Vervoer en verblijf

Reisopties

Onder de kop “Reisomschrijving” vind je hoe je naar de startplaats van de betreffende reis kunt komen. Meestal is dat met de auto of trein en soms met het vliegtuig.
 

Carpoolen

Bij de boeking kun je vraag en aanbod opgeven. Ca. 6 weken voor aanvang van de reis krijg je een lijst met alle tot dan toe aangemelde deelnemers. Op deze deelnemerslijst staan naam, woonplaats en e-mailadres vermeld van de deelnemers, die daarvoor na de boeking (in het digitale formulier) toestemming hebben gegeven. Ook staat op deze lijst vermeld wie carpoolplaatsen vraagt en aanbiedt. Je dient als vrager zelf contact op te nemen met de aanbieder. Wie dus bij de boeking aangeeft te willen carpoolen of carpoolers mee kan nemen, moet niet vergeten in het digitale formulier aan te vinken, dat hij/zij toestemming geeft om zijn/haar emailadres op de deelnemerslijst te vermelden! Op de Oostenrijkse autosnelwegen is een autobahnvignet verplicht. Het vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB.
 

Trein

Als bij een reis wordt aangegeven, dat je met de trein kunt reizen, moet je die zelf boeken. Dat kan via  TeleSales NS Internationaal, 0900-9296 of bij de internationale balies op de grotere NS-stations. Wij hebben ook goede ervaringen met www.treinreiswinkel.nl. Op deze site kun je zelf jouw reisschema uitzoeken en vervolgens een offerte opvragen en eventueel boeken.

Bij de boeking van de reis kun je aangeven dat je graag gehaald/gebracht wilt worden van/naar het station. Bij de laatste reisinformatie krijg je dan te horen hoe dit georganiseerd kan worden. In sommige gevallen kan een Vasa Sport begeleider je ophalen, soms zijn er speciale shuttles, waarvan je gebruik kunt maken. In het “slechtste” geval moet er een taxi worden besteld. De kosten van transfers worden ter plaatse afgerekend.
 

Vliegen

Soms moet er gevlogen worden om een reisbestemming te bereiken (bijvoorbeeld Mallorca of Turkije). Bij zo’n reis is er onder Reisinformatie en downloads rechts een pdf met “vlieginformatie” te downloaden.
 

Accommodatie

Bij standplaatsreizen verblijf je in één hotel, bij trekkings (en dat zijn verreweg de meeste reizen) overnacht je steeds in een ander hotel. Bij de weekreizen is de eerste en laatste overnachting in hetzelfde hotel. Bij een ronde (Giro of Tour) kom je de laatste etappe daar weer uit, bij een Trans brengen we je er (incl. fiets) na de laatste etappe weer naar terug.

Bij weekendreizen start je meestal op een camping, waar de auto’s geparkeerd worden en waar je na de laatste etappe weer terugkomt en kunt douchen.
 

Kamerkeuzes

Je kunt bij bijna alle reizen je voorkeur van kamer kiezen. Welke opties er bij welke prijs zijn zie je bij de prijsinformatie. Vaak zijn er 4 mogelijkheden, soms minder. Wie voor standaard kiest, overnacht afhankelijk van het aanbod, in de diverse etappeplaatsen op 2-, 3- of meerpersoonskamers. 

Bij triple verblijf je overal op een 3-persoonskamer, bij double overal op een 2-persoonskamer en voor single overal op een 1-pers. kamer.

Het aantal 1-persoonskamers beperkt zich meestal tot 3 per reis! Triple kan alleen worden gekozen door een aangemelde groep van 3, dus niet door individuele aanmelders. Als het in een zeer uitzonderlijk situatie niet mogelijk is in een etappeplaats de bestelde kamer te “leveren” krijgt de betreffende deelnemer het verschil in bedrag tussen standaard en het bestelde kamertype voor die bewuste overnachting terugbetaald.
 

Huttenovernachtingen

Bij de reizen met “huttenovernachtingen” kun je kiezen uit standaard en met kamertoeslag. Wie de kamertoeslag betaalt hoeft niet op een Matratzenlager (slaapzaal) en slaapt in de luxere hutten en hotel(s) op de kamers met weinig bedden. Kamertoeslag betekent in dit geval echter zeker geen 1-persoonskamer! Mocht er voor deelnemers, die de kamertoeslag betaald hebben in een hut toch geen kamer meer beschikbaar zijn dan krijgt hij/zij de €10 kamertoeslag voor deze dag terug.

Er zijn ook reizen met maar 1 hutovernachting. In dat geval is de meerprijs voor 1-, 2- en 3- persoonskamers aangepast, omdat iedereen die nacht dan een “niveau” lager moet worden ingedeeld. 1p wordt 2p, 2p wordt 4p etc.
 

Kamers op indeling

Individuele deelnemers (die dus zonder kamergenoten boeken) worden volgens de volgende regels ingedeeld. Wie zich (zonder kamergenoot) voor double opgeeft, wordt ingedeeld bij een andere “losse deelnemer” van hetzelfde geslacht, die ook double heeft geboekt. Als er geen andere deelnemer van hetzelfde geslacht “beschikbaar” is, die ook double heeft geboekt, word je door ons benaderd om de boeking om te zetten naar een 1-persoons-(als die nog beschikbaar is) of meerpersoonskamer.

Wie zich (zonder kamergenoot) voor standaard opgeeft, wordt ingedeeld bij andere deelnemers van hetzelfde geslacht, die ook standaard hebben geboekt. Dit kunnen ook deelnemers zijn van een groep, die standaard heeft geboekt.

Als dit niet mogelijk is benaderen wij je om een passende oplossing te vinden. In het uiterste geval kan de boeking worden omgezet naar een 1-persoonskamer, waarvoor dan wel de 2-persoonskamertoeslag moet worden betaald. 
 

Gescheiden bedden

Houd er rekening mee, dat in veel hotels en pensions op de 2- en 3 persoonskamer 2 bedden naast elkaar staan. Die bedden kunnen vaak niet uit elkaar worden gezet, maar hebben natuurlijk wel een eigen matras en eigen beddengoed.
 

Slaapbanken

Het komt nog wel eens voor, dat het derde en/of vierde bed op een 3- of 4-persoonskamer een slaapbank is. We bieden deze alleen als slaapplaats aan, als we gecontroleerd hebben, dat hier sprake is van een “degelijk” matras, waarop goed kan worden geslapen.
 

Verzorging bij de “reguliere” reizen

Het verblijf is in sommige gevallen met half pension, dus inclusief ontbijt en avondeten, maar vaak ook alleen met ontbijt. Bij het prijsoverzicht van de reis staat dat vermeld. Bij de reizen met halfpension is het avondeten altijd gezamenlijk. Bij de reizen met alleen ontbijt zijn er verschillende mogelijkheden. Vaak regelt Vasa Sport een gezamenlijk avondeten in het hotel waar we verblijven of in een nabijgelegen restaurant, dat is voor de communicatie (infobriefing) natuurlijk handig, maar in sommige etappeplaatsen kunnen de deelnemers zelf op pad voor het avondeten. Als er gezamenlijk gegeten wordt kan er afhankelijk van het aanbod a-la-carte gegeten worden of wordt er een menu geserveerd. In het laatste geval zijn er dan vaak keuzemenu’s.

De richtprijs voor een avondmaaltijd is € 19, zonder drankjes. Indien Vasa Sport een menu heeft geregeld in het hotel is het niet mogelijk zelfstandig ergens anders te gaan eten. De hotels hebben hier namelijk op ingekocht en deze maaltijden worden altijd aan ons in rekening gebracht.

Het programma is zo ingericht, dat rond de lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden (richtprijs € 9 per maaltijd zonder drankjes).
 

Verzorging bij de reizen “Zelfstandig met GPS”

Bij deze reizen kan meestal vooraf gekozen worden voor halfpension of met ontbijt.
 

Stalling van de fiets

Op elke overnachtingsplek is een afspuitplaats/reparatieplek ingericht en kun je de fiets overdekt stallen in een afgesloten ruimte.
 

Wasservice

Er zijn hotels, waar wasservice wordt aangeboden, maar dit is niet standaard. Soms moet er extra voor worden betaald. Je kunt natuurlijk altijd een eigen “handwasje” doen (de snel drogende fietskleren mee onder de douche). In geval van een etappe met slecht weer, zorgen we natuurlijk voor voldoende “droogmogelijkheden” van schoenen en kleding.
 

Verlenging vooraf/achteraf

Het is in de meeste gevallen mogelijk om eerder naar de startplaats te komen of nog een paar dagen langer te blijven. Wij kunnen in dat geval accommodatie voor je reserveren. De kosten per extra overnachting inclusief ontbijt staan vermeld in het prijsoverzicht. Eén overnachting vooraf kun je alleen direct bij je reisboeking online reserveren. Heb je andere wensen, maak dan de boeking af en stuur z.s.m. een email naar reizen@vasasport.nl.