Cursus klassiek Sneeuwhal

4-daagse instructiereis langlauf in Oberhof

Wil je (goed) leren langlaufen voordat de winter start? Dan is dit jouw reis! Tijdens de 3-daagse cursus krijg je maar liefst 5 instructielessen van 2 uur!
Al begin november kun je oefenen in de speciaal voor langlaufers gebouwde sneeuwhal in Oberhof. Deze reis is geschikt voor zowel echte beginners als voor gevorderde langlaufers.

De nieuwe datum is bekend. De informatie en prijzen zijn nog van het vorig seizoen en nog onder voorbehoud. Wil je met deze reis mee? Laat het ons weten. Je krijgt als eerste bericht als de reis te boeken is

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

14-11-2024 t/m 17-11-2024

Vanaf:

€ 397,-

Maximaal aantal deelnemers:

32

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Langlaufen is een technische sport en moet je dus goed leren! Alleen met goede tips leer je wat je moet doen om goed te kunnen klimmen, dalen, remmen en bochten maken. De perfect geprepareerde loipes in de langlaufsneeuwhal van Oberhof vormen het juiste decor en de bekwame Vasa Sport instructeurs doen samen met jou de rest!

Tijdens dit lange weekend krijg je maar liefst 5 langlauflessen. Met een videoinstructie krijg je te zien hoe het echt moet en we gebruiken de video ook om jouw techniek te analyseren en te verbeteren. Natuurlijk staat ook de skipreparatie op het programma.

Wat ben ik blij dat ik meteen met Vasa Sport op stap ben gegaan en niet zelf ben gaan aanrommelen!

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit de beste Nederlandse instructeurs en trainers met Nederlands kampioenen en ex-bondscoaches. Al onze instructeurs zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Pluspunten

 • 100% sneeuwzekerheid door de sneeuwhal
 • Al voor de winter leren langlaufen of je techniek verbeteren
 • Heerlijk lang weekend dichtbij huis (5 uur vanaf Utrecht)
 • Genieten van de aparte Oost-Duitse sfeer
 • Les van de Nederlands kampioenen

Expert over deze reis!

Langlaufen moet je leren van een expert, leer je het je zelf aan verspil je letterlijk veel energie!

Sidney Teeling
Langlauftrainer

Reisprogramma

Donderdag: aankomstdag

Donderdag is de aanreisdag, zodat je vrijdagochtend uitgerust kunt starten met het intensieve programma! Je bent op tijd als je voor 22:00 uur aankomt, maar mag natuurlijk ook al eerder komen.

Vrijdag: twee lessen en videoinstructie

Na het ontbijt geeft de Vasa-crew je een briefing met alle informatie. Daarna worden de huurmaterialen uitgedeeld, ski’s geprepareerd en laten we nog wat over de techniek zien. Om 11:40 uur is de warming-up buiten, zodat we om 12:00 uur, als de sneeuwhal open gaat, meteen kunnen starten met een les van 2 uur. ’s Middags kunnen we om 17:00 uur weer in de hal terecht voor de tweede les. Voor die les laat je instructeur m.b.v. videobeelden zien hoe het echt moet. Het avondeten is laat (les duurt tot 19:00 uur), daarna is de briefing over het programma van morgen.

Zaterdag: les drie en vier en videoanalyse

Voor de training wax je onder begeleiding een keer je eigen of huur-ski’s. Daarna kunnen we weer naar de hal! Je komt al aardig vooruit op de ski's en bij de derde en vierde les vandaag worden de puntjes op de i gezet. De eerste les is weer om 12:00 uur, maar ’s middags kunnen we wat eerder de hal in: om 16:00 uur. Tijdens de middagsessie zet de leraar je ook op de video. Na het eten bekijken we de opgenomen videobeelden. Wat is dat leerzaam!

Zondag: de vijfde les

Met de videobeelden in het achterhoofd maak je vandaag weer een grote stap voorwaarts! We kunnen in de hal natuurlijk geen grote tocht maken, want één hele ronde is ruim 2 km. Maar met meerdere rondjes achter elkaar lijkt het er toch op. Kijken of je de lange klim in één keer boven komt! Na de douche in de kleedkamers van de sneeuwhal rijd je moe maar zeer voldaan terug naar huis! Dat belooft wat voor de winter, die nog moet beginnen!

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Oberhof
  PDF download, waarom je hier naar toe wil.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Praktisch

Practical items

Accommodatie

Tijdens deze reis veblijf je in het centrum van Oberhof. Oberhof ligt op ruim 800 meter hoogte in het Thüringer Wald. Dat was al het sneeuwzekerste dichtbij-langlaufgebied en met de komst van de enige sneeuwhal van Midden-Europa is dat nog duidelijker geworden.

We hebben bij Hotel zum Gründle goede groepsprijzen kunnen bedingen. Hotel zum Gründle ligt in het centrum van Oberhof met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel. Je krijgt er een uitgebreid ontbijtbuffet. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een 3 gangen diner op aangepaste tijden. In verband met de openingstijden van de hal kan er pas laat worden gedineerd.

Er zijn in het hotel 1-, 2- en 3- persoonskamers, allen met TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben, waaronder een grote waxkelder en ruimtes voor videoinstructies en videoanalyses. Er is ook een sauna waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. Er is gratis WIFI beschikbaar.

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

 

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 397,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Cursus klassiek sneeuwhal € 230

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en techniektrainingen
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Video instructies, opnames en analyses
 • Waxinstructies
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis  per optie of pers.
Set klassiek no-wax schubben € 40
Set klassiek no-wax skin € 54

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Oberhof.

Verblijf

Hotel zum Gründle per persoon
Bed op 1p kamer € 239
Bed op 2p kamer € 184
Bed op 3p kamer € 167

Dit is inclusief:

 • 3 overnachtingen met 3x ontbijt en 2x avondeten
 • Gebruik waxruimte
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Verlengingen 1 nacht vooraf prijs per persoon
Bed op 1p kamer alleen op aanvraag
Bed op 2p kamer alleen op aanvraag
Bed op 3p kamer alleen op aanvraag

Let op: Bij verlenging vooraf moet je dezelfde kamer boeken als voor het verblijf van het weekend. Verlengingen zijn op basis van logies en ontbijt.

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Oberhof
 • Drankjes
 • Boekingskosten € 15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Entree sneeuwhal (circa € 85,- totaal)
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

De nieuwe datum is bekend. De informatie en prijzen zijn nog van het vorig seizoen en nog onder voorbehoud. Wil je met deze reis mee? Laat het ons weten. Je krijgt als eerste bericht als de reis te boeken is

Ja, ik heb interesse in deze reis

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.