Racefietsreis Tour du Ventoux

Fietsvakantie in de Provence | 6 etappes | deels trektocht | GPS

Ontdek op de racefiets de mooiste kleine weggetjes van de Provence met de beklimming van de Ventoux, van alle drie de kanten. 

Ontdek de adembenemende schoonheid van dit gebied met de ideale balans tussen verplaatsing en dagtochten.  Je hoeft je je geen zorgen te maken over bagagevervoer en organisatorische rompslomp, dat regelt Vasa Sport. De routes zijn zorgvuldig samengesteld door de lokale experts Erwin en Margriet, zodat je de meest prachtige plekken en verborgen pareltjes kunt ontdekken.

De datum is bekend. Wil je met deze reis mee? Laat het ons weten. Je krijgt als eerste bericht als als de reisinformatie compleet is en dat je kan boeken.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

25-05-2024 t/m 01-06-2024

Maximaal aantal deelnemers:

24

Reislevel:

5/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen racefietsreizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Geel 60-90 km 700-1600
Groen 60-90 km 1200-1800
Blauw 75-110 km 1800-2300
Rood 90-130 km 2200-2800
Zwart 100-150 km 2800-3800

Reisbeschrijving

Tijdens deze fietsreis heb je de unieke mogelijkheid om de Ventoux van alle drie de kanten te beklimmen. Voor degenen die niet persé over deze majestueuze col hoeven, zijn er ook prachtige alternatieve routes beschikbaar. Deze routes leiden je over rustige weggetjes en door schilderachtige gorges, waar het op en top genieten is van de schoonheid van het landschap.

3 dagtochten, 3 verplaatsingen

Elke etappe van deze reis biedt nieuwe uitdagingen en onvergetelijke ervaringen. Je ademt de typische provence-sfeer als je door charmante dorpjes fietst. De afwisseling tussen verplaatsing en dagtochten zorgt ervoor dat je het maximale uit je fietsreis haalt, terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

Jij fietsen, wij de organisatie

Kies je voor de door ons aanbevolen verblijven dan verblijf je in drie verschillende hotels, die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van comfort en gastvrijheid. Na een dag vol avontuur kun je heerlijk ontspannen en genieten van de faciliteiten van de hotels. Je kunt je bagage met een gerust hart achterlaten, want deze wordt vervoerd naar het volgende hotel, zodat jij je volledig kunt concentreren op het ritme van fietsen, eten, slapen. 

Routes op jouw niveau

Of je nu een ervaren racefietser bent of dit je eerste ervaring wordt met fietsen in de bergen, deze fietsreis biedt voor elk wat wils. De routes zijn geschikt voor verschillende niveaus, zodat iedereen op zijn eigen tempo kan genieten van de rit. Onderweg kun je rekenen op de ondersteuning van ervaren reisbegeleiders en technische assistentie, zodat je je volledig kunt focussen op het fietsen en het ontdekken van de omgeving.

Ga je mee?

Wacht niet langer en maak je klaar voor een onvergetelijke fietsreis rondom de Ventoux met Vasa Sport. Laat je verrassen door de adembenemende natuur, de uitdagende beklimmingen en de gastvrijheid van de lokale bevolking, waaronder onze eigen locals Erwin en Margriet.

Geef nu je interesse door via de oranje knop hieronder.

Reisprogramma

Deze week rijd je 6 etappes rond en over de Ventoux. De kale berg is nooit ver weg maar aan jou de keuze hoe vaak je deze wil beklimmen. De mogelijkheid om de Ventoux van alle drie de kanten op te fietsen is er maar eromheen is ook prachtig. Er zijn drie verplaatsingen en 3 dagtochten. Zo ontdek je alle mooie cols en rustige weggetjes van de streek en bepaal je zelf hoe zwaar je de week maakt.

Zaterdag: aankomst en infietsen

We verzamelen om 16 uur in Buis-les-Baronnies en een uurtje later zit je op de fiets voor een inrijrondje. De benen lostrappen en kennismaken met de andere deelnemers. Na het diner volgt de briefing en nemen we de week door die met al de mooie etappes die voor ons liggen.
 

Etappe 1: colletjes scoren in de Drôme

De eerste fietsdag gaan we colletjes van de Drôme verkennen. Via rustige weggetjes, door gorges in ruige landschappen en over open toppen, volgen de cols elkaar in hoog tempo op.  ‘s Ochtends is er een grote kans om gieren te zien die bij Rémuzat de nacht doorbrengen.

Etappe 2: naar Sault, over of om de Ventoux

Vandaag fiets je naar Sault. Dat kan door aan de noordkant om de Ventoux heen te fietsen. Dan fiets je onder andere door de mooie vallei van de Toulourenc rivier. Of je gaat vanuit Malaucène over de Ventoux naar Sault. Tijdens deze onregelmatige klim zijn er mooie vergezichten. Met als beloning de heerlijke afdaling van 25km.

Etappe 3: Schitterend uitzicht op de Col de Perty

Hét hoogtepunt van de dag is de Col de Perty, weliswaar maar zo'n 1300 meter hoog, maar vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op de Alpen. Daarvoor is er eerst de onbekende maar mooie Col de Muze. Het eerste deel bevat elkaar snel opvolgende haarspeldbochten, terwijl je in het tweede deel uitzicht hebt over de vallei die je net bent uitgeklommen. De route gaat ook door de schitterende Gorges d’Aulan.

Etappe 4: naar Malaucène, 2e keer Ventoux

Voor degenen die over de Ventoux gaan, staat vandaag de minst zware kant van de Ventoux op het programma. Pas vanaf Chalet Reynard wordt het steil. Ook degenen die niet over de Ventoux gaan, krijgen natuurlijk weer een mooie rit voorgeschoteld. Iedereen kan deze dag ook nog genieten van de Dentelles de Montmirail.

Etappe 5: Gorges de la Nesque en Col de Murs

Alweer de laatste rondrit van deze reis. In de buurt van de Mont Ventoux fietsen zonder de Gorges de la Nesque te hebben gedaan, kan natuurlijk niet. We combineren dit hoogtpunt met het gebied ten zuiden van de Gorges. Daar bevinden zich de col de Murs en mooie echt Provençaalse dorpjes.

Etappe 6: terug naar Buis-les-Baronnies, laats keer Ventoux?

Vandaag wordt de Ventoux via Bédoin gedaan. Voordat de zware klim kan beginnen, moet wel eerst even de eenvoudige Col de la Madeleine gedaan worden. Na de Ventoux rijd je via rustige weggetjes terug naar Buis-les-Baronnies. En wanneer je deze dag de Ventoux niet wilt doen, is er een mooie route, onder andere door Vaison-la-Romaine.

Zaterdag: helaas is het al weer voorbij

Wat was het mooi en hebben we kunnen genieten van de Ventoux, van de Gorges, de rustige weggetjes en de Provençaalse dorpjes. Helaas zit het er op en rijd je weer naar huis.

De datum is bekend. Wil je met deze reis mee? Laat het ons weten. Je krijgt als eerste bericht als als de reisinformatie compleet is en dat je kan boeken.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.