TransAlp Nauders-Como

3 landen TransAlp naar Comomeer | 6 etappes | trektocht | gids of GPS

Vol!

Wil je een level 4 reis en toch fietsen in de geweldige MTB-gebieden van Altarezia en Valtellina? Dan is dit je kans! Voor geel en groen niet al te technische trails en voor blauw en rood ruim voldoende uitdagingen!
Een TransAlp waarbij je maar liefst 5 maal een grens passeert en geniet van alles wat mountainbiken in de bergen zo mooi maakt. Geniet van het uitzicht op de gletscherbergen en azuurblauwe meren, van de fijne berghutten onderweg en de culinaire hoogstandjes  in de hotels en restaurants. Met een extra nacht in etappeplaats Poschiavo is er een mogelijkheid tot een rustdag. Na de duik in het Como-meer zul je zeggen: veel mooier kan het niet!

Boek deze reis

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Reisdatum:

07-09-2024 t/m 14-09-2024

Vanaf:

€ 1.160,-

Maximaal aantal deelnemers:

35

Reislevel:

4/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

groen, blauw en rood met gids of GPS
 

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Het feest begint al meteen in startplaats Nauders, waar we in het fijne hotel zeer hartelijk worden ontvangen. Vanaf daar gaat het zuidwestwaarts naar het Lago di Como. De 4e etappe is een rondrit in Poschiavo, maar kan natuurlijk ook als rustdag worden ingezet. Tijdens de reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings en mecanicien. Je fietst 6 etappes met de bijbehorende afstanden en hoogtemeters die horen bij de door jou gekozen niveaugroep. Wil je tussendoor wisselen van niveaugroep? Geen probleem! Elke avond presenteren we de route van de volgende dag. Je hoort wat voor moois je gaat beleven en krijgt tips. Na de finish brengen we jou en je fiets weer veilig terug naar de startplaats. Hier slaap je nog een nacht, zodat je de volgende dag uitgerust naar huis rijdt.

Een TransAlp door dit gebied heb ik altijd al willen maken! Vasa Sport maakt het mogelijk - Ruben

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, verblijf je in comfortabele hotels. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabij gelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant of berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee.

Pluspunten

 • Ook routes voor geel en groen
 • Voldoende uitdaging voor blauw en rood
 • Extra aandacht voor de fietstechniek
 • Bagage wordt voor je vervoerd
 • Startplek is nog in Oostenrijk
 • Grotendeels goed fietsbaar door een geweldig mountainbikegebied

Expert over deze reis!

Woorden schieten te kort om deze heerlijke TransAlp te omschrijven! Vakantiegenot puur!

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Zaterdag: Aanreisdag en infietsrondje

Je reist naar het starthotel in Nauders. Dit mooie Tiroolse bergdorp op ruim 1400m ligt vlak tegen de Italiaanse grens en was al bij veel Vasa-reizen start- of etappeplaats. De briefing start om 18:30 uur, maar als je er al eerder bent kun je om 17:00 uur meefietsen met een heel leuk infietsrondje. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Daarna kun je in een nabijgelegen restaurant aanschuiven voor een lekker diner.

Zondag: Nauders - St.Maria

Na de indelingsklim draaien we zuidwaarts in de richting van de majestueuze Ortler, een bijna-vierduizender met prachtige gletschers. De niveaugroepen gaan over verschillende routes over de Italiaanse grens. Blauw en rood doen dat bij de Plamort, waar ze door de bekende anti-tankwal uit de 2e wereldoorlog rijden. Na mooie afdalingen gaat het verder zuidwaarts langs het beroemde onderwaterkerkje in de Reschensee.  Bij Laatsch draaien we naar zuidwest en rijden we voor de 2e keer vandaag over de grens, ditmaal vanuit Südtirol Zwitserland in. Over leuke paadjes en paden klimmen door naar St.Maria in het Val Mustair.

Maandag: St.Maria – Livigno

De etappe naar Livigno is onbeschrijflijk mooi, die moet je minstens een keer hebben gedaan. Het gaat niet vanzelf, want de klim naar het Val Mora is zwaar. Van 1400 naar 2250 in 8,5 km. Maar eenmaal boven krijg je de beloning. Het ongerepte berglandschap lijkt wel op Canada. Geleidelijk dalen we af, eerst over een grintpad en later over een geweldige singletrail, totdat we bij de meren van Fraele uitkomen. In het verlengde van deze prachtige azuurblauwe meren op 1900 meter kijken we weer op de gletschers van de Ortler, net als gisteren maar nu van de andere kant. Vanaf hier splitsen de routes en rijden geel, groen, blauw en rood via prachtige paden en veel goed fietsbare singletrails naar het MTB-mekka Livigno.

Dinsdag: Livigno - Poschiavo

Vandaag steken we weer de grens over nu van Italië naar Italiaanstalig Zwitserland. Daarvoor moet ook vandaag weer pittig worden geklommen en het landschap is wederom overweldigend. Geel en groen doen dat via verschillende routes bijna helemaal onverhard naar de Passo Forcula di Livigno. Blauw en rood biken naar de Passo d'Eira. Blauw rijdt dan onverhard over een prachtig trailtje naar de Passo Foscano, rood gaat over de ruim 2600 meter hoge onverharde Passo della Vallaccia met wel een loopstuk. Door het heerlijke Val Viola gaat het verder en de etappe wordt besloten met en een geweldige singletrailafdaling naar Poschiavo. Geel en groen gaan over verschillende routes naar de Passo Bernina en dalen af via de pittige Bernina-trail of naar keuze de makkelijkere schotterweg. 

Woensdag: Poschiavo - Poschiavo

De 2 overnachtingen in Poschiavo zijn in het fijne bikehotel van Bruno, die alle mountainbikepaadjes van het gebied kent. Hij heeft zeker weer goede tips voor een een mooie Poschiavo-ronde, maar is ook een geweldige gastheer in zijn mooie hotel. Het strandbad van het Lago ligt op 100 meter afstand, dus genieten van een rustdag is ook geen slechte optie. Voor wie gaat fietsen hebben we voor blauw en rood de befaamde Col d"Anzana ronde met een zeer pittige klim maar ook een geweldige afdaling. Groen maakt een prachtige ronde over flanken van het Val Poschiavo. Na het "galadiner" van gisteren kiezen we vanavond voor een lekkere pizza.

Donderdag: Poschiavo - Berbenno

Via de smokkelaarsroutes verlaten we Zwitserland en biken we het Italiaans Valtellina in, weer de grens over dus. Blauw en rood nemen de hoogste overgang, groen en geel de lagere. Geel rijdt dan over voornamelijk fietspaden door het Valtellina, de andere routes genieten van de vele trails en de leuke dorpjes op de noordelijke bergflanken, heerlijk in de zon dus! 's Avonds is er wederom een voortreffelijk Italiaans diner in een heel bijzonder hotel.

Vrijdag: Berbenno – Lago di Como

De laatste etappe is niet bepaald een uitrijdertje, kijk maar op het hoogteprofiel! Tot Morbegno gaat het over paden en paadjes door het dal, maar daarna is het weer klimmen geblazen. De 4 verschillende routes gaan allemaal de flanken van de Monte Olana op. Rood gaat helemaal naar 1700 meter en blijft daar over fijne paadjes langer boven. In het noorden zie je de  gletscherreuzen van het Engadin . Blauw blijft langer in het bos en komt wat later in het almengebied. De afdaling gaat grotendeels door het bos over goed fietsbare trails. Groen en geel gaan al eerder op de berg weer naar beneden. Het laatste stuk daar het dal is wel lekker uitrollen naar het strand van het Lago di Como! Wat een mooi einde van deze fantastische reis. Met de bus met fietsaanhanger wordt iedereen weer teruggebracht naar startplaats Nauders.

Zaterdag: terug naar huis

Je rijdt weer uit de prachtige bergen terug naar de Lage Landen. Wat was het een heerlijke week!

Reis informatie & downloads

 

Deelnemers over deze reis:

 

Het was weer een hele fijne week met veel van die mooie Vasa-trailtjes.

We hebben level 4 van Vasa Sport nog onderschat. Daarom zijn we zeer dankbaar, dat er tijdens de week nog wat level 2 routes bijgemaakt konden worden, zodat ook wij het Comomeer haalden. Wat een flexibiliteit!

De hotels tijdens deze reis waren geweldig en hadden allemaal hun eigen karakter. Zelfs de “gevangenis” op het industrieterrein overtrof alle verwachtingen.

Wat hebben wij een super week gehad! Bedankt allemaal voor de mooie routes en de gezelligheid.

Praktisch

Practical items

De begeleiding

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur.
Kies je voor rijden met GPS, dan worden de tracks voor je ingeladen. Samen met minimaal 1 maatje ga je op pad. Alles daaromheen wordt geregeld.

 

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.160,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 815
2-3 personen € 774
4 - 8 personen € 717
9 personen of meer € 652
Zelfstandig met GPS € 100 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set  € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer € 588
Bed op 1p kamer € 728
Bed op 3p kamer € 538
Bed flexibel € 508

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf met ontbijt € 85
Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt  € 135


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, drankjes en diners
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt gratis bij boeking voor 1 maart

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Boek deze reis

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.