Bormio 360 MTB

trailronde in en om MTB-mekka | trektocht | met gids of GPS

De 140 km lange Bormio 360 adventure trail is de naamgever van deze reis. Wil je ook mountainbiken op deze en veel meer geweldige singletrails op hoogte? Pak dan je kans!
In navolging van Livigno heeft Bormio nu heel veel wandelpaadjes "fietsbaar" gemaakt, door de grootste obstakels te verwijderen. Zo is een 140 km lange singletrailronde rond Bormio ontstaan. Tijdens deze reis hebben we de trails tussen Grosio, Bormio en de Passo Stelvio aan elkaar geknoopt tot een geweldige ronde. Op deze manier rijd je over heel veel singletrails boven de 2000 meter. Je verblijft 5 nachten in Bormio en 2 in Grosio, dus je hoeft maar 2 x je tas in te pakken!

Reisdatum:

21-07-2024 t/m 28-07-2024

Vanaf:

€ 1.153,-

Maximaal aantal deelnemers:

18

Reislevel:

8/10

level blauw, rood en zwart = 8
level groen = 4

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwart 60-100 km 2300-3300

groen, blauw en rood met gids of GPS zwart alleen met GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Het gebied rond Bormio is voor mountainbikers echt geweldig. Zo veel singletrails vind je bijna nergens. De Bormio 360 trail is voor mountainbikers en voor wandelaars, maar wandelaars kom je er nauwelijks tegen. En als ze er toch zijn gaan ze altijd vriendelijk aan de kant. Tijdens de etappes ben je lang op hoogte, een paar keer zelfs boven de 2500 meter. Pech onderweg? Onze volwagen is altijd stand-by om je weer op weg te helpen. Onze crew doet er alles aan om om er de week van je leven van te maken!

Tijdens deze reis overnacht je 5 maal in in Bormio en 2 maal in Grosio en toch heb je het gevoel dat je een echte ronde maakt.  Met elke dag de keuze uit drie verschillende niveauroutes rijd je altijd op jouw niveau, als je tenminste het niveau blauw aan kunt. De onverharde klim naar de Stelvio wordt gevolgd een geweldige trailafdaling.

Dit gebied is werkelijk hét MTB-mekka van de Alpen. Zo veel singletrails heb ik nog nooit gereden in één reis.

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, verblijf je in 2 geweldige bikehotels. Die zijn niet goedkoop, maar bieden echt alles wat een mountainbiker nodig heeft. Natuurlijk is er een afspuitplaats geregeld en is er een stalling waar je kan sleutelen en je fiets veilig staat. Wij hebben een gereedschapskist en fietspompen bij ons. Lunchen doen we onderweg in een restaurant of berghut.

Pluspunten

 • Fantastische ronde
 • Veel figuurlijke en letterlijke hoogtepunten
 • Zeer hoog gehalte van natuur- en flowtrails
 • Bagage- en terugtransport regelen wij
 • Fijne en comfortabele hotels
 • Je hoeft maar 2 keer je tas in te pakken
 • Routes rijden met gids of zelfstandig met GPS

Expert over deze reis!

De regio staat in mijn top drie van mooiste MTB-gebieden, met vele hoogtepunten, heel veel singletrails en heerlijk eten!

Sidney Teeling
Reisleider, gids en ontwikkelaar van deze reis

Reisprogramma

Tijdens deze versie van de Bormio 360 MTB overnacht je in 2 verschillende hotels, in Bormio en Grosio.

Er is ook een versie met 4 hotels, Livigno, Grosio, Bormio en Passo Stelvio, in 2024 organiseren we die in september. Kijk in de Roabooks voor de verschillen.

Zondag: Aanreisdag en warming up

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Bormio. Als je op tijd bent kun je mee doen aan het infietsrondje om 17:00 uur. Een uitstekende manier om even op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan voor het diner. Aansluitend vertelt de reisbegeleiding hoe de week eruit ziet. 

Maandag Cevedale

De etappe van vandaag staat in het teken van gletscherbergen rond de Monte Cevedale. Na de indelingsklim rijden we over de zuidflanken van het Valfurva we naar St.Caterina en vanaf daar door een indrukwekkend landschap met uitzicht op diverse gletschers naar de Rifugio Pizzini. Na de lunch daar rijden we over nagenoeg alleen nog maar singletrails, waarvan het grootste deel over de Bormio 360 trail, over de noordflanken van het Valfurva terug naar Bormio. Wat een geweldige etappe.

Dinsdag: Passo Gallo

Eerst slingeren naar de Torre di Fraele en rijden we langs het Lago di Cancano. Vanaf daar rijden we langs de 2  meren naar de andere kant en beklimmen de Passo Gallo. Bovenop verbaas je je over het overweldigende landschap. Tijdens de fijne afdaling met veel haarspeldbochten komt het azuurblauw van het Lago di Livigno steeds dichterbij. Daarna rijden we langs het Lago di Fraele, waar we lunchen. Via een steile klim en korte afdaling komen we bij de Alpe Trela, waar veel mountainbikers op het terras zitten. Vanaf hier draaien we over fijne singletrails en het ValdiDentro terug naar Bormio.

Woensdag: Bormio - Grosio

Vandaag is de verplaatsing naar Bormio. Vasa Sport zorgt natuurlijk voor het bagagetranport. We starten richting Valdidentro en klimmen dan over een steil onverhard pad tot we weer de Bormio 360 adventure trail bereiken. Gestaag klimmend rijden we door richting het Val Viola. Dan rijden we niet door naar Poschiavo maar slaan links af voor de lange klim naar Grosio. De afdaling gaat over een singletrail met ontelbaar veel haarspeldbochten.

Donderdag: Malghera

Deze etappe is een geweldige rondrit vanuit Grosio. We klimmen in het afgelegen dal van Malghera en drinken koffie in de gelijknamige Rifugio. Over de flanken van het Val Grosina klimmen we over heerlijke singletrails door Larixbossen en over almen totdat we boven de boomgrens zijn. We sluiten de etappe af met een megalange singletrailafdaling naar Grosio.

Vrijdag: Grosio - Bormio

Vandaag starten we met het fietspad naar Sandalo en buigen dan af in het betoverende Val di Rezzarlo. Hier zijn we voor het eerst op de Bormio 360 Adventure trail. Op 2000 meter gaat het brede grintpad over in een smal paadje en klimmen we door tot bijna 2400 meter, gevolgd door een trailafdaling naar St.Catarina. Daarbij kruisen we de weg naar de Passo Gavia over de, hier speciaal aangelegde, Bormio 360 trail. Over de zuidflank van het Valfurva dal rijden we naar Bormio, met aan het einde nog een bikeparktrail.

Zaterdag: Stelvio

Vandaag beklimmen we Passo Stelvio onverhard! Na de klim van de Torre di Fraele drinken we koffie aan het Lago di Cancano. Vanaf daar gaat het via een ongelooflijk spectaculair paadje in slingers omhoog door een spectaculair berglandschap. Op 2768 meter komen we boven en zien we de slingers van de Stelviopas omhoog komen. Over een fijne trail dalen we af naar de pasweg en klimmen aan de andere kant weer door. Na de lunch rijden we terug  over heerlijke singletrails, klimmend maar vooral dalend, naar het Lago di Cancano en vanaf daar over secret-trails terug naar Bormio. Heb je ooit in één week zo veel singletrails gereden?

Zondag: terug naar huis

Zeer voldaan met geweldige herinneringen rijd je weer naar huis.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1153 per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 645
2-3 personen € 613
4 - 8 personen € 568
9 personen of meer € 516
Zelfstandig met GPS - € 100

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider en gidsen
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer  € 687
Bed op 1p kamer € 897
Bed flexibel € 637

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging niet mogelijk

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, drankjes en diners
 • Evt. kosten van lift of transfer
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt gratis bij boeking voor 1 maart

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Boek deze reis

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.