Trainingsweekend VasaChallenge

Klassieke techniektrainingen in Oberhof

Na alle rolskimeters ga je de techniek omzetten op de langlaufski's. In drie dagen maak je minstens 10 trainings-uren in de sneeuw.

Deze reis is onderdeel van de Vasa Challenge en kan niet los geboekt worden.

Reisdatum:

03-11-2022 t/m 06-11-2022

Maximaal aantal deelnemers:

50

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek

Reisbeschrijving

Dit weekend ga je met sprongen vooruit. Nu ontdek je waarom je al die rolski kilometers gemaakt hebt. Onder zeer goede constante omstandigheden verbeter je samen met de Vasa Sport trainers de klassieke- en afdaaltechnieken. 

5 techniektrainingen staan op het programma. Maar ook en techniekanalyse met videoinstructie. We laten je het perfecte plaatsje zien en analyseren de essentie van de klassieke technieken. 's avonds bespreken we met elkaar hoe het gaat met je voorbereiding op de Vasaloppet en delen we tips en tricks.

Dit weekend gaf me echt een boost. In de techniek maar ook voor het vervolg op de voorbereiding van de Vasaloppet.

Het vertrouwde team van Vasa Sport-trainers is aanwezig. Zij hebben je gezien op de rolskilessen en kunnen je snel verder helpen in de techniek. Al onze trainers zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Expert over deze reis!

Buiten in de sneeuw 'spelen' is leuker, maar hier kan het weer geen roet in het eten gooien. De sneeuwhal is echt een perfecte locatie voor techniektraining! 

Machiel Ittmann
Langlauftrainer

Reisprogramma

Het weekend start op donderdagavond om 20:00 uur en eindigt zondag om ca 14:00 uur.
Hieronder de dag tot dag beschrijving. We gaan uit van het programma in de sneeuwhal. Als er natuursneeuw ligt dan kunnen de tijden worden aangepast.

 

Donderdag

Je reist aan in Oberhof en haalt de kamersleutel. Om 20:30 uur start het programma met klaarmaken van het materiaal en een eerste briefing. I.v.m. verkeersdrukte is het is slim om voor etenstijd aan te reizen en iets te eten in Oberhof.

Vrijdag

Direct na het ontbijt gaan we verder met de voorbereidingen. Om 10:45 uur verzamelen we bij de sneeuwhal voor de warming-up en de eerste twee sneeuwtrainingen. yess, nu wordt het leuk! Je maakt de transfer van de rolski naar de sneeuwtechniek. 's Avonds dineren we in het hotel en bespreken we alles over de Vasaloppet-week. We bespreken de voortgang van de Challenge, hoe het gaat en welke accenten je de komende weken legt om zo goed mogelijk af te reizen naar Zweden.

Zaterdag

Na het ontbijt leer je alles over het onderhoud en het waxen van je langlaufski's. Om 11:00 uur en 15:00 uur zijn de volgende sneeuwtrainingen. Na weer een productieve dag, eten we gezellig in een restaurant in Oberhof.

Zondag

We staan vroeg op voor de frühsport-sessie zodat we lekker fris aan de dag beginnen. We pakken het boeltje op en vertrekken voor de laatste keer naar de sneeuwhal. Je zet de puntjes op de i voordat je van start gaat op de 90 van Oberhof. Rondjes draaien in de hal en meteen de techniek goed inslijpen. Rond 13:00 uur zijn we klaar. Nog een snelle douche en dan reis je weer terug naar Nederland.

Bestemming Oberhof en de accommodatie

Het trainingsweekend is in Oberhof. Dit stadje ligt op ruim 800 meter hoogte in het Thüringer Wald. Het is het sneeuwzekerste dichtbij-langlaufgebied en met de komst van de enige sneeuwhal van Midden-Europa is er 100% sneeuwzekerheid.

Vasa Sport bemiddelt bij accommodatie Zum Gründle, in het centrum van Oberhof. Er is voldoende parkeergelegenheid bij dit hotel. Je krijgt er een uitgebreid ontbijtbuffet. Op vrijdagavond is er een 3 gangen diner. Zaterdagavond wordt er elders gedineerd. De dinertijden worden afgestemd op de openingstijden van de sneeuwhal.
De kamers zijn allen met TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben, waaronder een grote waxkelder en ruimtes voor videoinstructies en bijeenkomsten. Er is een sauna waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. en gratis WIFI.
Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn. Meer info in het bestemmingsdocument (zie kader)

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Oberhof
  PDF download, waarom je hier naar toe wil.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Dit weekend is onderdeel van de Vasaloppet Challenge en kan niet los geboekt worden. Daaom vind je hier geen losse prijzen maar wel wat inbrepen is en wat niet.
 

Reisprogramma

Compleet programma met instructies en techniektrainingen zoals beschreven in de tekst.

Dit is inclusief:

 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Video instructies, opnames en analyses
 • Waxinstructies
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop

 

Verblijf

Hotel zum Gründle
Bed op 1p kamer
Bed op 2p kamer

Dit is inclusief:

 • 3 overnachtingen met 3x ontbijt en 1x avondeten (1x zelf eten in restaurant)
 • Gebruik waxruimte
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten
 • Entree sneeuwhal (circa € 85,- totaal)

 

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Oberhof
 • Drankjes
 • diner zaterdagavond (voor deelnemers Deloitte en BvdGF wordt iets apart georganiseerd)
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is onderdeel van de Vasa Challenge en kan niet los geboekt worden.

We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.
Boeken gaat heel simpel en in 5 eenvoudige stappen. Na boeking ontvang je een bevestiging via de e-mail. Hierin staat het bedrag van de aanbetaling (30% van de reissom). Het restant maak je 30 dagen voor vertrek over.
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.