Winterintro Livigno

8-daagse langlaufreis met heel veel instructies

Begin de winter optimaal met deze sneeuwstage in Livigno. Een week boordevol trainingen in de klassieke en skating techniek.
Wie wil, sluit af met de Sgambeda. Deze langlaufweek organiseren we al voor de 20ste keer zeer succesvol. De reis is geschikt sportieve langlaufers en voor duursporters, die willen leren langlaufen. Je langlauft in niveaugroepen onder begeleiding van de beste langlauftrainers van Nederland. Verblijf is in een comfortabel hotel met sauna, zwembad en uitstekend eten. 6 dagen vol langlaufen en heel lekker eten en slapen. Wat wil je nog meer?

Let op: het programma van de langlaufmarathon Sgambeda is gewijzigd ten opzichte van vorige jaren. De marathon op zaterdag is nu weer in vrije stijl. Verder is het voor het eerst mogelijk om het programma voor alleen klassiek of alleen voor skating te boeken! Zie de informatie verderop.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

24-11-2018 t/m 01-12-2018

Maximaal aantal deelnemers:

65

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Deze reis is er helemaal op gericht om jouw langlauftechniek bij te schaven of om de technieken goed aan te leren. De reis is dus geschikt voor zowel (zeer) ervaren als beginnende langlaufers. En dit alles in het prachtig sneeuwzekere dal van Livigno met een heerlijk hotel vlakbij de loipe.

Een week lang alleen maar bezig zijn met alles wat het langlaufen zo mooi maakt. Het programma bestaat uit instructies, trainingen, tochten, waxen en videoanalyses. Alle langlauftechnieken komen aan bod in de klassieke- en skatingtechniek. Er worden video-opnames gemaakt. De analyse van die beelden laten je snel en efficiënt leren. Langlaufen is ook een materiaalsport. Ontdek het en leer om de ski’s zo goed mogelijk te prepareren.

Wat heb ik deze week weer veel geleerd! Ik kan me niet voorstellen dat ik deze winterstart zou moeten missen!

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit de beste Nederlandse trainers zoals ex-bondscoach Sidney Teeling en de Nederlands kampioenen Machiel Ittmann en Anna van der Rhee. Al onze trainers zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Pluspunten

 • Zeer sneeuwzeker
 • 35km aan perfect geprepareerde loipes (skating en klassiek)
 • Begeleiding door Nederlandse toptrainers
 • Techniek leren of verbeteren met trainingen en analyses
 • Fantastisch 4-sterrenhotel en prijsgunstig alternatief
 • Drie heerlijke maaltijden per dag
 • Gezellig dorpscentrum, met mooie winkels en belastingvrij
 • Afsluiting met langlaufmarathon Sgambeda (optioneel)

Na deze week keer je absoluut als een betere langlaufer naar huis en ben je een leerzame ervaring rijker. Of sluit je de week nog af met de Sgambeda langlaufmarathon?

Expert over deze reis!

Je kunt als langlaufer niet beter aan de winter beginnen!

Sidney Teeling
Reisleider/trainer (was er alle 19x bij)
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zaterdag: reisdag

Zaterdag reis je op eigen gelegenheid naar Livigno. Na een heerlijk diner volgt de eerste briefing van de week. Je maakt kennis met de deelnemers en de reisleider vertelt je wat voor moois je deze week te wachten staat.

Zondag: eerste sneeuwtraining

Het eerste deel van de ochtend is om even te acclimatiseren, maar om 11:00 moet je klaar staan om voor te skiën (ditmaal klassiek), zodat we de niveaugroepen zo goed mogelijk kunnen indelen. Na het middageten gaat het los met de eerste training van de week. Traditioneel starten we met een gezamenlijke warming-up. Daarna ga je langlaufen in de voor jou passende niveaugroep. Na het diner zie je op de videobeelden 'waar we heen willen' deze week en tijdens de waxinstructie leer je hoe je de ski’s optimaal prepareert. Tijdens het weekprogramma wisselen we de technieken skating en klassiek steeds af, maar het is voor het eerst ook mogelijk om voor alleen skating of alleen klassiek te kiezen.

Maandag: training met videoanalyse

Vandaag twee trainingen waarbij de technieken klassiek en skating afgewisseld worden (behalve natuurlijk voor diegenen die alleen skaten of alleen klassieken). Om optimaal te leren worden er video-opnames gemaakt. Zo kun goed zien wat je kan verbeteren. 's Avonds gaan we wat dieper in op de techniekbeelden en het waxen.

Dinsdag en Woensdag: instructie, tocht (of rust)

Op dinsdag- en woensdagochtend zijn er weer instructies die uiteraard beginnen met een warming-up op muziek. Tijdens de training leggen we ook een lekkere afstand af, zo ontdek je alle mooie plekjes van Livigno. 's Middags is er een keuzeprogramma. Ga je mee telemarken ofsnowshoën? Of kies je ervoor om zelfstandig een langlauftocht maken? Een middagje vrij nemen kan natuurlijk ook.

Donderdag: tocht en instructie

De dag start met een lange tocht, waarbij je kunt kiezen uit skating of klassiek. De hands-on tips en aanwijzingen van de instructeur zorgen ervoor dat je soepel door de loipe gaat. Deelnemers aan de Sgambeda verkennen het 'achterste' deel van het parkoers richting de Forcola di Livigno. 's Middags staat er nog een korte techniekles op het programma.

Vrijdag: afdaaltraining

Op vrijdagochtend hebben we alweer de laatste training/instructie, waarbij de nadruk ligt op afdalen. De middag vul je zelf in met een stukje nagenieten op de loipe, nog even shoppen in Livigno of je voorbereiden op de marathon van zaterdag.

Zaterdag: terugreis of Sgambeda

Na deze leerzame week vol met instructies op elk gebied van langlaufen ben je absoluut een betere langlaufer en keer je met een voldaan gevoel terug naar huis. Of sluit je deze week af met de Sgambeda langlaufmarathon?

Verlenging met de Sgambeda langlaufmarathon

De Sgambeda is een langlaufmarathon in Livigno met lange traditie. Het programma van 2018 is anders dan de vorig jaren. Op zondag staat de 30 km klassiek (5 rondes van 6 km) uitsluitend voor de Pro-teams van de Visma Ski Classics op het programma. Dit is een serie met de grootste klassieke marathons, zoals Vasa Loppet, MarciaLonga en Birkebeiner.

Voor ons (wat de Italianen "amateurs" noemen), is er op zaterdag een marathon 30 km (één grote ronde) vrije stijl (daar mag je natuurlijk ook klassieken). Voor de één wordt het een grote strijd om deze afstand af te leggen, de ander gaat voor een hoge klassering. Na de finish kun je douchen en nog een keer eten in het hotel en daarna de terugreis aanvaarden of nog een nachtje blijven , zie de informatie over de Sgambeda-verlenging.

Accommodatie

Met het gloednieuwe 4-sterren Hotel Sporting hebben we een gunstige prijsafspraak kunnen maken. Het hotel ligt op nog geen 200 meter afstand van de loipes. Hotel Sporting heeft alles wat een langlaufer nodig heeft. Fantastisch nieuwe kamers en suites, een binnenbad en wellness, een grote eetzaal, lounche en bar en een enorme waxkelder. Het personeel onder leiding van chef Guido geeft je een heerlijk 'thuisgevoel'.
Het oude hotel Sporting, waar we met deze reis tot 2015 verbleven heet Dependance Sporting. Dit biedt de mogelijkheid om de reis ook nog in de low budget variant aan te bieden. Daar hebben we met veel 2 persoonskamers single use ook de mogelijkheid van 1-persoonskamers. Wie in Dependance Sporting verblijft eet natuurlijk gewoon met de groep in de nieuwe eetzaal. We verblijven op basis van volpension met een uitgebreid ontbijtbuffet en twee lekkere warme maaltijden (lunch en diner). In het hele hotel is gratis Wi-Fi beschikbaar.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Livigno
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen


Prijsinformatie volgt binnenkort

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.