Skatingcursus sneeuwhal

4-daagse instructiereis langlauf in Oberhof

Ben je gefascineerd door skaten in de sneeuw? Dan is deze reis echt iets voor jou! Tijdens de drie-daagse cursus leer je technieken van het klimmen en het dalen.
Al begin november kun je oefenen in de speciaal voor langlaufers gebouwde sneeuwhal in Oberhof. Gedurende 3 dagen krijg je maar liefst 5 instructielessen van 2 uur! Deze reis is geschikt voor zowel echte beginners als voor gevorderde skaters, die hun techniek willen verbeteren. 

 

De nieuwe datum is bekend. De informatie en prijzen zijn nog onder voorbehoud. Wil je met deze reis mee? Laat het ons weten. Je krijgt als eerste bericht als de reis te boeken is

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

12-12-2024 t/m 15-12-2024

Vanaf:

€ 427,-

Maximaal aantal deelnemers:

16

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Skaten in de sneeuw is veel lastiger dan je denkt! Alleen met goede tips leer je wat je moet doen om op skating-ski’s te kunnen klimmen, dalen en vlakke stukken te overbruggen. Bijvoorbeeld, wat doe je wanneer met je stokken? De perfect geprepareerde skatingloipes in de langlaufsneeuwhal van Oberhof vormen het juiste decor en de bekwame Vasa Sport instructeurs doen samen met jou de rest!

Tijdens dit lange weekend krijg je maar liefst 5 skatinglessen. Met een videoinstructie krijg je te zien hoe het echt moet en we gebruiken de video ook om jouw techniek te analyseren en te verbeteren. Natuurlijk staat ook de skipreparatie op het programma.

Wat ben ik blij dat ik meteen met Vasa Sport op stap ben gegaan en niet zelf ben gaan aanrommelen!

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit de beste Nederlandse instructeurs en trainers met Nederlands kampioenen en ex-bondscoaches. Al onze instructeurs zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Pluspunten

 • 100% sneeuwzekerheid door de sneeuwhal
 • Al voor de winter leren skaten of je techniek verbeteren
 • Heerlijk lang weekend dichtbij huis (5 uur vanaf Utrecht)
 • Genieten van de aparte Oost-Duitse sfeer
 • Les van de Nederlands kampioenen

Expert over deze reis!

Skaten op de sneeuw is heel anders dan schaatsen op ijs! Maar als je het eenmaal kunt is het fantastisch!

Marco Puik
Langlauftrainer

Reisprogramma

Donderdag: aankomstdag

Donderdag is de aanreisdag, zodat je vrijdagochtend uitgerust kunt starten met het intensieve programma! Je bent op tijd als je voor 22:00 uur aankomt, maar je mag natuurlijk ook al eerder komen.

Vrijdag: twee lessen en videoinstructie

Na het ontbijt geeft de Vasa-crew je een briefing met alle informatie. Daarna worden de huurmaterialen uitgedeeld, ski’s geprepareerd en laten we nog wat over de techniek zien. Om 11:40 uur is de warming-up buiten, zodat we om 12:00 uur als de sneeuwhal open gaat meteen kunnen starten met een les van 2 uur.

Zaterdag: waxinstructie en les drie en vier

Zaterdag starten we met een waxinstructie. Daarna wordt het al wat met skaten in de sneeuw en bij de derde en vierde les vandaag worden de puntjes op de i gezet. De eerste les is weer om 12:00 uur, maar ’s middags kunnen we wat eerder de hal in: om 16:00 uur. Tijdens de middagsessie zet de instructeur je ook op de video. Die beelden worden zondagochtend bekeken. Wat is dat leerzaam!

Zondag: videoanalyse en de vijfde les

Met de videobeelden in het achterhoofd maak je vandaag weer een grote stap voorwaarts! We kunnen in de hal natuurlijk geen grote tocht maken, want één hele ronde is ruim 2 km. Maar met meerdere rondjes achter elkaar lijkt het er toch op. Kijken of je de lange klim in één keer boven komt! Na de douche in de kleedkamers van de sneeuwhal rijd je moe, maar voldaan terug naar huis! Dat belooft wat voor de winter, die nog moet beginnen!

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Oberhof
  PDF download, waarom je hier naar toe wil.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Praktisch

Practical items

Accommodatie

Tijdens deze reis veblijf je in het centrum van Oberhof. Oberhof ligt op ruim 800 meter hoogte in het Thüringer Wald. Dat was al het sneeuwzekerste dichtbij-langlaufgebied en met de komst van de enige sneeuwhal van Midden-Europa is dat nog duidelijker geworden.

We hebben bij Hotel zum Gründle goede groepsprijzen kunnen bedingen. Hotel zum Gründle ligt in het centrum van Oberhof met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel. Je krijgt er een uitgebreid ontbijtbuffet. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een 3 gangen diner op aangepaste tijden. In verband met de openingstijden van de hal kan er pas laat worden gedineerd.

Er zijn in het hotel 1-, 2- en 3- persoonskamers, allen met TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben, waaronder een grote waxkelder en ruimtes voor videoinstructies en videoanalyses. Er is ook een sauna waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. Er is gratis WIFI beschikbaar.

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

 

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 427,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Skatingcursus sneeuwhal € 235

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en techniektrainingen
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Video instructies, opnames en analyses
 • Waxinstructies
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis  per optie of pers.
Set skating € 64

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Oberhof.

Verblijf

Hotel zum Gründle per persoon
Bed op 1p kamer € 279
Bed op 2p kamer € 216
Bed op 3p kamer € 192

Dit is inclusief:

 • 3 overnachtingen met 3x ontbijt en 2x avondeten
 • Gebruik waxruimte
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Verlenging extra overnachting vooraf is alleen op aanvraag mogelijk.

Let op: Bij verlenging vooraf moet je dezelfde kamer boeken als voor het verblijf van het weekend. Verlengingen zijn op basis van logies en ontbijt.

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Oberhof
 • Drankjes
 • Boekingskosten € 15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Entree sneeuwhal (circa € 85,- totaal)
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

De nieuwe datum is bekend. De informatie en prijzen zijn nog onder voorbehoud. Wil je met deze reis mee? Laat het ons weten. Je krijgt als eerste bericht als de reis te boeken is

Ja, ik heb interesse in deze reis

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.