Erwin, Margriet en de Puy de Dôme

Wie zijn nu eigenlijk Erwin en Margriet die de Puy de Dôme reis voor Vasa Sport hebben uitgezet? Erwin Derksen en Margriet Ravensbergen wonen alweer ruim 14 jaar in de Franse Auvergne. Zij zijn hier gaan wonen vanwege de fantastische fietsmogelijkheden. Een zeer uitgebreid netwerk van autoluwe wegen en weggetjes in dit middelgebergte maakt de Auvergne tot een waar fietsparadijs!

Erwin en Margriet

 

Fietsen als rode draad

Fietsen is een rode draad in het leven van Erwin en Margriet. Niet zo gek, wanneer je weet dat zij elkaar ooit op een mountainbikereis in Equador leerde kennen. En eigenlijk vinden ze alle vormen van fietsen leuk: racefietsen, mountainbiken en reizen op de fiets. Zo fietsten ze ooit van Lima (Peru) naar Ushuaia (Argentinië) en werd er ook gefietst in Thailand, Nepal, Zuid-Afrika en Lesotho. Overigens hebben ze ook al heel wat kilometers gefietst in Europa.

Erwin en Margriet bikepacken

Uitdagingen

Erwin en Margriet gaan uitdagingen overigens ook niet uit de weg. Erwin wil nogal eens een criterium of cyclo fietsen. En voor Margriet staat dit jaar een leuke uitdaging op het programma: 360 km met 8.848 hoogtemeters in 36 uur. Wanneer er in de winter sneeuw ligt, zijn Erwin en Margriet te vinden op hun langlaufski’s. Daarnaast doen ze ook aan trailrunnen.

Margriet in Nepal

Lokale kennis

Wanneer Vasa Sport een fietsreis uitzet, dan is lokale kennis natuurlijk onontbeerlijk. Dat zit bij de Puy de Dôme reis meer dan goed. Erwin en Margriet kennen het gebied zo goed, dat zelfs lokale fietsers nogal eens opmerken “dat weggetje, dat kende ik eigenlijk helemaal niet, totdat ik het met jullie fietste!”. Erwin en Margriet vinden het namelijk een sport om in het gebied alle te fietsen weggetjes in kaart te brengen.

Saint Nectaire Baseliek

Enthousiasme delen

En wanneer je dan in zo’n mooi gebied woont, dan wil je dat natuurlijk ook met zoveel mogelijk andere fietsers delen. De Puy de Dôme reis van Vasa Sport is daar een uitgelezen mogelijkheid voor. Want hoewel het een standplaatsreis is, zullen de deelnemers verbaasd staan over de diversiteit aan landschappen. Van de ruige rotsen Sanadoire en Tuillères via de Chaîne des Puys (keten van vulkanen) tot de ruige hoogvlakte van de Cézallier, het zit allemaal in deze reis. En natuurlijke de unieke afsluiter: het beklimmen van de Puy de Dôme.

autoluwe-wegen-puy-de-dome-reis

col-de-croix-saint-robert

fietsers-olloix-monne-dag

zoekplaatje-fietsers-cezallier

 

Meer weten over de Puy de Dôme reis?

Bekijk de reispagina

 

Oh ja.
Eigenlijk heel erg, maar Margriet heeft zelf nog nooit de Puy de Dôme op de fiets beklommen. Daar zal hopelijk 26 juni verandering in komen.

Frankrijk
FRA

Racefietsreis Puy de Dôme

Beklim de mythische Puy de Dôme, die is slechts 1 dag per jaar open voor fietsers, en ontdek de ongeëvenaarde schoonheid van de Auvergne.

19-06-2022 t/m 26-06-2022

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:        

Bekijken

vanaf
€863