TransPyreneeën coast to coast

Coast to Coast | 13 etappes | trektocht | met gids of GPS

MTB-en dwars door de Pyreneeën, 13 etappes van coast to coast over de mooiste trails. 

De Pyreneeën zijn te gek om te mountainbiken. Tijdens deze coast to coast mountainbike-reis rijdt je in 13 etappes van de de Middenlandse Zee naar de Atlantische Oceaan. Jij reist met het vliegtuig of de TGV naar de startplaats en vanaf de finishplaats. Wij nemen je fiets mee!

Geef je interesse door dan blijf je automatisch op de hoogte van de  laatste ontwikkelingen. Zijn 13 etappes voor jou wat teveel dan is er ook een variant met 6 etappes, de TransPyreneeën canyon to coast

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

01-06-2024 t/m 15-06-2024

Maximaal aantal deelnemers:

18

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

Blauw en rood met gids en GPS

Reisbeschrijving

Het landschap is zéér divers, vaak overweldigend, soms desolaat en er is een grote verscheidenheid van wegen, paadjes en trails. Je overnacht en rijdt door schilderachtige dorpjes en middeleeuwse stadjes. Proef de lokale gerechten en wijn en geniet van de charmante sfeer van deze regio. Tijdens dee reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, reservefiets, gereedschapskist, briefings en mecanicien.
Terwijl wij zorgen dat je fiets op de bestemming aankomt, reis jij met de TGV naar Roses of het vliegtuig naar Girona/Costa Brava. Na een nachtje slapen in Roses start de eerste van maar liefst 13 etappes. Minder etappes zijn niet mogelijk om de Atlantische Oceaan te bereiken. Daar aangekomen overnacht je in finishplaats Hondarribia, lever je je fiets weer in en rijdt je met de TGV weer/vlieg je vanaf Bilbao weer terug naar de lage landen.

Daar heb ik jaren op gewacht! Eindelijk met Vasa Sport de TransPyreneeën. 

Als je het pakket van overnachtingen er bij boekt overnacht je 14 maal op een comfortabele kamer in een hotel of pension. Het was niet makkelijk om in dit dunbevolkte gebied etappeplaatsen met geschikte hotels te vinden. Lunchen doen we onderweg in een restaurantje of als dat er niet is nemen we een boccadio mee en peuzelen die onderweg op. En het fijne van zo’n lange tocht is dat het lijkt of het nooit ophoudt! Na een paar dagen kom je in een heerlijke flow en lijkt de “gewone”wereld heel ver weg. Dat betekent 2 weken genieten en soms een beetje afzien! Een rustdag is niet ingepland, maar er zijn wel een paar “escape”etappes, waar je na een ritje over de weg een halve rustdag in kunt plannen.

Pluspunten

 • Biken door een overweldigend landschap
 • Door 2 weken fietsen kom je een een heerlijke flow
 • Met Nederlandstalige gidsen van Vasa Sport
 • Middeleeuwse dorpen en stadjes beleven
 • Genieten van de Catalaanse, Spaanse en Baskische cultuur, keuken en flair
 • Vasa Sport brengt je fiets vanuit Cothen naar starthotel en vanaf finishhotel weer terug
 • Wij doen het bagagetransport en hebben reparatiespullen mee
 • Escape etappes voor een halve rustdag voor als je er een keer doorheen zit

Reisprogramma

Zaterdag 1 juni:comfortabel aanreizen

Vandaag trein of vlieg je naar startplaats Roses aan de Middenlandse Zee. Om 17:00 starten we met een infietsrondje en om 19:00 met het diner. Daarna informeert de reisleiding je over de details van de reis. 

Zondag 2 juni: 1e etappe

De eerste etappe begint met een groepsfoto op het strand van Roses. Daarna ontbreekt de gebruikelijke infietsklim want het eerste deel van de etappe is nog vrij vlak. We rijden over prachtige grintpaden en trailtjes tot de uitlopers van de Pyreneeën. In dit middelgebergte maken we toch echt de eerste klimkilometers en kijken we al snel terug op de Middenlandse Zee in de verte. Over fijne singletrails door het bos rijden we het middeleeuwse stadje binnen, waar ons hotel in een steegje midden in het centrum op ons wacht.

Maandag 3 juni t/m donderdag 13 juni

Heerlijke etappes over fijne wegen, paadjes en trails door een prachtig landschap. Er lijkt geen eind aan te komen.

Vrijdag 14 juni

Vandaag de laatste etappe dwars door het Baskenland. Ja hoor, op een prachtige singletrail zien we de Atlantische Oceaan liggen. Na nog wat heerlijke afdaalkilometers rijden we dwars door finishplaats Hondarribia naar het strand. Twee weken na de Middenlandse Zee en vele kilometers en hoogtemeters staan we aan de Atlantische Oceaan! Een geweldige prestatie en beleving! En nu lekker nagenieten op een pleintje in het gezellige stadcentrum, waar ook ons hotel staat.

Zaterdag 15 juni

Je fiets staat alweer ingepakt in het vrachtwagentje van Vasa Sport. Vasa Sport zorgt voor een transfer naar het vliegveld van Bilbao of je neemt de taxi (15 minuten) naar het TGV-station van Hendaye. Zaterdagavond ben je weer thuis na een avontuur dat je als mountainbiker minstens één keer in je leven gedaan moet hebben.

Trein of vluchten, fietstransport en transfers

Je regelt zelf voor de heenreis de vlucht naar Girona/Costa Brava of de treinreis naar Figueres (11.30 uur vanaf Rotterdam) op zaterdag 1 juni. Voor zaterdag 15 juni regel je de terugreis vanaf vliegveld Bilbao of treinstation Hendaye (10 uur naar Rotterdam). Het meenemen van je fiets in het vliegtuig is niet altijd makkelijk, vaak duur, maar ook niet altijd mogelijk. Ook de tranfers met fiets vanaf het vliegveld zijn zeer prijzig. Daarom bieden we je de mogelijkheid om je fiets comfortabel vanaf Nederland naar de startplaats en weer terug te laten vervoeren. Detailinformatie volgt in een pdf.  

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Geef je interesse door dan blijf je automatisch op de hoogte van de  laatste ontwikkelingen. Zijn 13 etappes voor jou wat teveel dan is er ook een variant met 6 etappes, de TransPyreneeën canyon to coast

Ja, ik heb interesse in deze reis

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.