TransPyreneeën canyon to coast eMTB

canyon to coast | MTB | trektocht | met gids of GPS

MTB-en in de Pyreneeën, 6 etappes van canyon tot coast over de mooiste trails. 

De Pyreneeën zijn te gek om te mountainbiken. Tijdens deze canyon to coast mountainbike-reis rijdt je in 6 etappes van Ainsa, het mooiste dorp in de Pyreneeën naar Hondarribia aan de de Atlantische Oceaan. Jij reist met het vliegtuig of de TGV naar de startplaats en vanaf de finishplaats. Wij nemen je fiets mee!

Geef je interesse door dan blijf je automatisch op de hoogte van de  laatste ontwikkelingen. Zoek jij een uitdaging die nóg epischer is? Rij dan de TransPyreneeën (coast to coast) van 13 etappes! 

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

21-09-2024 t/m 28-09-2024

Maximaal aantal deelnemers:

18

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
eMTB Rood 55-85 km 1900-2400

eMTB Rood met gids

Reisbeschrijving

Het landschap is zéér divers, vaak overweldigend, soms desolaat en er is een grote verscheidenheid van wegen, paadjes en trails. Je overnacht en rijdt door schilderachtige dorpjes en middeleeuwse stadjes. Proef de lokale gerechten en wijn en geniet van de charmante sfeer van deze regio. Tijdens deze reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, reservefiets, gereedschapskist, briefings en mecanicien.
Je moet zelf op zaterdag 1 juni om uiterlijk 12:30 uur op het vliegveld Bilbao of om 14:00 in finishplaats Hondaribbia zijn. Dat kan met de auto (12 uur vanaf Rotterdam), trein naar Hendaye (10 uur vanaf Rotterdam) of vliegtuig naar Bilbao. Daarna brengen we je met een touringcar naar startplaats Ainsa. Je fiets hoef je niet zelf mee te nemen, die vervoeren wij vanaf Cothen voor jou. Na afloop van de reis overnacht je nog in Hondarribia en reist op zaterdag 8 juni weer terug.

Daar heb ik jaren op gewacht! Eindelijk met Vasa Sport de TransPyreneeën. 

Als je het pakket van overnachtingen er bij boekt overnacht je 7 maal op een comfortabele kamer in een hotel of pension. Het was niet makkelijk om in dit dunbevolkte gebied etappeplaatsen met geschikte hotels te vinden, maar het is gelukt! Lunchen doen we onderweg in een restaurantje of als dat er niet is nemen we een boccadio mee en peuzelen die onderweg op.

Pluspunten

 • Biken door een overweldigend landschap
 • Met Nederlandstalige gidsen van Vasa Sport
 • Middeleeuwse dorpen en stadjes beleven
 • Genieten van de Spaanse en Baskische cultuur, keuken en flair
 • Vasa Sport brengt je fiets vanuit Cothen naar starthotel en vanaf finishhotel weer terug
 • Wij doen het bagagetransport en hebben reparatiespullen mee

Reisprogramma

Zaterdag: aanreizen en bustransfer

Je viegt naar Bilbao, komt met de trein naar Hendaye (en neemt de taxi naar Hondarribia) of rijdt met de auto naar Hondarribia. Een touringcar brengt je vanaf het vliegveld Bilbao (12:30 uur) of  Hondaribbia (14:00) naar startplaats Ainsa. Je fiets heb je ingeleverd in Cothen of lever je in Hondarribia in voor het transport naar startplaats Ainsa. Na het diner in Ainsa krijg je tijdens de briefing alle details van de reis te horen.

Zondag: de Grand Canyon van Europa

Na de indelingsklim klimmen we gestaag tot Escalona. Daar rijden we door een heel smalle kloof waar net nog plaats is voor de weg naast de rivier. Daar waar het dal weer iets wijder wordt begint de lange klim naar de rand van de Grand Canyon van Europa in het Ordesa y Monte Perdido nationaal park. Als we eindelijk klaar zijn met genieten van de geweldige uitzichten dalen we af naar ons hotel aan ingang van deze Grand Canyon.

Maandag t/m donderdag

Etappe 2 t/m 5 voeren ons door prachtige berglandschappen van de provincies Aragon, Navarra en Baskenland. 

Vrijdag: laatste etappe

Vandaag de laatste etappe dwars door het Baskenland. Ja hoor, op een prachtige singletrail zien we de Atlantische Oceaan liggen. Na nog wat heerlijke afdaalkilometers rijden we dwars door finishplaats Hondarribia naar het strand. Twee weken na de Middenlandse Zee en vele kilometers en hoogtemeters staan we aan de Atlantische Oceaan! Een geweldige prestatie en beleving! En nu lekker nagenieten op een pleintje in het gezellige stadcentrum, waar ook ons hotel staat.

Zaterdag: terug naar huis

Vandaag rijdt, trein of vlieg je naar huis. Als je met de auto bent gekomen rijdt je vanaf Hondarribia naar huis. Als je vliegt of treint vervoert Vasa Sport je fiets terug naar Cothen. Als je vliegt zorgt Vasa Sport voor een transfer naar het vliegveld van Bilbao of je neemt de taxi (15 minuten) naar het TGV-station van Hendaye. Zaterdagavond ben je weer thuis na een prachtig avontuur.

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Geef je interesse door dan blijf je automatisch op de hoogte van de  laatste ontwikkelingen. Zoek jij een uitdaging die nóg epischer is? Rij dan de TransPyreneeën (coast to coast) van 13 etappes! 

Ja, ik heb interesse in deze reis

Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.