Bormio 360 MTB

trailronde in en om MTB-mekka | trektocht | met gids of GPS

Vol!

De 140 km lange Bormio 360 adventure trail is de naamgever van deze reis. Wil je ook mountainbiken op deze en veel meer geweldige singletrails op hoogte? Pak dan je kans!
In navolging van Livigno heeft Bormio nu heel veel wandelpaadjes "fietsbaar" gemaakt, door de grootste obstakels te verwijderen. Zo is een 140 km lange singletrailronde rond Bormio ontstaan. Tijdens deze reis hebben we de trails tussen Livigno, Grosio, Bormio en de Passo Stelvio aan elkaar geknoopt tot een geweldige ronde. Op deze manier rijdt je over heel veel singletrails boven de 2000 meter. In Grosio en Bormio overnacht je 2 x, dus dan hoef je je tas niet in te pakken en maak je een dagtocht vanuit die plaatsen.

Deze reis was al vol, maar we hebben er nog een paar kamers bij gekregen!

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst

Reisdatum:

07-09-2024 t/m 14-09-2024

Vanaf:

€ 1.156,-

Maximaal aantal deelnemers:

30

Reislevel:

8/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwart 60-100 km 2300-3300

blauw en rood met gids of GPS, zwart alleen met GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Het gebied rond Bormio en Livigno is voor mountainbikers echt geweldig. Er is in Europa geen gebied waar je zo lang op grote hoogte over wandelpaden kunt rijden. Een greep uit de hoogtepunten: Valle di Rezzaola, Rifigio Pizzini, Val Viola, Lago di Cancana, Bochtetta di Forcola en onverhard de Stelvio en via de befaamde Goldseetrail er weer af!

Je fietst 6 etappes met de bijbehorende afstanden en hoogtemeters, die horen bij de door jouw gekozen niveaugroep. Pech onderweg? Onze volwagen is altijd stand-by om je weer op weg te helpen. Onze gidsen en de chauffeur doen er alles aan om er de week van je leven van te maken!

Dit gebied is werkelijk hét MTB-mekka van de Alpen. Zo veel singletrails heb ik nog nooit gereden in één reis.

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, verblijf je na elke etappe in een comfortabel hotel, 4 keer in een écht Bikehotel en één keer zelfs op bijna 2800 meter (op de Stelviopas, waar je onverhard naar toe bent geklommen). Overal is er een afspuitplaats geregeld en is er een stalling waar je kan sleutelen en je fiets veilig staat. Wij hebben een gereedschapskist en fietspompen bij ons. Lunchen doen we onderweg in een restaurant of berghut.

Pluspunten

 • Fantastische ronde
 • Veel figuurlijke en letterlijke hoogtepunten
 • Zeer hoog gehalte van singletrails
 • Bagage- en terugtransport regelen wij
 • Fijne en comfortabele hotel

Expert over deze reis!

Een geweldige reis in mijn lievelingsgebied met vele hoogtepunten, heel veel singletrails en heerlijk eten!

Rick Hoenderop
Reisleider/gids

Reisprogramma

Tijdens deze versie van de Bormio 360 MTB overnacht je in 4 verschillende hotels, in Livigno, Grosio en Bormio overnacht je 2 maal en op de Passo Stelvio éénmaal.

Er is ook een versie met maar 2 hotels Bormio en Grosio, in 2024 organiseren we die in juli. Bekijk de Roadbooks voor de verschillen.

Zaterdag: Aanreisdag en warming up

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Livigno. Als je op tijd bent kun je mee doen aan het infietsrondje om 17:00 uur. Een uitstekende manier om even op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan voor het diner. Aansluitend vertelt de reisbegeleiding hoe de week eruit ziet. 

Zondag Livigno - Grosio

Na de indelingsklim rijden we over smalle trailtjes tot de Passo Foscano en dalen in het eenzame Val Viola. Dan rijden we niet door naar Poschiavo maar slaan links af voor de lange klim naar Grosio. De afdaling gaat over een singletrail met ontelbaar veel haarspeldbochten.

Maandag: Grosio - Grosio


Vanochtend hoef je je tas niet in te pakken want we maken een geweldige rondrit vanuit Grosio. We klimmen in het afgelegen dal van Malghera en drinken koffie in de gelijknamige Rifugio. Over de flanken van het Val Grosina klimmen we over heerlijke singletrails door Larixbossen en over almen totdat we boven de boomgrens zijn. We sluiten de etappe af met een megalange singletrailafdaling naar Grosio.

Dinsdag: Grosio - Bormio

Vandaag starten we met het fietspad naar Sandalo en buigen dan af in het betoverende Val di Rezzarlo. Hier zijn we voor het eerst op de Bormio 360 Adventure trail. Op 2000 meter gaat het brede grintpad over in een smal paadje en klimmen we door tot bijna 2400 meter, gevolgd door een trailafdaling naar St.Catarina. Daarbij kruisen we de weg naar de Passo Gavia over de hier speciaal aangelegde Bormio 360 trail.. Over de zuidflank van het Valfurva dal rijden we naar Bormio, met aan het einde nog een bikeparktrail.

Woensdag: Bormio – Bormio

De etappe van vandaag staat in het teken van gletscherbergen rond de Monte Cevedale. Via de zuidflanken van het Valfurva rijden we naar St.Caterina en vanaf daar door een indrukwekkend landschap met uitzicht op diverse gletschers naar de Rifugio Pizzini. Na de lunch daar rijden we over nagenoeg alleen nog maar singletrails, waarvan het grootste deel over de Bormio 360 trail, over de noordflanken van het Valfurva terug naar Bormio. Wat een geweldige etappe.

Donderdag: Bormio- Passo Stelvio

Vanavond slapen we bovenop de Passo Stelvio! Eerst slingeren naar de Torre di Fraele en rijden we langs het Lago di Cancano. Vanaf daar gaat het via een ongelooflijk spectaculair paadje in slingers omhoog door een spectaculair berglandschap. Op 2768 meter komen we boven en zien we de slingers van de Stelviopas omhoog komen. Wij rijden er naar toe over een betoverend mooie singletrail en klimmen de laatste 200 hm over de pasweg naar het hotel op de Stelvio

Vrijdag: Passo Stelvio - Livigno

Deze laatste etappe start met één van de spectaculairst trails van de Alpen: de Goldseetrail. Onder het oog van de Ortler met de prachtige gletscher dalen we af over dit paadje langs een steile afgrond. Wie last heeft van hoogtevrees hoeft deze trail niet te rijden. Na de Bimbantrail rijden we terug naar de Stelvio en vanaf door over heerlijke singletrails, klimmend maar vooral dalend, naar het Lago di Cancano. Vanaf daar rijden we langs de meren naar de andere kant en beklimmen de Passo Gallo. Bovenop verbaas je je over het overweldigende landschap. Tijdens de fijne afdaling met veel haarspeldbochten komt het azuurblauw van het Lago di Livigno steeds dichterbij. Daarna rijden we langs het Lago di Fraele, waar we lunchen .Na een steile klim bereiken we de Alpe Trele, waar het terras vol is met mountainbikers. Nog één klim en dan genieten we van de laatste singletrailafdaling van deze week. Heb je ooit wel eens een reis gedaan met zo veel singletrails?

Zaterdag: terug naar huis

Zeer voldaan met geweldige herinneringen rijdt je weer naar huis.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.156  per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 745
2-3 personen € 708
4 - 8 personen € 656
9 personen of meer € 596
Zelfstandig met GPS € 100 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer  € 640
Bed op 1p kamer € 780
Bed op 3p kamer € 590 
Bed flexibel € 560

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf met ontbijt en diner € 75
Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt en diner  € 110


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, drankjes en diners
 • Evt. kosten van lift of transfer
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt gratis bij boeking voor 1 maart

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.