MTB techniek training Limburg gevorderd

2 dagen werken aan je MTB-skills voor reizen met level 5-9 | instructeur

Reis voorbij

Je kan al aardig overweg in de bergen maar je zet af en toe nog een voetje aan de grond, twijfelt of stapt af bij een technische passage? In deze  techniek training voor gevorderden gaan we aan de skills werken om dat te voorkomen en om vertrouwen te krijgen hoe je dit dan wel leert te rijden. Hiervoor gebruiken we o.a. film opnames zodat je jezelf terug kan zien en leert het verschil te voelen welke houding, positie en drukverdeling je hierbij gaat helpen. Deze training is ook een goed vervolg op de basis techniek training.

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

15-04-2023 t/m 16-04-2023

Vanaf:

€ 223,-

Maximaal aantal deelnemers:

8

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Blauw en rood

Km en hoogtemeters spelen hier een ondergeschikte rol.

Zwaarte conditie
Technisch

Reisbeschrijving

Het fietsen in de bergen is echt wat anders dan in het vlakke Nederland. In de gevorderde techniek training gaan we aan de skills werken om net even dat stapje verder te komen, dat vertrouwen te krijgen zodat je niet meer hoeft af te stappen bij een technische passage en specifieke afdaaloefeningen die in de basis techniektraining niet aan bod komen. Na 2 dagen ben je helemaal klaargestoomd voor een technische reis in de bergen.

Dit is een weekend voor de gevorderde mountainbiker die al eerder in de bergen heeft gefietst (of aan de basis techniek training heeft deelgenomen) en daar heeft ervaren dat er op technisch gebied nog wel wat te leren valt.

Ik fiets al mijn hele leven, maar ik had nooit gedacht dat ik nog zo veel kon bijleren! - Henk

Pluspunten

 • Persoonlijke aandacht en tips&tricks van ervaren instructeurs
 • Kleine groepen van max 8 personen
 • Heel veel oefenen, doen en leren
 • Videoanalyse
 • Je bent helemaal voorbereid op het 'echte werk' in de bergen
 • Super locatie dicht bij huis (Limburg)
 • Comfortabel hotel

Expert over deze reis!

Deze gevordere techniek training behandelt vaardigheden die je nodig zal hebben in een Alpen/Dolomieten tour om ook de moeilijkere passages gecontroleerd te rijden.

Rinus de Veth
Instructeur en gids

Reisprogramma

Zaterdag: aanreizen, kennismaken en aan de slag!

Om uiterlijk 11.00uur wordt je verwacht in Spaubeek. Je maakt kennis met de instructeurs en de overige deelnemers en gaat daarna gelijk aan de slag. In de middag lunchen we in een nabij gelegen restaurant en gaan daarna weer door met waar we gebleven waren. Om 17.00uur is het tijd om te gaan douchen in het hotel en na te praten bij een biertje over wat we hebben geleerd.

Zondag: het echte werk

Na het ontbijt beginnen we om 09.00 met de tweede instructiedag. We borduren voort op wat we al gedaan hebben en gaan weer een stapje verder. Je zal versteld staan van wat je allemaal leert deze dagen! In de middag lunchen we in een restaurant in de buurt en de dag eindigt om 15.00uur. Na 2 leerzame dagen rijd je met een heerlijk voldaan gevoel terug naar huis en kijkt met vertrouwen uit naar een groter avontuur in de bergen.

Accommodatie

Als je het verblijf via ons boekt, overnacht je in een comfortabel hotel in de buurt van de trainingslocatie op basis van overnachting en ontbijt. Om je fiets veilig te stallen is er een afgesloten ruimte. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee, zodat je dit niet zelf hoeft mee te nemen. Wij zorgen voor afspuitplaats om je fiets schoon te maken voor de volgende dag. Avondeten doen we samen gezellig in het hotel of restaurant in de buurt.

Begeleiding

De Vasa gidsen zijn ervaren instructeurs en helpen je skills aan te leren en geven je veel tips & tricks.

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met ontbijt is er vanaf € 223,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 168
2-3 personen € 160
4 - 8 personen € 148
9 personen of meer € 134

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider/instructeur/mecanicien
 • Prachtige trails en instructieplekken
 • Zaterdagavond briefing met videoanalyse
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer € 89
Bed op 1p kamer € 162

Dit is inclusief:

 • 1 overnachting met ontbijt
 • Afgesloten ruimte voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, diner en drankjes
 • Boekingskosten € 10,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt  € 54
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.