Giro Slovenia trails

over veel natuurtrails rondom de Triglav | 6 etappes | trektocht | gids of GPS

Biken over heel veel natuurtrails tijdens een prachtige ronde om de hoogste berg van Slovenië? Dat kan bij deze Trailversie van de GiroSlovenië.
Slovenië is een fantastisch mountainbikeland met in het noorden de Alpen en in het zuiden een mediterraan klimaat. Het land hoort al langer bij de EU, maar het voelt nog steeds lekker echt als "buitenland". Tijdens deze reis fiets je in 6 dagen om de hoogste berg van het land: de Triglav (2864m). Dit is net als bijvoorbeeld de Mont Blanc een enorm massief, maar natuurlijk niet zo hoog. Geniet tijdens deze ronde met o.a. 4 singletrail afdalingen van 1000 hm of meer.

Helaas kunnen we deze reis in 2024 niet aanbieden i.v.m. renovaties van hotels. Heb je interesse laat het weten

Ja, ik heb interesse in deze reis voor 2025

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Vanaf:

€ 997,-

Maximaal aantal deelnemers:

35

Reislevel:

8/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

blauw en rood met gids of GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

De ronde om het Triglav-massief begint in het bekende skidorp Kranjska Gora, vlak over de grens met Oostenrijk. Daarna rijden we met de klok mee over prachtige routes. Tijdens de 4e etappe maken we een uitstapje naar Italië om daar te genieten van de paden op de grensberg Matajur. We overnachten dan ook in het Italiaanse Cividale del Fruili. In etappe 5 keren we weer terug naar Slovenië. Tijdens deze reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings en mecanicien.

Je fietst 6 etappes met de bijbehorende afstanden en hoogtemeters die horen bij de door jou gekozen niveaugroep. Dit is een level 7 reis met routes voor blauw en rood. Gelijktijdig is er een GiroSlovenia met level 4 en groene en blauwe rode routes. Bekijk voor de verschillen het Offroadbook.  Elke avond presenteren we de route van de volgende dag. Je hoort wat voor moois je gaat beleven en krijgt tips. De reis eindigt weer in startplaats Kranjska Gora. In het 4-sterrenhotel slaap je nog een nacht, zodat je de volgende dag uitgerust naar huis rijdt.

Hier hebben we op gewacht: Slovenië op de Vasa Sport manier!  - Marc

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, verblijf je in comfortabele hotels, waaronder een paar met 4 sterren. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabij gelegen restaurant. Meestal zijn we rond de lunchtijd in een restaurant of berghut. Is die optie er niet, zorgen we voor een lunchpakket. Voor je fiets hebben we op elke overnachtingsplek een afspuitplaats/reparatieplek en een plaats om 'm veilig te stallen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee.

Pluspunten

 • Prachtige routes en verassend veel vette trails
 • 4 singletrailafdalingen van 1000 hm dalen of meer
 • Start is de dichtsbijzijnde plaats voor de Lagen Landen in Slovenië
 • Bagage wordt voor je vervoerd
 • Je bent echt in het "buitenland" in een land met andere cultuur en gebruiken
 • Zeer comfortabele hotels in leuke toeristenplaatsjes
 • "Uitstapje" naar het mediterrane Cividale

Expert over deze reis!

Door Corona kreeg ik tijd om nog wat meer te verkennen voor deze nieuwe reis. Dat heeft geleid tot deze Trailversie van de GiroSlovenia met o.a. 4 singletrailafdalingen van minstens 1000 hm. Dus naast de geheel eigen sfeer van het land vergelijkbaar veel trails als in de Alpen! Ik verheug me er nu al op hier met jullie te fietsen!  

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Zaterdag: Aankomst in Kranjska Gora

De eerste dag wordt iedereen om uiterlijk 19:00 uur verwacht in het 4-sterrenhotel in Kranjska Gora. Ben je al eerder dan kun je om 17:00 uur meefietsen met een lekkere infietsronde. Een uitstekende manier om op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel aan voor het eerste diner. Na het eten vertelt de reisleider tijdens de briefing hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: de langste etappe

De eerste etappe is meteen de langste van de week. Na de indelingsklim, waarbij de groep wordt verdeeld over blauw en rood rijden we meteen naar een prachtige technische singletrailafdaling in het bos.  Vanaf Mojstrana klimmen we naar het plateau van Pokljuka, bekend van de biathlonwedstrijden. Het is heerlijk fietsen in deze eenzame wereld, met veel grintpaden, maar af en toe ook een spannende singletrail. In de afdaling van het Pokljuka-plateau komen we eerst over mooie almen met een leuke berghut, waar je lekker kunt eten. Daarna dalen we over een technisch stuiterpad door tot in de bewoonde wereld. Langs het prachtige bergmeer van Bohinj rijden we naar ons hotel, dat ook aan dat meer ligt. 

Maandag: over de berg Slatnik naar Cerkno

In de tweede etappe rijden we verder zuidwaarts. Blauw rijdt eerst langs de rivier Sava en rood gaat op en neer over leuke trails, maar daarna begint de lange klim naar de Berg Slatnik. Rood rijdt helemaal naar boven, de klim van blauw eindigt op een onverhard pasje. Bovenop hebben we een geweldig uitzicht en zien in de verte de machtige Triglav liggen (zie foto). Over hele leuke singletrails dalen we af. Na een lekkere lunch en een tweede bergrug dalen we af door het bos, het laatste stuk over een bostrail die alleen bij locals (en Vasa Sport) bekend is. Op het moment dat we het bos uitrijden staan we ook meteen voor het gezellige etappeplaatsje Cerkno.

Dinsdag: Naar Tolmin over de Kolovrat-trail

Vandaag rijden we westwaarts naar Tolmin. Na de eerste klim volgt weer een secret bostrail. Daarna gaat het over kleine asfaltweggetjes en grintpaden en door pittoreske dorpjes tot we uiteindelijk in het dal van de Baca komen. Daar lunchen we in een gezellig restaurantje. Na een stuk door het dal komt de lange onverharde klim naar de grensberg Kolovrat. In de eerste wereldoorlog werd hier hard gevochten tijdens de 12e Isonzo slag. Een openlucht museum herinnert nog aan deze gruweltijden. De beloning is er in de vorm van een geweldige singletrailafdaling door het bos met bijna 1000 hm dalen! Voor technische dalers een genot! Langs de rivier Soca rijden we het leuke stadje Tolmin binnen, waar we in een gezellig hotel met moderne kamers in een historisch gebouw overnachten.

Woensdag: naar Italië over de Matajur

Met de grensberg Matajur tussen Slovenië en Italië beklimmen we vandaag één van de highlights van deze reis. De rode route start nog met de beklimming van de Kolovrat vanaf de andere kant. Na een korte afdaling komen de beide routes weer samen en wordt de klim tot bijna bovenop de Matajur afgemaakt. Vanaf deze 1600 meter hoge berg heb je een geweldig uitzicht. In het noorden kijk je tegen de rotsmassieven van Triglav, Kamin en Mangart en in het zuiden zie je 60 km verderop de Adriatische zee glinsteren. Wij glinsteren ook, want we staan aan het begin van de legendarische Matajurtrail. Na bijna 13 km afdaalgenot en 1300 hoogtemeters lager krijgen we de lach niet meer van ons gezicht. Wat een geweldige trail! Bovenop slingert ie door een open alpinelandschap en vanaf ongeveer halverwege gaat de trail spectaculair door het bos. De laatste kilometers peddelen we langs de rivier en dan rijden we over de middeleeuwse Ponte del Diavolo (duivelsbrug)  het Unesco erfgoed stadje Cividale in. Daar overnachten we in een hotel midden in het centrum.  

Donderdag: terug naar Slovenië over de berg Stol

In etappe 5 laten we de palmen en oleanders van Cividale weer achter ons en steken de grens met Slovenië weer over. Daar beklimmen we de berg Stol via een onverhard pad met veel haarspeldbochten, waarbij het uitzicht steeds mooier wordt. Halverwege de klim komt de Adriatische Zee weer in beeld en bovenop het Triglav-massief. De trailafdaling grotendeels door het bos vergt alles van ons met dropoffs, switchbacks, boomwortels en stenen. Geweldig, er lijkt geen einde aan te komen. Maar toch na ruim 1000 hm dalen rijden we het bos weer uit en zijn we weer in het dal van de Soca. Langs die rivier rijden we richting Bovec. Rood gaat al snel weer klimmen naar de volgende highlight, een lange trailafdaling, die in Bovec eindigt. Op het terras van het hotel in dit gezellige dorpje genieten we nog even lekker na!

 

Vrijdag:Over de trails van de Vrsic-pas

Op deze laatste dag rijden we eerst over een paar wiebelende Soca-hangbruggen en klimmen daarna naar de Vrsic-pas. Rood maakt nog een mooie traillus ten noorden van Bovec. De klim van gaat van 450 naar 1700 m, dus dat is wel serieus te noemen. Daar waar  het kan rijden we over leuke paadjes, maar soms moeten we over de weg. Het laatste deel van de klim gaat over de vele haarspelden (in totaal zijn er 50) van de pasweg. Bovenop pakken we weer de onverharde paden en lunchen we in een echte berghut. En dan starten we met de laatste downhill van deze week, weer ruim 1000 hoogtemeters! Het eerste deel van de afdaling gaat over een smal goed fietsbaar paadje met makkelijk lopende haarspelden. Maar daarna wordt het weer serieus in het bos met veel technische stukken. Na weer een makkelijker stuk rijdt blauw over een paadje direct langs de rivier, dan rechts over de brug het centrum van finishplaats Kranjska Gora in. Rood klimt nog een keer ruim 200 hm voor de laatste trailafdaling. Bij het hotel worden we voor de inspanningen beloond met een groot onthaal.

Zaterdag: terug naar huis

De laatste etappe rijden jullie terug naar de Lage Landen. Het lijf is wel een  beetje moe, maar de geest is weer helemaal fris. Wat was dat een heerlijke week!

Reis informatie & downloads

 • Offroadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

 

Deelnemers over deze reis:

 

De afdaling van de Slatnik op de 2e dag was echt waanzinnig, een vol uur lang - en 1000 hoogtemeters-  afdalen: bovenste deel fantastisch uitzicht vanaf mooi trailtje langs de bergwand, verderop lekker vlot door het bos crossen

Wow, wat is het Triglav national parc toch mooi

Dag 4 de koninginnenrit met de Matajur trail, 1300 meter naar beneden...eindeloos, er kwam geen eind aan...wat een beleving

Wat een fantastische week was dit, we hebben het heel erg naar ons zin gehad. Heerlijk gefietst, uitdagende routes, van de natuur genoten en prima hotels

Praktisch

Practical items

Goed begeleid

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur.
Kies je voor rijden met GPS, dan krijg vóór de reis een link naar de de tracks en waypoints. Vanwege de veiligheid moet je met minimaal 1 maatje op pad. Vasa Sport regelt de rest.

 

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 997,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 725
2-3 personen € 689
4 - 8 personen € 638
9 personen of meer € 580
Zelfstandig met GPS € 100 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Materiaal

    Prijs
  Huur GPS-set  € 60


  Verblijf

  Kamerkeuze Prijs p.p.
  Bed op 2p kamer € 497
  Bed op 1p kamer € 637
  Bed op 3p kamer € 447
  Bed flexibel € 417

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Verlenging

    Prijs p.p.
  Nacht vooraf met ontbijt en diner € 79
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt en diner  € 109


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
  • Reis- en annuleringsverzekering.

  Extra's

    Prijs
  Het enige echte Vasa fietsshirt  gratis bij boeking voor 1 maart

   

  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Helaas kunnen we deze reis in 2024 niet aanbieden i.v.m. renovaties van hotels. Heb je interesse laat het weten

  Ja, ik heb interesse in deze reis voor 2025

  Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
  Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
  Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
  Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.