KitzAlpentour Panorama

trailronde door de Kitzbühler Alpen | 6 etappes | met liften | trektocht | met gids of GPS

Reis voorbij

Een geweldige ronde met de MTB-hotspots Kitzbühel en Saalbach! Iedere dag zijn 1 of meerdere liften in de route opgenomen. Klimmen moet je zelf ook nog, dus je bent langer op hoogte en krijgt veel meer daalmeters. Dat komt goed met al die natuur- en bikeparktrails. De reis is dus niet of nauwelijks minder zwaar dan een gewone reis, maar als je van dalen houdt is dit echt geweldig!  Fijne hotels en leuke reisgenoten maken het feest compleet! 
De Kitzbühler Alpen bestrijken een groot berggebied tussen Wilder Kaiser en Alpenhoofdkam. Ten oosten daarvan ligt het Bikecircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Beide gebieden hebben zich gespecialiseerd op mountainbiken. Buiten de bekende trails heeft Vasa Sport weer veel mooie paadjes en mooie onverharde passen gevonden.

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

23-06-2024 t/m 30-06-2024

Vanaf:

€ 1.098,-

Maximaal aantal deelnemers:

21

Reislevel:

7/10

blauw en rood = level 7
groen = level 4

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

groen, blauw en rood met gids of GPS
 

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Tijdens deze reis fiets je zes prachtige etappes tussen de 4 etappeplaatsen Mittersill, Neukirchen, Kirchberg en Hinterglemm. In Kirchberg en Hinterglemm blijven we 2 nachten en maken daar dus een rondtocht, voordat we verder trekken. We maken tijdens de reis gebruik van de geweldige mountainbikestructuur met de vele bikeliften en trails, maar hebben ook weer veel "eigen" paadjes gezocht. Dus we rijden zeker ook wel op gebouwde flowtrails, maar ook heel veel op wandelpaadjes (natuurtrails) op hoogte. Op een paar hoge onverharde passen moeten we de fiets een stukje duwen. 

Natuurlijk is er bij deze reis weer de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings etc. Je kunt er voor kiezen om in niveaugroepen met gids op pad te gaan, maar je kunt deze tour ook zelfstandig met GPS rijden (minstens 2 personen).

Geweldig gebied, liften, trails, gletscherbergen, wat wil je meer als mountainbiker?  - Pieter

Als je via Vasa Sport het verblijf boekt, slaap je in comfortabele 3 en 4 sterren hotels. Je fiets kan er worden afgespoten en veilig worden gestald. Wij hebben een gereedschapskist en fietspompen bij ons. Lunchen doen we onderweg meestal op het terras van een berghut, dineren in het hotel of nabijgelegen restaurant.

Pluspunten

 • Prachtige ronde in Oostenrijkse Alpen
 • Veel flow- maar nog meer natuurtrails
 • Genieten van Oostenrijkse Gastfreunlichkeit
 • Overnachten in comfortabele hotels
 • 2 nachten in Kirchberg en Hinterglemm, geen tassen inpakken of een rustdag
 • Alles is geregeld, jij hoeft alleen te fietsen, eten, drinken en slapen

Expert over deze reis!

Bij bikeparken denk je tegenwoordig snel aan van de Autobahn-Flowtrails. Bij deze reis zijn de bikeparktrails grotendeels natuurlijk gelaten en hebben wij er nog veel wandelpaadjes aan toe kunnen voegen. 

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Zondag: aankomst en infietsrondje

De eerste dag wordt iedereen om uiterlijk 18:30 uur verwacht in het hotel in Mittersill. Ben je al eerder dan kun je om 17:00 uur meefietsen met een lekkere infietsronde. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel voor het eerste diner. Na het eten vertelt de reisleider tijdens de briefing hoe de komende week eruit gaat zien.

Maandag: Mittersill - Neukirchen

De indelingsklim brengt ons na 400 hm meteen bij de eerste singletrailafdaling van deze week. Vervolgens rijden we langs de Salzach naar de lift die ons op de Resterkogel brengt. Het uitzicht op de gletscherbergen rond de Grossvenediger is geweldig.  Na een afdaling en lunch in de oergezellige Baumgartenalm klimmen we door naar de start van de Wildkogeltrail. Tot 10 jaar geleden was deze trail een begrip bij downhill mountainbikers, maar Neukirchen richt zich tegenwoordig op families. De natuurtrail is gelukkig niet verdwenen, maar wordt nog maar sporadisch gebruikt. Verder naar beneden omzeilen we het glijbanen-pad met nog een paar geweldige secret trails.  

Dinsdag: Neukirchen - Kirchberg

Vandaag is het maar een kilometer naar de eerste lift die ons in één klap bijna 1200 meter hoger brengt. We klimmen op eigen kracht nog een stukje door en komen dan op een prachtig wandelpaadje. Na een stukje lopen met de fiets kunnen we wer fietsen en rijden we over een heerlijke singletrailtje richting de markante Grosse Rettenstein. We blijven op hoogte, steeds rond de 2000 meter, veel mooier kan het niet. Daarna dalen we af naar de onverharde pas Stangenjoch. Dan klimmen we op eigen kracht via de Pengelstein naar Kitzbühler Hahnenkamm, bekend van de spectaculaire skiafdaling. Via de gelijknamige Hahnenkammtrail dalen we af naar Kitzbühel. Daar stappen we weer in de lift en steken door naar de Fleckalmtrail. Over deze stenige natuurtrail dalen we ruim 800 meter af naar Kirchberg.

Woensdag: Kirchberg-Kirchberg

Vandaag hoeven de tassen niet te worden ingepakt.  De etappe eindigt weer in het hotel in Kirchberg. We rijden eerst naar de Fleckalmlift en dalen via de spectaculaire trail weer af. De 2e klim brengt ons via de Wiegalm bij de Kobinger Hütte, waar we lunchen met een geweldig uitzicht. Vanaf daar genieten we van een super natuurtrail-downhill. Door het dal rijden we naar de Gaisberglift, waar we tweemaal instappen om beide downhill-trails te kunnen rijden. Helemaal voldaan rijden we het laatste stukje naar het hotel.

Donderdag: Kirchberg - Hinterglemm

Voor alle routes vandaag een prachtige onverharde pas, die op eigen kracht beklommen moet worden en ons in het dal van Saalbach-Hinterglemm brengt. Daarvoor gebeurt er ook nog heel veel. Blauw en rood starten met de Fleckalm-lift en dalen over de Hahnenkamm-trail af naar Kitzbühel en verder door St.Johann. Groen rijdt onderlangs naar St.Johann. Zowel in St. Johann als in Fieberbrunn stappen we in de gondel voor 2 fijne downhilltrails. Vanaf Fieberbrunn moet er dus pittig worden geklommen, maar die klim wordt weer beloond met Blue of Red Line van de Reiterkogel, die vlakbij ons hotel in Hinterglemm eindigt.

 

Vrijdag: Hinterglemm - Hinterglemm

Weer een dag zonder tassen inpakken. Het zou ook zonde zijn om dit MTB-paradijs al zo snel te verlaten. We maken een prachtige ronde over de noordflanken van het Saalbachdal en dalen ook nog af naar Leogang. We stappen maar liefst 3 of 4 keer in een lift, maar moeten zelf ook weer heel wat klimmen. Rood mag daarvoor maar liefst 4600 hm dalen, blauw 4000 en GR ook nog 3400!

Zaterdag: Hinterglemm - Mittersill

De laatste etappe brengt ons via een echte "onverharde Transalp-pas" naar het zuiden om in het Salzdachdal te kunnen afdalen. We worden daarbij geholpen door de 2 Schattbergliften, maar kunnen daardoor wel de hele Hacklberg- en de Buchegg trail afdalen. Daarna moeten we toch echt zelf weer terugklimmen naar de Hacklbergalm. Na de koffie of lunch daar moet er meteen weer pittig worden geklommen. Het laatste stukje moet we zelfs lopen, voordat we aan de lange afdaling naar Niedernsill kunnen beginnen. Vanaf daar gaan we via paadjes op de noordflanken van het Salzachdal naar finishplaats Mittersill en hebben we deze geweldige ronde volbracht!

Zondag: avontuur ten einde

Na een geweldig avontuur in de Alpen is het vandaag tijd om naar huis te gaan.

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00 
  reizen@vasasport.nl

Praktisch

Practical items

Kies je voor gids of zelfstandig met GPS?

Rijden met gids is onbezorgd fietsen. De Vasa gids wijst je de route en geeft je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur. De gids heeft een EHBO diploma en is intern opgeleid. Jij fietst zonder zorgen en geniet optimaal van je mountainbike vakantie. 
Kies je voor rijden met GPS dan heb je meer vrijheid maar moet je ook zelf meer oplossen. Je laadt je tracks en waypoints in op je eigen GPS.  Samen met minimaal 1 maatje ga je op pad. Alles daaromheen is geregeld. Kies alleen voor rijden met GPS als je aan deze voorwaarden voldoet.

 

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.098,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 745
2-3 personen € 708
4 - 8 personen € 656
9 personen of meer € 596
Zelfstandig met GPS € 100 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met een fotoshow en tips en informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set  € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer  € 582
Bed op 1p kamer € 682
Bed op 3p kamer € 532
Bed flexibel € 502

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf met ontbijt € 69
Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 84


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, drankjes en diners
 • Evt. kosten lift of transfer
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt gratis bij boeking voor 1 maart

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.