Skatingcursus sneeuwhal

4-daagse instructiereis langlauf in Oberhof

Ben je gefascineerd door skaten in de sneeuw? Dan is deze reis echt iets voor jou! Tijdens de drie-daagse cursus leer je technieken van het klimmen en het dalen.
Al begin november kun je oefenen in de speciaal voor langlaufers gebouwde sneeuwhal in Oberhof. Gedurende 3 dagen krijg je maar liefst 5 instructielessen van 2 uur! Deze reis is geschikt voor zowel echte beginners als voor skaters, die hun techniek willen verbeteren.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

01-11-2018 t/m 04-11-2018

Maximaal aantal deelnemers:

25

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Skaten in de sneeuw is veel lastiger dan je denkt! Alleen met goede tips leer je wat je moet doen om op skating-ski’s te kunnen klimmen, dalen en vlakke stukken te overbruggen. Bijvoorbeeld, wat doe je wanneer met je stokken? De perfect geprepareerde skatingloipes in de langlaufsneeuwhal van Oberhof vormen het juiste decor en de bekwame Vasa Sport instructeurs doen samen met jou de rest!

Tijdens dit lange weekend krijg je maar liefst 5 skatinglessen. Met een videoinstructie krijg je te zien hoe het echt moet en we gebruiken de video ook om jouw techniek te analyseren en te verbeteren. Natuurlijk staat ook de skipreparatie op het programma.

Wat ben ik blij dat ik meteen met Vasa Sport op stap ben gegaan en niet zelf ben gaan aanrommelen!

Tijdens deze reis verblijf je in het centrum van Oberhof. Oberhof ligt op ruim 800 meter hoogte in het Thüringer Wald. Dat was al het sneeuwzekerste dichtbij-langlaufgebied en met de komst van de enige sneeuwhal van Midden-Europa is dat nog duidelijker geworden.

Pluspunten

 • 100% sneeuwzekerheid door de sneeuwhal
 • Al voor de winter leren skaten of je techniek verbeteren
 • Heerlijk lang weekend dichtbij huis (5 uur vanaf Utrecht)
 • Genieten van de aparte Oost-Duitse sfeer
 • Les van de Nederlands kampioenen

Expert over deze reis!

Skaten op de sneeuw is heel anders dan schaatsen op ijs! Maar als je het eenmaal kunt is het fantastisch!

Marco Puik
Langlauftrainer
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Donderdag: aankomstdag

Donderdag is de aanreisdag, zodat we vrijdagochtend meteen aan de gang kunnen! Je bent op tijd als je voor 22:00 uur aankomt, maar je mag natuurlijk ook al eerder komen.

Vrijdag: twee lessen en videoinstructie

Na het ontbijt geeft de Vasa-crew je een briefing met alle informatie. Daarna worden de huurmaterialen uitgedeeld. Om 12:00 uur is de sneeuwhal geopend en krijg je de eerste les van 2 uur. ’s Middags kunnen we om 17:00 uur weer in de hal terecht voor de tweede les. Voor die les laat je instructeur m.b.v. videobeelden zien hoe het echt moet! Het avondeten is laat (les duurt tot 19:00 uur), daarna is de briefing over het programma van morgen.

Zaterdag: waxinstructie en les drie en vier

Zaterdag starten we met een waxinstructie. Daarna wordt het al wat met skaten in de sneeuw en bij de derde en vierde les vandaag worden de puntjes op de i gezet. De eerste les is weer om 12:00 uur, maar ’s middags kunnen we wat eerder de hal in: om 16:00 uur. Tijdens de middagsessie zet de instructeur je ook op de video. Die beelden worden zondagochtend bekeken. Wat is dat leerzaam!

Zondag: videoanalyse en de vijfde les

Met de videobeelden in het achterhoofd maak je vandaag weer een grote stap voorwaarts! In de hal, waar één hele ronde ruim 2 km bedraagt, kunnen we natuurlijk geen echte tocht maken, maar je doet wel wat rondjes achter elkaar. Kijken of je de lange klim in één keer naar boven komt! Na een warme douche in de kleedkamers van de sneeuwhal rijd je moe maar zeer voldaan terug naar huis! Dat belooft wat voor de winter, die nog moet beginnen!

Accommodatie

We hebben bij Hotel zum Gründle goede groepsprijzen kunnen bedingen. Hotel zum Gründle ligt in het centrum van Oberhof met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel. Je krijgt er een uitgebreid ontbijtbuffet. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een 3 gangen diner op aangepaste tijden. In verband met de openingstijden van de hal kan er pas laat worden gedineerd.

Er zijn in het hotel 1-, 2- en 3- persoonskamers, allen met TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben, waaronder een grote waxkelder en ruimtes voor videoinstructies en videoanalyses. Er is ook een sauna waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. Er is gratis WIFI beschikbaar.

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Oberhof
  PDF download, waarom je hier naar toe wil.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen


Prijsinformatie volgt binnenkort

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.