GPS reis Bielefeld eMTB

Maatwerkreis | 3 etappes | trektocht eMTB | GPS

Vele jaren stond deze reis in het reguliere programma. Nu kun je ook met een kleine groep dicht bij huis over de trails van de smalle heuvelrug bij Bielefeld te crossen.
eBiken over de mooiste trails van het gebied, want de meeste trails zijn van locals uit Bielefeld. De trails liggen in het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en dat op slechts 1,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Kortom, een heerlijke mountainbiketrip.

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 318,-

Te boeken vanaf aantal personen:

3

Maximaal aantal deelnemers:

16

Reislevel:

4/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
eMTB Groen 40-60 km max.1400
eMTB Rood 55-85 km 1800-2200
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je rijdt zelfstandig met GPS 3 etappes met je eigen groep(je). Je bepaalt je eigen tempo, neemt pauze wanneer jij wil en maakt foto's waar jij wil, want je bent niet gebonden aan het fietsen in een grote 'vreemde' groep. Vasa Sport levert de GPS-routes , kaartjes en hoogteprofielen met aanwijzingen. Een taxibedrijf zorg voor het bagagetransport.

Door de nabijheid van de stad Bielefeld zijn hier veel trails van de lokale MTB'ers. We hebben tijdens onze verkenning maar liefst 88 stroken echte singletrails gevonden. We hebben alle mooie trails geselecteerd en in onze routes opgenomen, zodat je alleen vette trails rijdt en niet de saaie stukken.

Fijn, dat er nu ook een GPS-reis Bielefeld is. Ideaal om met je eigen groepje 3 dagen te genieten met klimmen en dalen over de vele trails! - Sandra

In deze MTB-3daagse combineer je het gevoel van een trektocht met het comfort van een standplaats. De start is bij een camping, waar je je auto kunt parkeren. De eerste etappe fiets je meteen de smalle heuvelrug van het Teutoburgerwald op en rijdt er tijdens de laatste afdaling weer vanaf. Je tas staat dan al klaar bij het comfortabele hotel in Bielefeld, met goede bedden en lekkere maaltijden. Je fiets kan veilig worden gestald. De 2e etappe is een rondrit vanaf het hotel met als verste punt het bekende Hermannsdenkmal. In de 3e etappe rijdt je weer terug naar de camping, waar je nog kunt douchen.

Pluspunten

 • Als de reis in het weekend is heb je aan één vrije dag genoeg!
 • Je combineert het gevoel van een trektocht met comfort van één hotel
 • Je rijdt veel trails van de locals uit Bielefeld
 • Slechts 1,5 uur van de Nederlandse grens
 • Je overnacht in een comfortabel hotel
 • Je krijgt de GPS-bestanden vooraf gemaild, zodat je ze zelf op je GPS kunt zetten.
 • Etappekaartjes en hoogteprofielen kun je op je telefoon zetten, zodat je ze altijd bij de hand hebt.
 • Koffie- en eetlocaties staan als waypoints in de gpx-bestanden en staan op de kaartjes
 • Bagage wordt getransporteerd
 • Je hebt tijdens het fietsen optimale vrijheid in combinatie met alle gemakken van een verzorgde reis

Expert over deze reis!

Heerlijke 3-daagse met een groot flowtrail-gehalte op een smalle bergrug.

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Dag 1: Aankomst en eerste etappe

Tussen 11:00 en 12:00 uur word je verwacht op de camping waar een parkeerplaats voor je is gereserveerd. De taxi staat om 12:15 klaar om je bagage aan te pakken. Daarna begint het feest en rijdt je de bergrug van het Teutoburgerwald op. Wat volgt is een heerlijke tocht over veel flowtrails naar het hotel in Bielefeld. Wij doen het bagagetransport en zorgen dat je jouw koffer/tas meteen tot je beschikking hebt als je aankomt. Je kunt a-la-carte dineren in het hotel.

Dag2: Op en af naar het Hermannsdenkmal

Vandaag hoef je de bagage niet in te pakken, want je rijdt een rondrit. Relaxed wakker worden en goed ontbijten, want je maakt een mooie tocht over de flanken van het Teutoburgerwald. Boven over deze smalle bergrug loopt het langeafstandpad Hermannsweg. Je blijft niet continu bovenop de kam, maar rijdt via heerlijke trails steeds op- en af totdat je het Hermannsdenkmal bereikt. Onderweg lunch je midden in het bos. Moe maar voldaan kom je aan het einde van de middag weer terug. Op het terras proost je op een geslaagde tweede dag.

Dag3: Heel veel singletrails

Voor de laatste etappe hebben we nog heel veel gave trails bewaard. De tocht gaat grotendeels door het bos, maar als je tussendoor op open stukken komt kun je heel ver het vlakke land in kijken. De lunch is in een knus stadje met vakwerkhuizen. De laatste slingerende singletrail ligt verstopt tussen de struiken. Als je die hebt afgedaald, rijdt je naar de startlocatie van dit weekend. Daar staat je bagage alweer klaar. Na een lekkere douche voor fiets en mountainbiker rijd je moe en voldaan naar huis!

Reis informatie & downloads

Prijzen

Prijzen zijn van vorig seizoen en nog onder voorbehoud.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Hieronder zie je welke opties beschikbaar zijn en de bijbehorende prijzen. Je profiteert vanaf 3 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met ontbijt is er vanaf € 318 per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
3 personen € 255
4 personen € 227
5 personen € 208
6-8 personen € 198
9-meer personen € 189


Dit is inclusief:

 

 • Prachtige GPS-routes van Vasa Sport voor meerdere niveaus per dag
 • Kaartjes, hoogteprofielen en waypoints
 • Bagagetransport camping-hotel en retour
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Gratis deelname aan workshop fietsen met GPS

 


Verblijf

Hieronder de richtprijzen. Bij een concrete aanvraag vragen we bij de hotels de beschikbaarheid en de actuele prijzen van de dan beschikbare kamers.

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer € 158
Bed op 1p kamer € 202
Bed op 3p kamer € 129

Dit is inclusief:

 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Parkeren op de camping en douchen na afloop
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, diner en drankjes
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt € 59

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

De informatie en prijzen zijn van vorig seizoen en nog onder voorbehoud

Aan te vragen in de periode van 01-04-2024 tot 01-11-2024

 

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.