Backcountry Trekking Dovrefjell

7-daagse backcountry trekking Noorwegen

Trek je eigen spoor tijdens deze avontuurlijke reis onder begeleiding van onze backcountry experts Saar of Rick. Geniet van de natuur, schitterende witte uitzichten en het toerlanglaufen.
Met een compacte groep ga je op pad en grote kans dat we onderweg muskusossen mogen bewonderen. Overnachten doen we grotendeels in onbemande hutten waar we alles zelf doen, van hout hakken en sneeuw smelten tot eten koken. “Back to the basics”. Dit wordt het winteravontuur van je leven!

Helaas gaat deze reis niet door deze winter. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort als eerste welke reizen doorgaan en of er nieuwe winterreizen worden toegevoegd.

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Vanaf:

€ 1.195,-

Maximaal aantal deelnemers:

8

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

Deze reis is een meerdaagse trektocht waarbij we één keer in dezelfde hut blijven (dagtocht of rustdag). De route die we lopen is niet gemarkeerd dus we navigeren zelf en zoeken onze eigen spoor. De dagafstanden variëren van 9 tot 25 kilometer.

Omdat we in eenvoudige hutten overnachten, betekent het dat je ook na de etappe nog energie genoeg moet hebben voor het maken van vuur, halen van water, houthakken etc. Dat maakt de reis intensief. Je hebt daarom  BC ervaring nodig en je moet eerder een vergelijkbare meerdaagse tocht hebben gemaakt. Deze reis is een mooi vervolg op een cursus of een eerdere reis van Vasa Sport.

Je maakt, met je rugzak op, dagtochten van hut naar hut waarbij we genieten van prachtige vergezichten. Ook ga je op zoek naar muskusossen, oerdieren in hun puurste vorm! ’s Avonds geniet je van de inspanning van de dag en kan je nog wat energie kwijt aan houthakken, sneeuw smelten of koken voor de groep. Bij een gezellig knapperend haardvuur worden alle belevenissen van de dag besproken.

Samen genieten, samen afzien en elkaar erdoorheen helpen. Wat een schitterend avontuur wordt dit!

Overnachten doe je in traditionele Noorse berghutten. Deze zijn praktisch en eenvoudig ingericht, maar erg gezellig en sfeervol. Natuurlijk eten we goed, energie is essentieel op deze tocht. Ontbijt en avondeten bereiden we zelf in de hutten. Lunchen doen we onderweg. Altijd buiten, want er zijn geen schuilhutjes. De eerste en laatste nacht geniet je van de luxe in een accommodatie die wat meer voorzieningen heeft.

Pluspunten van deze reis

 • Hèt gebied van de muskusossen en je hebt kans om het noorderlicht te zien
 • Je wordt begeleid door een BC-expert die het gebied kent en de veiligheid waarborgt
 • Je trekt je eigen spoor en geniet van prachtige uitzichten (waar mogelijk vanaf een bergtop)
 • Ongemarkeerde avontuurlijke route
 • Goed aan te reizen

Expert over deze reis!

Op avontuur tussen de muskusossen! Na een dag route zoeken en genieten de hut 'uitgraven' en zorgen dat het binnen boven het vriespunt komt. Dat vraagt wat extra's van je, maar een uurtje later zit je warm en droog bij de kachel en praten we na over ons avontuur. Ik heb er nu al zin in!

Saar Langelaan
Reisleider/gids backcountry reizen
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zondag: heenreis en verzamelen

Zondag is de aanreisdag en gaat het avontuur eindelijk beginnen. Het verzamelpunt is in Hjerkinnhus Hotel. Als je voor 19.00 uur aanwezig bent kan je aan het diner deelnemen (optie bij boeking, wel aan te raden). ’s Avonds op tijd naar bed want de volgende dag staat de eerste tocht op het programma.

Maandag: eerste tocht - zien we al muskusossen?

Na een riant ontbijtbuffet nemen we al het materiaal nog eens met je door, worden de eetpakketten verdeeld en krijg je de eerste instructie. We gaan met de trein naar Kongsvoll en daarna meteen de ruige bergen in naar Reinheim. De welbekende Snohetta lacht ons toe. Deze dag staat vooral in het teken van wennen aan je bagage, het bewegen op de ski’s en het prachtige landschap. Aangekomen in de hut koken en eten we gezamenlijk. We duiken op tijd ons bed in, voldaan en met veel zin in de volgende dag!

Dinsdag t/m vrijdag: van hut naar hut

Deze dagen maken we dagtochten door de witte wildernis. Onderweg genieten we van de leegte, het ruige weer en onze eigen sporen. Magisch hoe je je als ervaren groep beweegt, soms genietend van de zon, soms intens vechtend tegen de sneeuwstorm of wind. Voor een adembenemend uitzicht pakken we een bergtop mee. En bij de hut aangekomen moet je nog even aan de bak, want er is geen huttenwaard die de boel warm houdt. Onderweg kunnen we niets kopen, we nemen dus alles zelf mee. Houthakken en sneeuw smelten (voor drinkwater) doen we zelf, evenals koken en afwassen. Een beetje bikkelen hoort bij deze tocht!

Zaterdag: laatste tocht op ski’s

We worden wakker in de hut en maken ons klaar voor de laatste tocht. Je doet je (inmiddels bijna lege) rugzak op en kijkt nog een keer extra om je heen naar die mooie bergen. We zetten koers naar de beschaving maar omzeilen deze nog zoveel mogelijk. 's Avonds dineren we in een restaurant en praten we na over onze avonturen. Overnachten doen we in een simpele gezellige accommodatie, want avonturiers blijven we.

Zondag: terugreis

Het ontbijt is het officiële einde van dit avontuur. Met een hoofd vol sterke verhalen reis je met de trein weer naar Trondheim of Oslo, en vlieg je nagenietend naar huis.

Let op: programma onder voorbehoud van verantwoorde weersomstandigheden.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Dovrefjell
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.195,- per persoon

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Backcountry trekking Dovrefjell € 712

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 6 dagtochten van hut naar hut  
 • Fulltime professionele begeleiding door ervaren Nederlandse BC-gids
 • Satelliet-telefoon/inreach
 • Bagagepulka
 • Transfer Hjerkinn-Kongsvoll
 • Transfer eindpunt-Oppdal
 • Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland in de Vasa Shop
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En onvergetelijke ervaring om op terug te kijken


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.        
Set backcountry (nowax ski's/stijgvellen/schoenen/stokken)  € 120
Huurmateriaal moet zelf opgehaald worden in de Vasa Shop en meegenomen worden op reis


Verblijf

Kamerkeuze per persoon    
Totaalpakket € 483

Meer info over overnachtingsplaatsen bij boeken.

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen in hutten en hostels, maaltijden
 • Afsluitend diner in restaurant Oppdal
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Diners per persoon
Diner eerste avond bij aankomst in Hjerkinn                             € 38


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten heen naar Hjerkinn en terug vanaf Oppdal 
 • Verblijf, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Boekingskosten €20 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Helaas gaat deze reis niet door deze winter. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort als eerste welke reizen doorgaan en of er nieuwe winterreizen worden toegevoegd.