Backcountry Dovrefjell

8-daagse Backcountry trekking Noorwegen

Trek je eigen spoor tijdens deze pioniersreis onder begeleiding van Backcountry expert Saar. Geniet van de natuur, schitterende witte uitzichten en het toerlanglaufen.
Met een compacte groep ga je op pad en grote kans dat we onderweg Muskusossen mogen bewonderen. Overnachten doen we grotendeels in onbemande hutten waar we alles zelf doen, van hout hakken en sneeuw smelten tot eten koken. Jij kunt deze reis als eerste beleven, want het is een pioniersreis. Dit wordt het winteravontuur van je leven!
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.196,- per persoon

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

11-03-2018 t/m 18-03-2018

Vanaf:

€ 1.196,-

Bij dit minimum aantal zal de reis doorgaan:

4

Maximaal aantal deelnemers:

8

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

Toerlanglaufen voor pioniers! In een compacte en ervaren groep trek je je eigen route door de onbewoonde witte wildernis, want markering is er niet. Backcountry gids Saar zorgt voor de route en waarborgt de veiligheid. Onderweg krijg je niet alleen nuttige tips en tricks over je langlauftechnieken, maar ook over navigeren en het zoeken van de route!

Je maakt, met je rugzak op je rug, dagtochten van hut naar hut waarbij we genieten van prachtige vergezichten. Ook ga je op zoek naar Muskusossen, oerdieren in hun puurste vorm! ’s Avonds geniet je van de inspanning van de dag en kan je nog wat energie kwijt aan houthakken, sneeuw smelten of koken voor de groep. Bij een gezellig knapperend haardvuur worden alle belevenissen van de dag besproken. Ben jij al ervaren met backcountry-trektochten in soms arctische omstandigheden? Dan is deze reis geschikt voor jou.

Samen genieten, samen afzien en elkaar erdoorheen helpen. Wat een schitterend avontuur wordt dit!

Overnachten doe je in traditionele Noorse berghutten. Deze zijn praktisch en eenvoudig ingericht, maar erg gezellig en sfeervol. Natuurlijk eten we goed, energie is essentieel op deze tocht. Ontbijt en avondeten bereiden we zelf in de hutten. Lunchen doen we onderweg. Altijd buiten, want er zijn geen schuilhutjes. De eerste en laatste nacht geniet je van de luxe in een accommodatie die wat meer voorzieningen heeft.

Pluspunten van deze reis

 • Deze reis is een pioniersavontuur, jij beleeft hem dus als eerste
 • Je ziet Muskusossen en hebt kans om het Noorderlicht te zien
 • Je wordt begeleid door een BC-expert die het gebied kent en de veiligheid waarborgt
 • Wij nemen een satelliettelefoon mee voor noodgevallen
 • Je trekt je eigen spoor en geniet van prachtige uitzichten (waar mogelijk vanaf een bergtop)
 • Met een compacte groep op pad zijn (maximaal 8 /minimaal 4 personen)

Expert over deze reis!

Op avontuur tussen de Muskusossen! Na een dag route zoeken en genieten de hut 'uitgraven' en zorgen dat het binnen boven het vriespunt komt. Dat vraagt wat extra's van je, maar een uurtje later zit je warm en droog bij de kachel en praten we na over ons avontuur. Ik heb er nu al zin in!

Saar Langelaan
Reisleider/gids Backcountry reizen
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zondag: heenreis en verzamelen

Zondag is de aanreisdag en gaat het avontuur eindelijk beginnen. Het verzamelpunt is in Hjerkinn. Als je voor 19.00 uur aanwezig bent kan je aan het diner deelnemen (optie bij boeking, wel aan te raden). ’s Avonds op tijd naar bed want de volgende staat de eerste tocht op het programma.

Maandag: eerste tocht – zien we al muskusossen?

Na een riant ontbijtbuffet neemt de gids al het materiaal nog eens met je door, worden de eetpakketten verdeeld en krijg je de eerste instructie. De tocht gaat van Hjerkinn naar Reinheim en leidt ons meteen de ruige bergen in. De welbekende Snohetta lacht ons toe. Deze dag staat vooral in het teken van wennen aan je bagage, het bewegen op de ski’s en het prachtige landschap. Aangekomen in de hut koken en eten we gezamenlijk en duiken we op tijd ons bed in, voldaan en met veel zin in de volgende dag!

Dinsdag t/m vrijdag: van hut naar hut

Deze dagen maken we dagtochten door de witte wildernis. Onderweg genieten we van de leegte, het ruige weer en onze eigen sporen. Magisch hoe je je als ervaren groep beweegt, soms genietend van de zon, soms intens vechtend tegen de sneeuwstorm of wind. Voor een adembenemend uitzicht pakken we een bergtop mee. En bij de hut aangekomen moet je nog even aan de bak, want er is geen huttenwaard die de boel warm houdt.

Onderweg kunnen we niks kopen, we nemen dus alles zelf mee. Houthakken en sneeuw smelten (voor drinkwater) doen we zelf, evenals koken en afwassen. Een beetje bikkelen hoort bij deze tocht!

Zaterdag: laatste tocht op ski’s

We worden wakker in de hut en maken ons klaar voor de laatste tocht. Je doet je (inmiddels bijna lege) rugzak op en kijkt nog een keer extra om je heen naar die mooie bergen. We zetten koers naar de beschaving maar omzeilen hem nog zoveel mogelijk. 's Avonds praten we na over onze avonturen bij een laatste zelf gekookte maaltijd. Overnachten doen we in een simpele accommodatie, want pioniers blijven we.

Zondag: terugreis

Het ontbijt is het officiële einde van dit pioniers-avontuur. Met een hoofd vol sterke verhalen reis je met de trein weer naar Trondheim of Oslo, en vlieg je nagenietend naar huis.

Let op: programma onder voorbehoud van verantwoorde weersomstandigheden.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Dovrefjell
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.196,- per persoon

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Programma BC-Trekking Dovrefjell € 675

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 6 dagtochten van hut naar hut  
 • Fulltime professionele begeleiding door ervaren Nederlandse BC-gids
 • Organisatie van de maaltijden (inhoud wordt vanuit Nederland meegenomen)
 • Satelliet-telefoon
 • Bagagepulka
 • Toeristenbelasting
 • Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland
  (woensdag 14-02-2018 van 19:00 tot 22:00 uur in de Vasa Shop)
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En onvergetelijke ervaring om op terug te kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten heen naar Hjerkinn en terug vanaf Oppdal 
 • Verblijf, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Boekingskosten €15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verblijf

Totaalpakket van 7 overnachtingen per persoon    
In hostels en hutten met (deels zelf georganiseerd) ontbijt en diner  € 521

Prijs verblijf zijn inclusief 7 overnachtingen in hutten en hostels, maaltijden, meegenomen voedsel en bemiddelingskosten. Meer info over overnachtingsplaatsen bij boeken.

Extra's

Diners per persoon
Diner eerste avond bij aankomst in Hjerkinn                             € 36
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij boeken kun je via ons een annuleringsverzekering afsluiten (7,5% van de reissom)

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.        
Huur set BackCountry (nowax ski's/stijgvellen/schoenen/stokken)  € 115
Het materiaal moet zelf opgehaald worden in de Vasa Shop en meegenomen worden op reis

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.