Rolskicursus klassiek (Basis)

Leer rolskiën in 5 lessen

Rolskiën is dé trainingsvorm voor langlaufen maar je doet het niet zo maar. Om veilig te kunnen rollen moet je de basistechnieken beheersen en dat is nou precies wat je leert in deze cursus.
Met de juiste techniek doe je de meest efficiente training zodat je straks goed voorbereid aan de start van de Vasaloppet staat. Doe je een andere marathon of maak je liever tochten? Dan mag je natuurlijk ook gewoon mee doen. Lees snel verder voor de inhoud en data van de lessen.

De rolskicursus van vrijdag is vol. Daarom hebben we een nieuwe cursus ingepland op zaterdagochtend. Bekijk de data en meld je aan via de Vasa Shop.

Schrijf je in via de Vasa Shop

Datum:

04-06-2021 t/m 21-11-2021

Vanaf:

€ 95,-

Maximaal aantal deelnemers:

30
Niveau
Groen Beginner
Blauw Gemiddeld

 

Klassiek
Skating

Beschrijving

Het programma is zo uitgekiend dat je optimaal leert. De eerste drie lessen volgen kort achter elkaar zodat je snel de basis aanleert. Daarna heb je genoeg vaardigheden om zelf op pad te kunnen gaan en ervaring op te doen. In september en in november is er een terugkomles waar je de technieken verfijnt. In oktober doe je natuurlijk mee met de Kromme Rijn Loppet en in december met de Utrechtse Heuvelrugloppet. Zo ben je van september t/m december verzekerd van mooie rolski-trainingsprikkels.

Het was een geweldige start van de cursus. Iedereen was erg enthousiast over het geheel en je/jullie inspirerende wijze om iets lastigs simpeler te maken. Hoe iedereen gisteren, na 3 trainingen, rond-rolde alsof dat vanzelfsprekend was, was fantastisch. - Bob

Deze technieken leer je tijdens de lessen:

  • diagonaalpas
  • dubbelstoktechniek
  • dubbelstokbeenafzet
  • bochten maken
  • remmen
  • afdalen


Data:

Cursus Vrijdagavond:

Vrijdag 4 juni (les 1)
Vrijdag 11 juni (les 2)
Vrijdag 18 juni (les 3)
Vrijdag 24 september (les 4)
Zondag 21 november (les 5)

 

Cursus Zaterdag:

Zaterdag 5 juni (les 1)
Zaterdag 12 juni (les 2)
Zaterdag 19 juni (les 3)
Zaterdag 25 september (les 4)
Zondag 21 november (les 5)

 

Deskundige Vasa Sport trainer
De lessen worden gegeven door Machiel, Marco of andere gediplomeerde instructeur. We werken met verschillende niveaugroepen en je krijgt dus een op jou afgestemde training.
Vasa Sport is de langlauf- en rolskispecialist van Nederland en je bent dan ook verzekerd van een deskundige en enthousiaste lesgever.

Materiaal
De lessen zijn exclusief gebruik van rolski's, schoenen, stokken, helm en kniebeschermers, maar je huurt het er eenvoudig bij. Mocht je zelf materiaal hebben dan mag je dat natuurlijk ook gebruiken. Zorg ervoor dat je goede klassieke rolski's met blokkeer lager hebt en trage wielen. Advies nodig voor het materiaal? Schroom dan niet om even contact op te nemen met de Vasa Shop-medewerkers.

Praktische informatie
Aanvang:
 Alle vrijdag lessen beginnen om 19:00 uur. De zaterdagles start om 9:30 uur. (de les in november start om 14:00 uur)
Duur: 2 uur per les
Waar: Midden-Nederland (regio Cothen - Doorn)

Expert over deze reis!

Rolskiën is een prachtige sport maar je moet het wel even doorkrijgen

Marco
Trainer

Prijzen

  Prijs p.p. 
Rolskicursus klassiek basis € 95

Dit is inclusief:

  • 5 rolskilessen van 2 uur


Niet inbegrepen zijn:

  • Huurmateriaal (€ 49)
    (Gebruik rolski's, schoenen, stokken, beschermers en helm tijdens de cursusdagen)

De rolskicursus van vrijdag is vol. Daarom hebben we een nieuwe cursus ingepland op zaterdagochtend. Bekijk de data en meld je aan via de Vasa Shop.

Schrijf je in via de Vasa Shop