Noords Festival

8-daagse langlaufweek met instructie, tochten en wedstrijden

Als sportieve langlaufer mag je het Noords Festival niet missen. Waarom niet? Lees verder en ontdek waarom je hier elk jaar gewoon bij moét zijn.
Het Noords Festival is al vele jaren hét evenement voor langlaufend Nederland. Vasa Sport en de Nederlandse Ski Vereniging zorgen in deze week voor een heerlijk langlaufprogramma met lessen, trainingen, tochten en de Nederlandse kampioenschappen. Als sportieve langlaufer mag je dit feest niet missen. Samen met veel andere langlaufers word je 'ondergedompeld' in een heerlijk langlaufsfeer!

Heb je interesse in de reis voor 2020? Dan kun je vrijblijvend een vooraanmelding doen. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

25-01-2020 t/m 01-02-2020

Vanaf:

€ 566,-

Maximaal aantal deelnemers:

150

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Een langlaufweek voor de sportieve langlaufers waarbij we je de juiste klassieke en/of skating technieken aanleren en/of verbeteren. Dit doe je onder begeleiding van deskundige Vasa-instructeurs. Je past het geleerde direct toe tijdens de schitterende tochten die we maken in het prachtige gebied in en om de Pillersee. Als je wilt kun je deelnemen aan de wedstrijden of geniet gewoon van de sfeer van het Noords Festival!

Zaterdag kom je aan in St. Ulrich am Pillersee en begint het feest! Daarna volgt een programma vol trainingen, tochten en wedstrijden. Er staat zoveel leuks op het programma, dat je misschien wel eens een onderdeel overslaat om 'bij te komen'. Dat is mogelijk omdat je zelf kiest aan welke onderdelen van het programma je deelneemt. Zo volg je altijd een programma dat aansluit op jouw wensen.

De sfeer van deze week is meeslepend. Voordat je het weet sta je samen met ruim honderd lotgenoten letterlijk te dansen in de sneeuw!

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit de beste Nederlandse trainers met o.a. ex-bondscoach Sidney Teeling en de Nederlands kampioenen Machiel Ittmann en Anna van der Rhee. Al onze trainers zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Pluspunten

 • Fantastisch langlaufgebied
 • Een zeer uitgebreid programma in een heerlijke ambiance
 • Mogelijkheid tot deelname aan wedstrijden
 • Gezellig wintersportplaatsje St.Ulrich am Pillersee
 • Begeleiding door Nederlandse top langlauftrainers

Expert over deze reis!

Het Noords Festival is een uniek langlaufevenement, waar alles samenkomt: heel veel langlaufliefhebbers, de beste instructeurs, mooie tochten, leuke en uitdagende wedstrijden en vooral veel gezelligheid. Als recreatieve of ambitieuze langlaufer moet je hier bij zijn!

Michel Kropman
Langlauftrainer
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst

Vandaag komt iedereen met eigen vervoer aan in St. Ulrich am Pillersee en kan het feest beginnen! Na het avondeten is de eerste briefing (alleen voor deelnemers die ook hotel hebben geboekt) met kennismaking en alle actuele informatie. Als je materiaal hebt gehuurd wordt dat ’s avonds uitgedeeld in Hotel Pillerseehof.

Zondag: de eerste instructies en opening

Deze zondag staat in het teken van het aanleren of verbeteren van de klassieke en skating technieken. De lessen beginnen om 09:30 uur en 14:00 uur (zie kaartje in bestemmingsdocument). Wie beide technieken doet heeft 's ochtends klassieke les en 's middag skating. Wie maar één techniek doet heeft vandaag ook twee maal les. Natuurlijk starten we weer met z'n allen met een warming-up op muziek.

's Avonds wordt dit Noords Festival gezellig geopend bij een openlucht feest met kampvuur en muziek. Plaats van handeling is de start/finish van de sledehondenwedstrijden in de buurt van het Vasa hotel.

Maandag: tocht naar Hochfilzen

Bij de grote tocht kun je weer kiezen tussen klassiek en skating. De tocht begint bij de loipestart in het centrum van St. Ulrich, vlakbij hotel Pillerseehof. De blauwe en rode groepen maken een prachtige tocht naar Hochfilzen (bekend van de biatlon), de zwarte groep gaat zelfs helemaal door naar Fieberbrunn. Voor de groene groepen gaat de tocht naar St. Jakob of naar Hochfilzen en dan met de bus terug.

Natuurlijk wordt deze tocht weer begeleid door de instructeurs van Vasa Sport en zijn er onderweg weer technische aanwijzingen. Onderweg is er een lunch (en heel misschien een koffiepauze).

Dinsdag: een hele instructiedag

Vandaag vervolgen we weer de instructies vanuit het langlaufstadion. Tijdens de instructies wordt er o.l.v. de Vasa Sport instructeurs hard aan de techniek gewerkt. Wie beide technieken doet heeft 's ochtends skatingles en 's middags klassiek. Doe je maar één techniek dan kun je daarmee ook 's ochtends en 's middags aan de slag.

En wie gaan er morgen en overmorgen allemaal aan de wedstrijden mee doen? 's Avonds is hiervoor de info-meeting (voor de teamcaptains) voor de wedstrijden.

Woensdag: NK-vrije stijl, video-analyse en klassieke tocht

Deze ochtend start om 10:00 uur, bij Start/Finish, de eerste NK-wedstrijd, 7,5 km vrije stijl. Neem je hieraan deel of kijk je liever vanaf de kant? Het kan allebei! Na de wedstrijden staan ’s middags de videoanalyses op het programma. Je moet kiezen uit klassiek of skating, allebei mag helaas niet. Bij de videoanalyse wordt eerst van iedereen de techniek opgenomen en daarna met de trainers geanalyseerd. Voor de (recreatieve) klassiekers is er om 15:30 uur nog een begeleide tocht van anderhalf uur.

Donderdag: NK klassiek en wedstrijd Run&Skate

Vandaag is het dan de beurt voor de klassieke NK-wedstrijd (10 km). Ook hier kan en mag weer iedereen deelnemen. ’s Middags (15:30 uur) staat voor de tweede keer de funwedstrijd RUN & SKATE met 4 x 2,5 km op het programma. Hierbij worden de eerste 2 rondjes gelopen op winterwandelwegen (sneeuwpaden) en de rondjes 3 en 4 langlaufend in de vrije stijl (skating of klassiek, mag allebei). In geval van teamdeelname kun je zelf kiezen wie welke ronde aflegt. Bij teamdeelname is het toegestaan om meerdere, niet aansluitende, onderdelen te doen. Er zijn prijzen voor plek 1 t/m 3 individueel en 1 t/m 3 van de teams. De teamuitslag telt mee voor de ClubCup.

Vrijdag: skatingtocht, snowshoetocht, parkoersverkenning en slotfeest

Vandaag twee onderdelen, die terug zijn van weggeweest! De snowshoetocht en de afdaaltraining bij de lift. ’s Ochtends maken we een heerlijke tocht door de ongerepte sneeuw! Als alternatief is er nog een skatingtocht onder begeleiding. ’s Middags oefenen we bij een sleeplift de afdaaltechnieken. Door de lift kunnen we alles veel vaker oefenen!

Het Noords Festival sluit vrijdagavond af met een feestje, waarbij de ClubCup wordt uitgereikt, de foto’s van de hele week worden getoond en de jeugd (en wie zich nog jeugdig voelt) wellicht nog even uitgelaten kan dansen! Deze afsluiting vindt plaats in Pilli's bar in de kelder van Hotel Pillerseehof.

Zaterdag: Wedstrijd 25 km als afsluiting

Het einde van de reis is in zicht en we nemen afscheid van de sneeuw in St. Ulrich. Voordat je vertrekt kun je nog deelnemen aan of kijken naar het Nederlands Kampioenschap 25km vrije stijl. Moe maar voldaan gaan we weer terug naar de Lage Landen en ben je een unieke ervaring rijker!

Stel je eigen programma samen

In het uitgebreide programma vind je een overzicht van alle onderdelen met tijden en startlocaties. Bij het boeken kun je kiezen aan hoeveel onderdelen van het programma je wilt deelnemen. Elke les, tocht en wedstrijd telt als 1 onderdeel. Met de keuze voor een passepartout (onbeperkt), passepar8, passepar6 of passepar3 bepaal je het maximaal aantal onderdelen. Een losse wedstrijd boeken kan ook. De meeste deelnemers kiezen ervoor om met beide technieken mee te doen, maar je kunt ook kiezen voor alleen klassiek of alleen skating.

Na de boeking krijg je de link naar het aanvullend formulier waarin je de onderdelen selecteert waaraan je deel wilt nemen. Aankruisen van een wedstrijd betekent ook automatisch dat je ingeschreven bent voor de betreffende wedstrijd. Omgekeerd: vul je het formulier niet in, ben je ook niet aangemeld voor de wedstrijd(en).

Meer informatie over de wedstrijden vind je op de website van de Nederlandse Ski Vereniging.

Jeugdprogramma Noords Festival

Voor kinderen van 14 jaar of jonger organiseren we een speciaal programma. Ze krijgen les van langlauftrainers in beide technieken en gaan ook rodelen en zwemmen. Wie wil kan deelnemen aan de wedstrijden. In het hotel hebben we speciale familiekamers. Wil je jouw kind laten deelnemen aan dit programma? Kies dan bij het boeken het programma 'Passepartout jeugd 2005 en jonger'.

Accommodatie

Vasa Sport heeft met het luxe hotel Pillerseehof een gunstige prijsafspraak kunnen maken. Dit is het hotel waar ook de Vasa Sport begeleiders verblijven.
Het grote hotel ligt in het centrum van St. Ulrich op 200 meter afstand van de loipe. Het hotel heeft fijne kamers en suites, een binnenzwembad, sauna, fitnessruimte en natuurlijk een ruimte om de ski's te waxen. Het ontbijt en 4-gangendiner worden in buffetvorm aangeboden. Onder het hotel is de gezellige Pillis Bar, waar we de briefings zullen houden en waar het slotfeest op vrijdagavond is.

Je kunt er dus voor kiezen om zelf onderkomen te zoeken. Bij de boeking geef je dan bij Verblijf aan: Regel zelf accommodatie.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming St. Ulrich
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contactopnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Let op: de prijzen zijn nog niet actueel.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Programma vanaf € 60,- , programma plus verblijf vanaf € 566,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Paspartout onbeperkt € 180
Passepar8 € 140
Passepar6 € 115
Passepar3 € 60
Paspartout jeugd 2000-2004 € 105
Paspartout jeugd 2005-jonger € 95
Losse wedstrijd (per stuk) € 22
Losse wedstrijd (per stuk) jeugd t/m jg 2000 € 12

Let op: na 1 januari stijgen de bovenstaande programma prijzen met € 10 en de losse wedstrijden met € 5

Dit is inclusief:

 • Gewenste onderdelen uit programma (instructies, tochten en wedstrijden) 
 • Professionele Nederlandse instructeurs en reisbegeleiders
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En het belangrijkste: een onvergetelijke week, waarop je met veel plezier zal terugkijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar St. Ulrich am Pillersee
 • Verblijf, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Loipepas € 25,- (wel inclusief voor wedstrijd deelnemers)
 • Boekingskosten €10,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • (verplicht) lidmaatschap Nederlandse Ski Vereniging

Materiaal

Huuropties bij deze reis             per optie of pers.
Pakket klassiek wax + skating € 120
Pakket klassiek nowax + skating € 105
Set klassiek wax  € 72
Set klassiek nowax € 57
Set skating € 85
Waxpakket klassiek € 15
Set snowshoes € 12

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar St. Ulrich.

Verblijf

Hotel Pillerseehof per persoon
2p kamer single use € 597
2p kamer Stam- of Mittelhaus € 506
3p kamer € 506
Kind t/m 14 jaar op familiekamer € 295
2p kamer luxe in Südhaus € 541
2p junior-suite in Südhaus € 647
Vroegboekkorting tot 14 oktober* € 20

* Deze vroegboekkorting geldt alleen op boekingen met verblijf in Hotel Pillerseehof. Gebruik de kortingscode #vroegboekkorting-hotel

Prijzen verblijf zijn inclusief 7 overnachtingen op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 4 gangen diner in buffetvorm, gratis entree binnenzwembad & wellness, handdoek/badmantel voor sauna/zwembad, gratis entree fitnessruimte, waxruimte, vrij gebruik van regionale bus, toeristenbelasting en bemiddelingskosten. Meer info bij boeken.

Extra's

Verlengingen 1 nacht vooraf prijs per persoon
2p kamer single use € 85
2p kamer Stam- of Mittelhaus € 72
3p kamer € 72
Kind t/m 14 jaar op familiekamer € 42
2p kamer luxe in Südhaus € 77
2p junior-suite in Südhaus € 92
Verlengingen 1 nacht achteraf prijs per persoon
2p kamer single use € 85
2p kamer Stam- of Mittelhaus € 72
3p kamer € 72
Kind t/m 14 jaar op familiekamer € 42
2p kamer luxe in Südhaus € 77
2p junior-suite in Südhaus € 92
Overige extra's prijs per persoon
Transport hotel - stadion Op aanvraag

Let op: Verlenging vooraf is op basis van halfpension. Bij verlengingen vooraf en achteraf moet je dezelfde kamer boeken als voor het verblijf in de week.

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Heb je interesse in de reis voor 2020? Dan kun je vrijblijvend een vooraanmelding doen. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.