Backcountrycursus Schwarzwald

5-daagse toerlanglauf reis met instructies en tochten

Het aanleren en verbeteren van jouw Backcountry techniek staat deze reis centraal. Onze Backcountry experts geven training op jouw niveau. Je leert o.a. afdalen op langlaufski’s, telemarkbochten maken en je beklimt de hoogste berg van het Schwarzwald. Het geleerde pas je toe tijdens dagtochten waarbij we ons eigen spoor trekken door verse sneeuw tussen dicht besneeuwde bomen. Deze reis is ook zeer geschikt om je voor te bereiden op een Backcountry avontuur in Lapland/Noorwegen!
Programma + verblijf vanaf € 489,- per persoon

Boek nu

Hulp nodig? Bel 0343-56 28 00 of mail reizen@vasasport.nl

27-01-2018 t/m 31-01-2018

Reisbeschrijving

Backcountrycursus Schwarzwald, 5-daagse reis met instructies en tochten

4 dagen langlaufen op Backcountry ski’s waarbij je verschillende technieken leert/verbetert en mooie dagtochten maakt op je eigen niveau. Het Vasa-team met Backcountry expert Rick, zorgt dat je optimaal geniet van de natuurbeleving gecombineerd met de technieken. 

Zaterdag reis je naar het Schwarzwald met eigen vervoer of trein. Op zondag, dinsdag en woensdag maken we dagtochten gecombineerd met techniekinstructie. Op maandag oefenen we het afdalen en maken we telemarkbochten op een nabijgelegen skipiste. Woensdagmiddag reis je na een mooie tocht terug naar huis.

Dit is echt ontspannen door inspannen

Uitgangspunt van deze reis is Hinterzarten, vlakbij de hoogste berg (Feldberg 1493 m) van het Schwarzwald. Hinterzarten ligt midden tussen de loipes en het is een prima uitvalsbasis om snel naar de verschillende Backcountry gebieden te rijden. 

Pluspunten

 • Langlaufen in een prachtig bosrijk gebied
 • Programma bestaat uit een aantrekkelijk mix van instructies en tochten
 • Leren afdalen
 • Bestemming is goed te bereiken (ca. 6 uur vanaf Utrecht), ook met de trein
 • Sneeuwzeker gebied

Expert over deze reis

Onwijs veel mogelijkheden om buiten de geprepareerde loipes te gaan, een eigen pad trekkend tussen de bomen door, heel veel verse sneeuw die zelfs met veel zonneschijn nog steeds zacht was.

Rick Hoenderop
Reisleider

Niveau’s, conditie & techniek

Niveau
GroenBeginner
BlauwGevorderd -
RoodGevorderd +
Conditie
70%
Comfort & Luxe
95%
Klassiek
100%
Avontuur
60%

Reis programma

Backcountrycursus Schwarzwald, 5-daagse reis met instructies en tochten

Zaterdag: comfortabel reizen naar Schwarzwald

De reis begint om 18:00 uur in het hotel in Hinterzarten. Na het avondeten hebben we de eerste briefing en wordt alles uitgelegd over hoe en wat. Nadien huurmaterialen uitdelen en klaarmaken voor dag 2.

Zondag: prachtig natuurgebied

We gaan de hele dag naar Alpersbach, een prachtig natuurgebied met veel dichte bossen maar ook open stukken om veel technieken te kunnen oefenen. In de ochtend werk je aan de langlauftechnieken en krijg je het goede gevoel op de ski’s. Na de lunch maak je een mooie tocht om het geleerde meteen in praktijk te brengen.

Maandag: techniektraining

Deze dag staat echt in het teken van techniek. We gaan in de ochtend oefenen op de skipistes van Windeck. In de middag gaan we verder oefenen of een dagtocht maken. We richten ons hier vooral op de afdaaltechnieken en het aanleren van de sierlijke telemark bocht.

Dinsdag: de Feldberg

Deze dag rijden we naar Rinken waar we onze dagtocht starten. Van hieruit gaan we naar de hoogste berg van het Schwarzwald, de Feldberg met 1493m. Na een mooie afdaling en een lekkere lunch verplaatsen we ons langzaamaan weer naar de startplek. Een dag met mooie uitzichten en het meeste hoogteverschil.

Woensdag: tocht door de natuur

Ook deze dag verplaatsen we ons naar Rinken. Ditmaal maken we één of meerdere mooie lussen ten Noorden van Rinken, over smalle paden tussen de bomen. Je voelt je echt één met de natuur! In de middag is de terugreis naar huis en zit het bijzondere avontuur in het Duitse Schwarzwald erop.

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door, dus ook als er onverhoopt geen of weinig sneeuw zou liggen in het Schwarzwald, wat onwaarschijnlijk is met de Feldberg (bijna 1500 m) en veel loipes boven de 1200 m!

Accommodatie

We hebben bij het fijne Hotel Schwarzwaldhof in Hinterzarten goede groepsprijzen kunnen bedingen. Dit 3-sterren hotel ligt in het centrum van Hinterzarten met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel en niet ver van het station. De 1- en 2- persoonskamers liggen in het hotel of de dependance. In het geval van een 3-persoonskamer wordt er een bed op een ruime 2-persoonskamer bijgezet.
Alle kamers hebben TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben. Van sauna, dampfbad en infraroodkabine kan gratis gebruik worden gemaakt. Het hotel heeft een eigen konditorei, waar je natuurlijk een Schwarzwalder Kirschtorte kunt bestellen. Er is gratis WIFI beschikbaar. Het hotel ligt in het centrum, dus winkels zijn in de buurt. 

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

Prijzen

Backcountrycursus met tochten Schwarzwald

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 489,- per persoon
 

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Backcountrycursus Schwarzwald € 240

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en tochten
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een heerlijk lang weekend om op terug te kijken

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Hinterzarten
 • Verblijf, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Eventuele liftkosten
 • Boekingskosten €10 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verblijf

Hotel Schwarzwaldhof Hinterzarten per persoon    
2-persoonskamer € 284
1-persoonskamer € 324
2-persoonskamer voor alleengebruik € 415

Prijzen verblijf zijn inclusief 4 overnachtingen, 4 maal ontbijt, 4 maal avondeten, toeristenbelasting, gebruik van sauna en waxruimte en bemiddelingskosten. Bij verblijf in dit hotel is het openbaar vervoer gratis met gebruik Konuscard en sommige liften met gebruik Schwarzwaldcard. Drankjes zijn exclusief. Meer info bij boeken. 

Extra's

Verlengingen
Bij deze reis zijn verlengingen niet mogelijk
 
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij boeken kun je via ons een annuleringsverzekering afsluiten (7,5% van de reissom)

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie
Huur set BackCountry (nowax ski's/stijgvellen/schoenen/stokken) € 82
Vasa Sport neemt de gehuurde spullen mee naar Hinterzarten  

Backcountrycursus Schwarzwald was een fantastisch avontuur

Backcountrycursus Schwarzwald verscheen vorig jaar voor het eerst op het reisprogramma. Na een geslaagde primeur...
Lees verder

Backcountrycursus Schwarzwald: ideaal om kennis te maken met toerlanglaufen

Wil je ontdekken of het langlaufen buiten de sporen iets voor jou is? Dan is de Backcountrycursus in Schwarzwald de...
Lees verder

p030817172931
14-04-2092