Vuelta Sierra Nevada

6-daagse MTB trektocht met gids of zelfstandig met GPS

Ken je de Sierra Nevada? Je kan hier geweldig mountainbiken dus we nemen je graag mee naar deze nieuwe bestemming.
Wist je dat dit gebergte 16 toppen boven de 3000 meter heeft en vlakbij de Costa del Sol ligt? Jij komt niet alleen voor schotterpaden, zoals die in de TransNevada worden aangeboden. Dus zijn we op zoek gegaan naar echte Vasa-trails en die hebben we gevonden! Dus wil je mountainbiken als in de Alpen, maar in een heel andere omgeving en sfeer? Vlieg dan met je fiets naar Malaga en laat je positief verrassen!

Interesse voor volgend jaar? Laat het ons weten en geef je voorkeursdatum op voor 2020, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Maximaal aantal deelnemers:

20

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je fietst nog iets boven zeeniveau tussen de wijnvelden in mediterraan klimaat. Zo sta je bovenop de op twee na hoogste berg van Spanje: de 3396 meter hoge Pico Veleta. Hiermee toppen we de tot nu toe hoogste Vasa Sport bestemming (de Theodullpass op 3318 meter in de TransAlp Mont Blanc - Matterhorn). Fiets door de smalle steegjes in pittoreske bergdorpjes en bezoek het prachtige oude centrum van Granada.

Je vliegt zelf met je fiets naar Malaga (8 vluchten per dag vanuit Nederland met Transavia). Tijdens de reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings en mecanicien.

In 6 dagen fiets je een ronde door de prachtige Sierra Nevada met de bijbehorende afstanden en hoogtemeters die horen bij de door jou gekozen niveaugroep. Wil je tussendoor wisselen van niveaugroep? Geen probleem! De meeste deelnemers zullen ervoor kiezen om met gids te fietsen, maar je kan zelfstandig met GPS op pad gaan en zelf je tempo bepalen. Uit veiligheidsoverwegingen moet je bij de GPS versie wel met minimaal 2 personen fietsen. Elke avond wordt de route van de volgende dag gepresenteerd. Je hoort wat voor moois je gaat beleven en krijgt tips.

Mountainbiken net als met Vasa in de Alpen, maar dan in dit exotische gebergte: heerlijk! Maarten

Pluspunten

  • Biken over paden en trails in een exotisch gebergte
  • Over een onverhard pad (vanaf het zuiden) naar 3396 meter!
  • Met Nederlandstalige gidsen van Vasa Sport
  • Genieten van de Spaanse cultuur, keuken en flair
  • Vasa Sport brengt je fiets van vliegveld naar starthotel
  • Wij doen het bagagetransport

Expert over deze reis!

Mountainbiken kun je overal, maar buiten de Alpen over zulke mooie trails is bijzonder!

Sidney Teeling
Ontwerper en verkenner van deze reis.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Interesse voor volgend jaar? Laat het ons weten en geef je voorkeursdatum op voor 2020, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.