Dachstein Hutten Runde

huttentocht in Oostenrijk |6 etappes | trektocht | gids of GPS

Wil je een échte huttentocht in de Oostenrijkse Alpen, maar dan op de mountainbike, dan is dit je reis! Je fietst in 6 etappes over de flanken van het Dachsteinmassief en Tennengebirge.
Ondanks de afgelegen locaties van de hutten kunnen we ervoor zorgen dat je bagage in de volgende hut komt. De routes zijn erg mooi en ondanks veel singletrails grotendeels goed fietsbaar, met weinig loopstukken. De overnachtingen op hoogte zijn onvergetelijk!

Reisdatum:

11-08-2024 t/m 18-08-2024

Vanaf:

€ 1.091,-

Maximaal aantal deelnemers:

14

Reislevel:

4/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

groen en blauw met gids of GPS, rood met GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Deze reis maken we in 6 etappes een prachtige ronde in de Oostenrijkse Alpen. Overdag heerlijk fietsen over de mooiste paadjes en ’s avonds typisch Oostenrijkse gezelligheid in een hooggelegen berghut. De overnachtingsplaatsen onderweg zijn allemaal tussen de 1600 en 1900 meter en maken deze tocht natuurlijk heel speciaal!

Zo’n huttenweek op de MTB is echt het mooiste wat er is! Overdag heerlijk fietsen over de mooiste paadjes en 's avonds echte Oostenrijkse gezelligheid in een berghut.

Als je via Vasa Sport het verblijf boekt, verblijf je de eerste en laatste nacht in een comfortabel hotel. Avondeten is bij deze reis inbegrepen. Onderweg overnachten we 4 maal in een echte berghut en 1 keer in een op hoogte gelegen hotel. In de hutten wordt er geslapen op kamers en Lager. Kies je voor de kamertoeslag, dan hoef je niet op het Lager. Alle hutten hebben ook een douche.
Ondanks dat de hutten met de auto niet altijd even goed te bereiken zijn, zorgen we toch voor het bagagetransport, soms met hulp van de Hüttenwirte! Bij één van de hutten is ook dat niet mogelijk. Dan moet je dus wat extra's in je rugzak mee nemen.

Pluspunten

 • Nóg meer natuurbeleving door hutovernachtingen
 • Prachtige routes door een heerlijk berglandschap
 • Start en finish in comfortabel hotel, dus geen terugtransport na de laatste etappe
 • Heel gezellig door hutovernachtingen
 • Bagagetransport wordt geregeld, ook naar de moeilijk bereikbare hutten

Expert over deze reis!

Heerlijk om zo’n groep enthousiaste mountainbikers door onze prachtige 'achtertuin' te mogen begeleiden.

Sidney Teeling
Reisleider & gids

Reisprogramma

Zondag: aankomst en infietsen

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het starthotel in Werfenweng. Als je op de aankomstdag op tijd bent, kun je meedoen aan het infietsrondje (17:00 uur). Eén of meerdere Vasa Sport gidsen nemen je mee op een afwisselende route. Ideaal om even op te warmen, te controleren of de fiets in orde is en een leuke manier om alvast met de gidsen en andere deelnemers kennis te maken. ’s Avonds eten we in het hotel. Daarna krijg je een briefing met informatie over de aankomende week, worden de begeleiders voorgesteld en is er ruimte om vragen te stellen. Laat de ronde maar beginnen!

Maandag: hotel 1 – hut 2

Nadat we op de eerste klim de niveaugroepen definitief hebben samengesteld rijden we onze etappe over de flanken van het Tennengebirge. Leuke paadjes en trails rijden we en dat al op de eerste dag! Aan het einde van de lange klim zien we de hut van veraf al liggen. Bij aankomst genieten we hier op het grote terras van een welverdiend drankje.

Dinsdag: hut 2 – hut 3

Tijdens deze tweede etappe blijven we eerst op hoogte (blauw en rood gaan zelfs nog wat hoger dan de berghut) voordat we aan de eerste afdaling beginnen. Achter ons de steile rotsen van het Tennengebirge en voor ons de majestueuze Dachtein. Vanmiddag rijden we direct langs de voet van de ongenaakbare Dachstein Südwand. Maar voordat we daar zijn wordt er nog heel wat geklommen en gedaald over paden en paadjes en rijden we o.a. door Filzmoos.

Woensdag: hut 3 - hut 4

Vandaag start iedereen met een fijne afdaling richting het plateau van Ramsau. Afhankelijk van de niveaugroep maak je nog een kortere of langere lus over prachtige trails op het Ramsau-plateau. Dan dalen we af naar het dal van Schladming en gaan weer klimmen naar de volgende hut, prachtig gelegen aan een bergmeer. Naar deze hut kunnen we je bagage niet vervoeren. Er moet dus wat extra's mee in de rugzak!

Donderdag: hut 4 - hotel 5

Deze etappe start met een pittig loopstuk in een geweldige bergwereld. Bovengekomen dalen we via een fijne trail af naar het skioord Obertauern. Over trails, paadjes en wegen dalen we verder af en klimmen we uiteindelijk naar het hooggelegen berghotel boven Flachau

Vrijdag: hotel 5 - hut 6

Hut 6 ligt prachtig bovenop een berg met natuurlijk weer een prachtig uitzicht. Het is de meest eenvoudige hut, maar ook de gezelligste en er is heerlijk eten. Voordat we er zijn moet er nog wel veel gedaald (o.a. heel lang over de heerlijke flowtrail van het Bikepark Wagrain) en geklommen worden. In de afdaling kunnen we mooie foto’s maken met de 'naamgever' van deze reis op de achtergrond. Het Hochkönigmassief troont er prachtig bovenuit. Vooral het laatste stuk naar de hut is een echte 'kuitenbijter'. Maar daarna is het echt genieten van de zeer intieme huttensfeer.

Zaterdag: hut 6 - hotel 1

Een hut bovenop de berg, dat betekent eerst afdalen en hoe! Over een aanéénschakeling van paden, weggetjes, paadjes en trails, dan weer in het bos en dan weer in open terrein komen we uiteindelijk in het dal van St. Johann. Daar rijden we een stuk langs de rivier de Salzach, voordat we op verschillende manieren weer terugklimmen naar Werfenweng. Moe maar voldaan komen we bij het hotel aan. Op het terras genieten we van een welverdiend drankje. We kunnen weer een prachtige reis op ons lijstje afstrepen.

Zondag: terugreis

Met enige weemoed rijden we terug naar de Lage Landen, maar één ding is zeker: we komen snel weer terug!

Reis informatie & downloads

Praktisch

Practical items

Kies je voor gids of zelfstandig met GPS?

Rijden met gids is onbezorgd fietsen. De Vasa gids wijst je de route en geeft je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur. De gids heeft een EHBO diploma en is intern opgeleid. Jij fietst zonder zorgen en geniet optimaal van je mountainbike vakantie.

Kies je voor rijden met GPS dan heb je meer vrijheid maar moet je ook zelf meer oplossen. Je laadt je tracks en waypoints in op je eigen GPS.  Samen met minimaal 1 maatje ga je op pad. Alles daaromheen is geregeld. Kies alleen voor rijden met GPS als je aan deze voorwaarden voldoet.

 

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 1.091 per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 745
2-3 personen € 708
4 - 8 personen € 656
9 personen of meer € 596
Zelfstandig met GPS € 100 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed flexibel € 495
Bed met kamertoeslag* € 615

*Als je de kamertoeslag boekt hoef je in de hutten niet op Lager en word je op 2, 3 of meerpersoonskamers ingedeeld met zo min mogelijk andere deelnemers. Als je standaard boekt moet je voor sommige hutten een lakenzak en handdoek meenemen.

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt en diner
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf met ontbijt en diner € 65


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch en drankjes
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt* gratis bij boeking voor 1 maart

* Reserveer je shirt.

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Boek deze reis

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.