Dreiländer Giro

6-daagse maatwerkreis door Oostenrijk, Italië en Zwitserland

Deze geweldige maatwerkreis gaat over legendarische cols in 3 verschillende landen! Met o.a. de Stelvio, de Mortirollo en de Gavia.
In geen andere reis zitten zoveel cols van naam, iedere dag beklim je minimaal één echte pas! Met start en finish in het Oostenrijkse Nauders fietsen we ook door Italie en Zwitserland. In deze landen hebben we voor verschillende niveaugroepen prachtige routes ontwikkeld die je in groepjes rijdt met GPS-ontvanger.

Aan te vragen in de periode 15-06-2020 t/m 15-10-2020

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Te boeken vanaf aantal personen:

10

Maximaal aantal deelnemers:

30

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 60-90 km 1500-2000
Blauw 75-110 km 1800-2300
Rood 90-130 km 2200-2800
Zwart 100-150 km 2800-3800

Reisbeschrijving

Bepaal zelf wanneer je deze reis met je eigen groep beleeft. Je fietst een mooie ronde (Giro) waarbij we veel bekende cols te lijf gaan in Oostenrijk, Italië en Zwitserland! We hebben prachtige routes ontwikkeld die je zelfstandig gaat rijden met een GPS-ontvanger. Wij zorgen voor het bagagetransport zodat je op elke overnachtingsplek bij je spullen kan en deze niet zelf hoeft mee te slepen.

Na de aankomst op de eerste dag fietsen we op dag twee de eerste etappe en daarmee is de ronde van 6 etappes van start gegaan. Elke dag fiets je een etappe volgens het roadbook met elke minimaal één pas van naam. Uiteraard krijg je van ons de routes ingeladen en kaartjes met hoogteprofielen. Onderweg zorgt de reisleider voor ravitaillering met bananen en water. Je verblijft tweemaal op dezelfde plaats waar je een dag kunt rusten of een mooie dagtocht maakt.

Een prachtige reis, met vele belevenissen, een gezellige groep en veel hoogtepunten. Het vele trainen was het meer dan waard! Helaas ging het supersnel voorbij.

Na elke etappe overnacht je in een hotel of pension op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doe je gezellig met z’n allen in het pension of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen!

Pluspunten

 • Veel bekende cols in 3 verschillende landen
 • Mogelijkheid om één of twee rustdag(en) in te plannen
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Ravitaillering onderweg met bananen en water
 • Eindpunt en startpunt op dezelfde plek, geen bustransfer terug naar de startplek

Expert over deze reis!

Een ronde over de zwaarste, meest legendarische en mooiste beklimmingen van Italië en Zwitserland waar je geniet van 3 verschillende landen en culturen. Het fijne vind ik dat je twee keer de mogelijkheid hebt om een (relatieve) rustdag in te plannen, in Bormio en Tiefencastel.

Gijs-Jan Lavèn
Reisleider & gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Wij kunnen deze reis voor je organiseren van 15 juni t/m 15 oktober. Daarvoor en daarna ligt er te veel sneeuw en is de Stelvio niet open.

Zaterdag: welkom in Nauders (Oostenrijk)

Ben je nog niet zo vertrouwd met een GPS-ontvanger? Dan is het verstandig om bij de GPS-instructie aanwezig te zijn zodat je weet hoe je een GPS-ontvanger gebruikt. Hierna volgt er een leuk infietsrondje met de reisleider. Een ideale manier om te oefenen met de GPS, checken of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en andere deelnemers. Voor het avondmaal krijg je een briefing over het programma van deze prachtige fietsweek. Aansluitend gaan we gezamenlijk eten.

Zondag: Nauders-Bormio

Na het eerste ontbijt in Nauders is het tijd om de fietsen uit de stalling te halen, de Giro gaat beginnen! Aan de hand van 6 prachtige etappes rijden we een ronde om uiteindelijk weer in Nauders te finishen. Op deze dag rijden we van Nauders (AUT) naar Bormio (ITA). De bekendste col van deze dag is de Passo Stelvio, die we vanuit de noordkant omhoog rijden.

Maandag: Bormio-Bormio

Deze dag overnachten we nog een maal in het luxe hotel Bormio om zodoende een mooie dagetappe te rijden. Ook behoort een rustdag tot de mogelijkheden. Alle groepen beklimmen vandaag de beruchte Passo Gavia. De zwarte groep beklimt daarvoor zelfs nog de extreem steile Mortirolo!

Dinsdag: Bormio-Livigno

De groepen splitsen zich op deze dag vrij snel. De groene en blauwe route rijden via de Passo di Foscagno en de Passo Eira naar Livigno. De rode en zwarte route rijden grotendeels door Zwitserland en beklimmen o.a. de Umbrailpass en de Ofenpass. Moe maar voldaan bereiken we Livigno, waar we gezamenlijk een lekker biertje drinken!

Woensdag: Livigno-Tiefencastel

We verlaten het belastingparadijs Livigno en rijden via de Forcola di Livigno weer Zwitserland in. Daarop volgend beklimmen we de Berninapas en de Albulapas en eindigen met een 40km lange afdaling naar Tiefencastel.

Donderdag: Tiefencastel - Tiefencastel

Deze dag overnachten we nog een maal in het Zwitserse Tiefencastel om zodoende een mooie dagetappe te rijden. Ook behoort een rustdag tot de mogelijkheden. De groene en blauwe route rijden een lus in Noordelijk richting Chur en beklimmen hierbij o.a. de Lenzerheidepas. De rode en zwarte groepen beklimmen de Albulapas van de andere kant dan de dag ervoor en rijden de ronde verder af via de Julierpas. Ook deze dag wordt afgesloten met een welverdiende afdaling.

Vrijdag: Tiefencastel-Nauders

Deze etappe is er nog een van formaat. We rijden door het mondaine Davos en beklimmen de Fluelapas. Er wordt koers gezet richting Nauders maar voordat we daar zijn wacht ons de laatste beklimming naar de Norbertshoehe.

Zaterdag: terugreis naar huis

Na de 10 cols van je bucketlist af gestreept te hebben is het tijd om naar huis te gaan. Naderhand krijg je de foto’s die tijdens de reis zijn gemaakt om nog eens lekker na te genieten. De terugreis naar huis is op zaterdag.

Reis informatie & downloads

 • Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen


Prijzen op aanvraag.

Aan te vragen in de periode 15-06-2020 t/m 15-10-2020