Dreiländer Giro

Racefietsronde door 3 landen met de Stelvio | 6 etappes | trektocht | GPS

Deze geweldige reis gaat over legendarische cols in 3 verschillende landen! Met de Stelvio, de Mortirolo en de Gavia in Italië en de Albulapass, Flüelapass en de Berninapass in Zwitserland.
In geen andere reis zitten zoveel cols van naam, iedere dag beklim je minimaal één echte col! De start en finish is in het Oostenrijkse Nauders en we fietsen in 6 dagen door Oostenrijk, Italië en Zwitserland. In deze landen hebben we voor verschillende niveaugroepen prachtige routes ontwikkeld.

Reisdatum:

24-08-2024 t/m 31-08-2024

Vanaf:

€ 1.197,-

Maximaal aantal deelnemers:

23

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 60-90 km 1500-2000
Blauw 75-110 km 1800-2300
Rood 90-130 km 2200-2800
Zwart 100-150 km 2800-3800

Reisbeschrijving

Je fietst een mooie ronde (Giro) waarbij we veel bekende cols te lijf gaan in Oostenrijk, Italië en Zwitserland! We hebben prachtige routes ontwikkeld die je zelfstandig gaat rijden met een GPS-ontvanger. Wij zorgen voor het bagagetransport zodat je op elke overnachtingsplek bij je spullen kan en deze niet zelf hoeft mee te slepen.

Elke dag fiets je een etappe volgens het roadbook met elke minimaal één pas van naam. Je krijgt voor de start de routes toegestuurd zodat je ze op de GPS kunt inladen. Onderweg zorgt de reisleider voor ravitaillering met o.a. fruit, bananen, koekjes, repen, sportdrank etc. Je verblijft tweemaal op dezelfde plaats waar je een dag kunt rusten of een mooie dagtocht maakt.

Een prachtige reis, met vele belevenissen, een gezellige groep en veel hoogtepunten. Het vele trainen was het meer dan waard! Helaas ging het supersnel voorbij.

Na elke etappe overnacht je in een hotel of pension op basis van halfpension, dus het avondeten is inbegrepen. 2 Nachten slapen we zelfs in een luxe bikehotel, daar wordt je echt in de watten gelegd! Avondeten doe je gezellig met z’n allen in het pension of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen!

Pluspunten

 • Veel bekende cols in 3 verschillende landen
 • Mogelijkheid om één of twee rustdag(en) in te plannen en niet je tas hoeven inpakken
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Ravitaillering onderweg
 • Eindpunt en startpunt op dezelfde plek, geen bustransfer terug naar de startplek

Expert over deze reis!

Een ronde over de zwaarste, meest legendarische en mooiste beklimmingen van Italië en Zwitserland waar je geniet van 3 verschillende landen en culturen. Het fijne vind ik dat je twee keer je tas niet hoeft in te pakken omdat we in hetzelfde hotel verblijven en zorgeloos kan genieten van een hele dag afzien op de fiets.

Gijs-Jan Lavèn
Reisleider & gids

Reisprogramma

Zaterdag: Aanreizen naar Nauders (Oostenrijk)

Je reist aan naar het Oostenrijkse Nauders. Om 17.00uur is er een infietsrondje en aansluitend om 19.00uur het diner, dat is ook het tijdstip dat iedereen aanwezig moet zijn. Na het eten volgt de openingsbriefing en worden alle details besproken.

Zondag: Over de Stelvio

Na het eerste ontbijt in Nauders is het tijd om de fietsen uit de stalling te halen, de Giro gaat beginnen! Aan de hand van 6 prachtige etappes rijden we een ronde om uiteindelijk weer in Nauders te finishen. Op deze dag rijden we van Nauders (AUT) naar Bormio (ITA). De bekendste col van deze dag is de Passo Stelvio, die we vanuit Prad omhoog rijden.

Maandag: Dagetappe Bormio

Deze dag overnachten we nog een maal in het luxe hotel Bormio om zodoende een mooie dagetappe te rijden. Ook behoort een rustdag tot de mogelijkheden. Alle groepen beklimmen vandaag de beruchte Passo Gavia. De zwarte groep beklimt daarvoor zelfs nog de extreem steile Mortirolo!

Dinsdag: Op naar Livigno

De groepen splitsen zich op deze dag vrij snel. De groene en blauwe route rijden via de Passo di Foscagno en de Passo Eira naar Livigno. De rode en zwarte route rijden grotendeels door Zwitserland en beklimmen o.a. de Umbrailpass en de Ofenpass. Moe maar voldaan bereiken we het belastingvrije Livigno, de plaats waar topsporters vaak op hoogtestages gaan.

Woensdag: Op naar Zwitserland

We verlaten het belastingparadijs Livigno en rijden via de Forcola di Livigno weer Zwitserland in. Daarop volgend beklimmen we de Berninapas en de Albulapas en eindigen met een 40km lange afdaling naar ons hotel.

Donderdag: Keuzestress;-)

Deze dag overnachten we nog een maal in het Zwitserse Tiefencastel om zodoende een mooie dagetappe te rijden. Ook behoort een rustdag tot de mogelijkheden. Je kan kiezen tussen de Lenzerheidepass, Julierpass en de Albulapass. Of je doet ze allemaal;-) Ook deze dag wordt afgesloten met een welverdiende afdaling.

Vrijdag: Terug naar Nauders

Deze etappe is er nog een van formaat. We rijden door het mondaine Davos en beklimmen de Flüelapass. Er wordt koers gezet richting Nauders maar voordat we daar zijn wacht ons de laatste beklimming naar de Norbertshöhe .

Zaterdag: terugreis naar huis

Na vele cols van je bucketlist af gestreept te hebben is het tijd om naar huis te gaan. Naderhand krijg je de foto’s die tijdens de reis zijn gemaakt om nog eens lekker na te genieten. De terugreis naar huis is op zaterdag.

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf incl. halfpension is er vanaf € 1.197,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 695
2-3 personen € 660
4 - 8 personen € 612
9 personen of meer € 556

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Ravitaillering op tenminste één col per etappe (waar alle niveaugroepen langs komen)
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Evt. gebruik GPS-ontvanger
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Gratis deelname aan de Lek & Linge tocht
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
Bed op 2p kamer € 892
Bed op 1p kamer € 1187
Bed op 3p kamer € 832

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met halfpension
 • Afgesloten stalling voor de fiets
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  per persoon
Nacht vooraf met ontbijt € 85
Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt   € 105


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch en drankjes
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt gratis bij boeking voor 1 maart

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Boek deze reis

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.