Erwin, Margriet en de Puy de Dôme

Wie zijn nu eigenlijk Erwin en Margriet die de Puy de Dôme reis voor Vasa Sport hebben uitgezet? Erwin Derksen en Margriet Ravensbergen woonden ruim 14 jaar in de Franse Auvergne. Zij kozen die streek vanwege de fantastische fietsmogelijkheden. Een zeer uitgebreid netwerk van autoluwe wegen en weggetjes in dit middelgebergte maakt de Auvergne tot een waar fietsparadijs!

Erwin en Margriet

 

Fietsen als rode draad

Fietsen is een rode draad in het leven van Erwin en Margriet. Niet zo gek, wanneer je weet dat zij elkaar ooit op een mountainbikereis in Equador leerden kennen. En eigenlijk vinden ze alle vormen van fietsen leuk: racefietsen, gravelen, mountainbiken en reizen op de fiets. Zo fietsten ze ooit van Lima (Peru) naar Ushuaia (Argentinië) en werd er ook gefietst in Thailand, Nepal, Zuid-Afrika en Lesotho. Overigens hebben ze ook al heel wat kilometers gefietst in Europa.

Erwin en Margriet bikepacken

Uitdagingen

Erwin en Margriet gaan uitdagingen overigens ook niet uit de weg. Erwin wil nogal eens een criterium of cyclo fietsen. En Margriet had een mooie uitdaging in 2021: 360 km met 8.848 hoogtemeters in 36 uur. Naast het fietsen rennen zij ook af en toe een rondje door de wijnvelden. Want ondertussen wonen Erwin en Margriet niet meer in de Auvergne. Sinds juli 2022 wonen zij in Mirabel-aux-Baronnies, op 20 km van Malaucène, één van de startpunten van de klim naar de Mont Ventoux.

Margriet in Nepal

Lokale kennis

Wanneer Vasa Sport een fietsreis uitzet, dan is lokale kennis natuurlijk onontbeerlijk. Dat zit bij de Puy de Dôme reis meer dan goed. Erwin en Margriet kennen het gebied zo goed, dat zelfs lokale fietsers nogal eens opmerkten “dat weggetje, dat kende ik eigenlijk helemaal niet, totdat ik het met jullie fietste!”. Erwin en Margriet vinden het namelijk een sport om in het gebied alle te fietsen weggetjes in kaart te brengen.

Saint Nectaire Baseliek

Enthousiasme delen

En wanneer je dan zo’n mooi gebied kent, dan wil je dat natuurlijk ook met zoveel mogelijk andere fietsers delen. De Puy de Dôme reis van Vasa Sport is daar een uitgelezen mogelijkheid voor. Want hoewel het een standplaatsreis is, zullen de deelnemers verbaasd staan over de diversiteit aan landschappen. Niet voor niets besloot de organisatie van de Tour de France om in 2023 maar liefst 4 dagen in het gebied te blijven! Van de ruige rotsen Sanadoire en Tuillères via de Chaîne des Puys (keten van vulkanen) tot de ruige hoogvlakte van de Cézallier, het zit allemaal in deze reis. En natuurlijke de unieke afsluiter: het beklimmen van de Puy de Dôme. In 2023 gaat het Tour peleton voor het eerst sinds 1988 weer naar de top van deze mythische berg. En ook het vrouwenpeleton zal 2 dagen in de streek verblijven.

autoluwe-wegen-puy-de-dome-reis

col-de-croix-saint-robert

fietsers-olloix-monne-dag

zoekplaatje-fietsers-cezallier

 

Meer weten over de Puy de Dôme reis?

Bekijk de reispagina

Frankrijk
FRA
Bijna vol!

Racefietsreis Puy de Dôme

Beklim de mythische Puy de Dôme, die is slechts 1 dag per jaar open voor fietsers, en ontdek de ongeëvenaarde schoonheid en prachtige wegen van de Auvergne.

18-06-2023 t/m 25-06-2023

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:          

Bekijken

vanaf
€952