarzwald € 320

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies, techniektrainingen en tochten
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken

Materiaal

Huuropties bij deze reis  per optie of pers.
Huur set Backcountry € 94

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Hinterzarten.

Verblijf

Hotel Schwarzwaldhof per persoon
Bed op 2p kamer single use € 470
Bed op 1p kamer € 385
Bed op 2p kamer € 335
Bed op 3p kamer € 299

Dit is inclusief:

 • 4 overnachtingen op basis van halfpension
 • Gebruik van sauna en waxruimte
 • Gebruik openbaar vervoer
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Geen extra's beschikbaar

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Hinterzarten
 • Drankjes
 • Boekingskosten € 15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele liftkosten
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst

Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.
Boeken gaat heel simpel en in 5 eenvoudige stappen. Na boeking ontvang je een bevestiging via de e-mail. Hierin staat het bedrag van de aanbetaling (30% van de reissom). Het restant maak je 30 dagen voor vertrek over.
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.