Workshop fietsen met GPS op de Vasa fietsreizen

Leer in een dagdeel hoe je de route vindt met een GPS

Ga je dit jaar met Vasa Sport mee op een GPS mountainbike-, gravel- of racefietsreis? Dan is het belangrijk dat je goed met een GPS overweg kan.

Datum:

Datum nog niet bekend

Maximaal aantal deelnemers:

50
Deze workshop is bedoeld voor de deelnemers aan de Vasa Sport fietsreizen die met GPS gaan rijden. Geschikt voor elk niveau fietser (geel t/m zwart) op mountainbike, racefiets of gravelbike.

 

Beschrijving

We zien helaas nog te vaak fietsers bij aanvang van de reis zonder ervaring met het navigeren met behulp van een GPS. Het gevolg is dat er veel fout wordt gereden wat je natuurlijk niet wilt. Kortom, het is erg nuttig dat je weet hoe het werkt met de GPS-ontvanger. Tijdens deze cursus leer je alles over de GPS ontvanger en ga je aan de slag tijdens een fietstocht.

Je leert hoe je de GPS moet gebruiken zodat je straks de route goed kan vinden. Je wilt tijdens je reis natuurlijk niet net dat mooie trailtje missen, of verdwalen om dan in het donker aan te komen bij het hotel met vele (vaak saaie) kilometers meer op de teller.

In deze workshop komt aan bod:

  • hoe werkt een GPS, nauwkeurigheid, bereik etc
  • hoe laad ik tracks en waypoints in
  • hoe zet ik een kaart op mijn gps? (osm map)
  • hoe selecteer ik een route en hoe wissel ik de route onderweg
  • wat zeggen de waypoints? (gevaarlijke punten, hotel, eten etc)

De workshop wordt digitaal verzorg via Zoom. Aan het einde van de workshop wordt gezamenlijk een proefroute ingeladen. 
De proefroute rij je zelf op een eigen moment. 

Als je deze cursus gevolgd hebt, kun je straks optimaal genieten van de reis en in het namiddagzonnetje aan een biertje zitten bij het hotel ;-).


Programma

De cursus is bedoeld voor mountainbikers, gravelriders en voor racefietsers (die rijden altijd met GPS). Het programma is als volgt:

Tijd Activiteit
19:15 - 19:30 uur Inloop op Zoom
19:30 - 21:30 uur Theorie over GPS navigatie en inladen GPS routes
  Rijden met de GPS


Het inladen van de tracks en waypoints en het navigeren gaat niet op  alle GPS-en even makkelijk. Lees dit blog welke GPS-en geschikt zijn voor de reis en of jouw GPS erbij zit. Het blog is ook handig als je een GPS gaat aanschaffen.

 

Lokatie

De bijeenkomst is digitaal via Zoom.

Daarna rijd je zelf één van de routes om praktijkervaring op te doen. Er zijn routes voor zowel Gravel, MTB en Race beschikbaar. De routes zijn centraal in het land. Je rijdt ze op een moment dat je zelf wil.

 

Expert over deze reis!

Het is belangrijk om goed overweg te kunnen met een GPS. Als je eenmaal weet hoe het werkt, dan raak je nooit meer de weg kwijt!

Rob Barel
Instructeur

Prijzen

Deelname is exlcusief (en gratis) voor de deelnemers aan de Vasa Sport racefietsreizen en de GPS reizen voor MTB en Gravelbiken.