Vasaloppet

9-daagse langlaufreis naar de Vasaloppet

Durf je de uitdaging aan? 90 km langlaufen met 14.999 andere bikkels. De Vasaloppet is dé langlaufmarathon, die je gedaan móet hebben.
De Vasaloppet is wat voor schaatsers de 11-stedentocht is en voor lopers de New York marathon. Tijdens deze reis verkennen we het parcours, zet je de laatste technische puntjes op de i en niet onbelangrijk prepareren we de ski's. We begeleiden je van start tot finish.

Reisdatum:

25-02-2024 t/m 04-03-2024

Vanaf:

€ 1.427,-

Maximaal aantal deelnemers:

30

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Het moge duidelijk zijn, centraal deze reis staat de Vasaloppet. Ook al doe je niet mee op zondag, het is erg leuk om alles mee te beleven en om natuurlijk heerlijk te langlaufen. Of misschien wil je wel meedoen met één van de andere evenementen als de Halv Vasan, de öppet Spar of de NattVasan.

De omgeving van Mora is hét langlaufcentrum in Zweden. In Mora gaan de loipes vanuit het langlaufstadion alle kanten op, in totaal een loipenet van meer dan 1.000 km. ‘s Avonds is een deel van de loipes verlicht. Door het afwisselende landschap van heuvels en vlakkere stukken is het een ideaal langlaufgebied voor langlaufers van verschillend niveau. Op de eerste zondag van maart is de officiële race maar in de hele week ervoor ga je de Vasaloppet al beleven met trainingen, verkenningen en tochten. Wij gaan ervoor zorgen dat je goed voorbereid aan de start staat.

Kippenvel bij de finish, een fantastische beloning na een jaar van fit worden en trainen!

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit Nederlandse trainers, zoals Nederlands kampioenen Rick Hoenderop, Machiel Ittmann en Marco Puik (gezamenlijk goed voor meer dan 20 deelnames). Iedereen uit het team is gediplomeerde trainer en is bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Pluspunten

 • Een uniek evenement beleven, de Vasaloppet
 • Gezamenlijk toewerken naar een evenement als een ware topsporter
 • Trainen en tochten maken in langlaufmekka van Zweden
 • Bijna 100% sneeuwgarantie
 • Het complete en beproefde voorbereidingsprogramma vergoot je kans op succes
 • Begeleiding door Nederlandse toptrainers met Vasaloppet ervaring

Expert over deze reis!

Het blijft een pittige maar fantastische tocht, hoe vaak je hem ook doet!

Marco Puik
Langlauftrainer en deed al meer dan 10 mee

Reisprogramma

Zondag: aankomstdag

Aankomst per vliegtuig op Stockholm Arlanda. Daar staan de 9-persoons busjes al klaar om jou en je bagage naar Orsa te brengen. Aan het einde van de middag is het inkwartieren en even de benen strekken met een kleine wandeling naar het besneeuwde en bevroren meer. ’s Avonds maken we kennis met elkaar en prepareren we de ski’s.

Maandag: de sneeuw in

In de ochtend vertrekken we naar de loipes voor de eerste sneeuwtraining. Onze Vasa trainers zorgen dat je meteen het juiste sneeuwgevoel krijgt. Na een welverdiende lunch pas je meteen het geleerde toe in een tocht. Het langlaufgebied van Orsa Grönklitt is één van de mooiste die we kennen en de 10km ronde moet je gewoon gedaan hebben. De trainer skiet mee en geeft je hands-on de juiste tips.

Dinsdag: start parcoursverkenning

Vandaag starten we met de 3-daagse verkenning van het Vasaloppet parcours, dan weet je precies weet wat je straks te wachten staat. We bekijken het startveld en geven je tips hoe je de eerste heuvel overleeft. Hoe zorg ik dat ik stevig sta, dat mijn stokken niet breken en ik zo soepel mogelijk door de trechter kom? Je leert het, ervaart het en je langlauft daarna van Sälen naar Mangsbodarna (24km).
Wie deelneemt aan de Vasaloppet 45 slaat vandaag de verkenning over en gaat meteen voor 'het echie'

Woensdag: parcours verkennen

Je langlauft vandaag het 2e deel van Mangsbodarna tot Oxberg (37km). Was het op maandag vooral vlak, deze dag staan er een paar leuke klimmen en afdalingen op het programma. Voordat je vertrekt krijg je een training in het spoorwisselen, een vaardigheid die tijdens de Vasaloppet onmisbaar is. Mocht je overigens niet zo ver willen dan kun je ook in Evertsberg (23km) stoppen.

Donderdag: heerlijk langlaufen

Na vandaag heb je het hele parcours al een keertje gedaan. Daar ga je zeker van profiteren tijdens de race op zondag. Maar je zult ook merken dat het hier gewoon heerlijk langlaufen is. Mooie loipes, natuur, uitzicht en heerlijk rustig, dat is zondag wel anders. De track gaat tot bijna aan de finish in het centrum van Mora (29km). ’s Avonds is er de ‘wedstrijd’-bespreking en ontvang je jouw startnummer.

Vrijdag: puntjes op de 'i'

De meeste fysieke trainingsarbeid is gedaan en daarom krijg je in de ochtend een korte en ontspannende 'laatste puntjes op de i training'. Je ontvangt nog de laatste nuttige tips en maakt een rustig toertje. met onderweg een Zweedse fika (koffie met lekker). 's Middags is het tijd om de sfeer op te snuiven en een bezoekje te brengen aan alle Vasaloppet highlights in de finishplaats Mora.

De deelnemers aan de NattVasan 90 of 45 vullen de dag iets anders in. Zij gaan de ski’s (laten) prepareren en zich voorbereiden. 's Avonds om 20:00 uur is de start in Sälen (90 km) of Oxberg (45 km) en voordat het licht wordt moet de finish bereikt zijn in Mora.

Zaterdag: ski's prepareren

Rusten, relaxen, chillen en je voorbereiden op de race, meer doe je niet vandaag. Alle ski’s worden vandaag geprepareerd. Dat doe je zelf of als je waxservice hebt geboekt, doen wij dat voor je. Wie zondag niet aan de race mee doet maakt nog een mooie langlauftocht of gaat schaatsen.
De finishers aan de Natt Vasan zullen waarschijnlijk nog wel even uitrusten van hun nachtelijke tocht maar wie weet is een uurtje bewegen ook niet zo slecht.

Zondag: de Vasaloppet!

Vasaloppet racedag, nu gaat het gebeuren! ’s Ochtends in alle vroegte vertrek je naar de start van dit geweldige evenement. Het gaat een belevenis worden die je vast niet vergeet.
Wie vandaag niet deelneemt heeft een uitgebreid Vasaloppet-ontbijt met een live verslag van de race op de tv. Na de lunch gaan we naar de finish in Mora om de deelnemers binnen te halen.

Maandag: het meer op

In de vroege ochtend kunnen de fanatiekelingen nog een klein uurtje schaatsen of langlaufen op het meer. Om ca. 10:00 uur vertrekken we op eigen gelegenheid weer naar huis met een kop vol belevenissen en een lijf vol vermoeidheid. Ach ja het zal best een beetje pijn doen maar dat is toch gewoon napret?

Accommodatie

De uitvalsbasis van het Vasa Team is Orsa Camping aan de noordoever van het Orsameer. Hier zijn alle facilliteiten zoals het waxhok, de briefing en plek om je ski's te stallen. Het centrum van Orsa met een supermarkt en restaurantjes ligt op loopafstand (1km).
Bij boeken heb je de keuze uit een kamer in een groepsacommodatie of een typische Zweedse huisjes (blokhutten). Deze zijn voor 2-6 personen geschikt. Elk huisje beschikt over een eigen douche/wc en een keukentje. Beddengoed en een handdoek zijn aanwezig. In verband met corona kan het verblijf in de hutten met meer personen in sommige gevallen beperkt worden tot deelnemers uit hetzelfde gezin.

Zelf accommotie regelen kan ook maar dan verwachten we je wel op de afgesproken tijden voor de briefing en andere avondprogramma's.

Vervoer

Je reist per vliegtuig naar Stockholm Arlanda. Om 13:00 uur staan de 9-persoons busjes klaar om jou en je bagage naar Orsa te brengen. Met deze minibusjes brengen we je ook naar de loipes.

Meer praktische informatie over verblijf en vervoer vind je in het bestemmingsdocument.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Zweden
  Handige informatie over de bestemming en hoe aan te reizen
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.427,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Vasaloppet langlaufweek € 996
Korting geen transfer van/naar vliegveld en lokaal € 60 
Vroegboekkorting € 25 

 

Deelname Vasaloppet prijs per persoon
Vasaloppet 90 € 220
Vasaloppet 45 € 109
Nattvasan 90 € 190
Nattvasan 45 € 110
Nattvasan 30 € 100

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies, trainingen en parcoursverkenning
 • Transfers luchthaven Stockholm Arlanda <-> Orsa
 • Vervoer ter plaatse naar de loipes
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Informatie briefings
 • Gebruik waxruimte
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En het belangrijkste: een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Set klassiek wax € 98
Set klassiek skin € 111
Wax-service week + Vasaloppet € 120
Wax-service week € 65
Racewax-service Vasaloppet € 65
Waxpakket klassiek € 39
Racewax Vasaloppet € 28

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Zweden

Verblijf

4p-huisje per persoon
Met 2p bezet € 599
Met 3p bezet (alleen gezin/eigen groep) € 431
Met 4p bezet  op aanvraag
6p-huisje per persoon
Met 3p bezet (alleen gezin/eigen groep) € 542
Met 4p bezet (alleen gezin/eigen groep) € 431
Met 5p bezet op aanvraag
Met 6p bezet op aanvraag

 

Dit is inclusief:

 • 8 overnachtingen op basis van logies
 • Toeristenbelasting
 • Gebruik sauna en waxruimte
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Optie prijs per persoon
7x diner, 7x ontbijt € 369


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Luchthaven Stockholm Arlanda
 • Lunch, drankjes en diners
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>
Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Je vindt ze in de reisvoorwaarden.

Boek deze reis

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.
Boeken gaat heel simpel en in 5 eenvoudige stappen. Na boeking ontvang je een bevestiging via de e-mail. Hierin staat het bedrag van de aanbetaling (30% van de reissom). Het restant maak je 30 dagen voor vertrek over.