TransAdria

3 landen TransAlp naar Adriatische zee | 6 etappes | trektocht | gids of GPS

Mountainbiken met finish aan de Adriatische zee maakt deze reis een bijzondere. We starten bij deze TransAlp in Oostenrijk en rijden via Slovenië naar de Adriatische zee in Italië.
De routes zijn uitdagend maar niet super-technisch. Je geniet van de bergen en rijdt door prachtig natuurschoon in 3 landen. Op de 4e dag in Slovenië maken we een mooie dagetappe, maar kan je ook een rustdag nemen. Dit is de TransAlp met de meest zuidelijke finishplaats dus de kans op goed weer is groot.

Deze reis gaat helaas niet door in 2024. Kijk in ons fietsoverzicht voor andere gave fietsreizen.

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Vanaf:

€ 1.085,-

Maximaal aantal deelnemers:

26

Reislevel:

4/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

groen, blauw met gids of GPS, rood alleen met GPS
bij voldoende belangstelling rood ook met gids

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

In zes etappes rijden we van Zuid Oostenrijk door de Kärnische Alpen in Oostenrijk en de Julische Alpen in Italië en Slovenië tot het vlakke land van de Po-vlakte. We finishen bij de Adriatische Zee waar je een heerlijke duik in de blauwe zee kan nemen. Deze reis bevat nauwelijks loopstukken en niet heel moelijke technische passages en is daarom zeer geschikt om voor de eerste keer de Alpen op de MTB te ontdekken. Desondanks is de reis ook nog uitdagend genoeg voor meer ervaren TransAlpers.

Je fietst 6 etappes met elke dag de keus uit de verschillende niveauroutes, zodat je altijd op jouw niveau rijdt. In Bovec (Slovenië) verblijven 2 nachten achter elkaar. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een rustdag te nemen. Wie wil kan natuurlijk een rondrit maken of gaan kayakken en raften. Afgelopen jaar reed een grote GPS-groep mee, die al veel Vasa Sport reizen gedaan hadden en dit is wat ze er van vonden:

Een hele "stoere" TransAlp met een heel eigen karakter!

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, overnacht je na elke etappe in een hotel op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee.

Pluspunten

 • "Goed fietsbare" TransAlp met weinig loopstukken
 • Geheel eigen karakter door Sloveense Alpen en Adriatische Zee
 • Bagagetransport en terugtransfer vanaf Adriatische Zee is geregeld
 • Eén dag verblijf in zelfde hotel: geen bagage in- en uitpakken en mogelijkheid op een rustdag
 • Grote kans op lekker weer en de zuidelijke sfeer

Expert over deze reis!

Een prachtige reis zonder loopstukken met een heerlijke beloning: finish aan de Adriatische Zee!

Rick Hoenderop
Reisleider en gids

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst en warming-up!

Op de aanreisdag wordt iedereen verwacht in het Oostenrijkse Sachsenburg. Om 17:00 uur starten we met het infietsrondje. Daar ben je toch ook bij? Lekker opwarmen, kijken of je fiets in orde is en kennismaken met de gidsen en deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel aan om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: Sachsenburg - Hermagor

De eerste kilometers kunnen we rustig infietsen voordat we beginnen met de hoofdklim van de dag. We beklimmen de bergkam en dalen vervolgens af naar de Weissensee, het schaatsparadijs voor veel Nederlanders in de winter. In Weissensee hebben we heel wat nieuwe trails in het parcours toegevoegd, o.a. een leuke downhill van het kleine bikepark Naggler Alm. Via de Kreuzberg dalen we af en rijden richting onze eindbestemming van vandaag Hermagor.

Maandag: Hermagor - Tarvisio

Het eerste stuk van de rit gaat over leuke paadjes op en neer richting Feistritz. Vanaf daar klimmen we heel lang in de Karnische Dolomieten. Boven op de alm lunchen we bij een gezellige hut. Via een ruig pad langs een beek dalen we af en bereiken we het mooie Italiaanse plaatsje Tarvisio. Groen en geel rijden om "om de berg heen" naar Tarvisio.

Dinsdag: Tarvisio - Bovec

Vanaf de start splitsen de groepen zich gelijk. Niveaugroep geel pakt de directe weg naar het zuiden, groen een lus naar het Oosten en blauw richting de Pellarina. Verderop komen de groepen samen en rijden via de Passo del Predil de Sloveense grens over naar Bovec. De meesten zullen blij zijn dat deze laatste klim grotendeels via het asfalt is. Maar na dat asfalt komt deel 1 van de heerlijke Soca-trails met de voor deze omgeving typische hangbruggetjes. Durf jij over zo'n slingerende brug te fietsen?  Het gezellige Sloveense toeristenplaatsje Bovec is de eindbestemming van vandaag.

Woensdag: Bovec - Bovec

Vandaag maak je een hele mooie rondrit van vanuit Bovec, maar je kunt ook een rustdag inplannen. Alle routes gaan over heel veel leuke trails in het gebied rond de rivier de Soca, waarbij blauw de berg Stol bedwingt en rood en over prachtige paden ten noorden van Kobarid rijdt. De Soca is vooral bekend vanwege het kayakken en raften. Dat kun je natuurlijk een dagje proberen. Wat je ook doet, het wordt zeker een leuke dag.

Donderdag: Bovec - Cividale

Vandaag rijden we weer verder zuidwaarts. Een mooie etappe waarbij de berg Stol, met uitzicht op de Povlakte, voor rood het hoogtepunt vormt.  Alle groepen rijden via verschillende routes uiteindelijk over de grens Italië weer in. Groen, blauw en rood doen dat over een avontuurlijke trail. Na een nieuwe klim en heerlijke trailafdaling bereiken we het leuke stadje Cividale, waar de oleanders en palmen erop duiden dat we de Adriatische zee naderen. Vanavond mag je zelf een pizzeria opzoeken in het middeleeuwse stadscentrum.

Vrijdag: Cividale – Adriatische Zee

De laatste etappe is niet bepaald een ‘uitrijertje’ want heeft de meeste kilometers. Na 5 dagen fietsen zal je blij zijn dat er geen grote klimmen meer op het programma staan (behalve voor rood) want moe en voldaan kom je zeker aan op het strand van de Adriatische Zee. Hier kan je een welverdiende duik in zee nemen en proosten we op het volbrengen van deze bijzondere TransAlp. ’s Avonds rijden we met een luxe touringcar en fietsaanhanger terug naar de startplaats van deze reis.

Zaterdag: avontuur ten einde

Na 6 prachtige etappes is het tijd om afscheid te nemen. Nu volgt de zwaarste etappe, in de auto terug naar huis.

Reis informatie & downloads

 

Deelnemers over deze reis:

 

Het is hier zoo mooi en stil. Wat een omgeving

Dit is het mooiste wat mountainbiken te bieden heeft!

Kijk nou! Gewoon loslopende koeien en geiten op het pad voor ons. Kei gaaf!

Lekker hoor, de voetjes effe afkoelen in het beekje!

Praktisch

Practical items

De begeleiding zorgt ervoor dat je op het juiste padje komt en blijft

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur.
Kies je voor rijden met GPS, dan krijg je vooraf een link naar de tracks en waypoints. Samen met minimaal 1 maatje ga je op pad. Alles daaromheen is geregeld voor je. Alles daaromheen is geregeld voor je.

 

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.085,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 815
2-3 personen € 774
4 - 8 personen € 717
9 personen of meer € 652
Zelfstandig met GPS € 100 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Materiaal

    Prijs
  Huur GPS-set  € 60


  Verblijf

  Kamerkeuze Prijs p.p.
  Bed op 2p kamer  € 513
  Bed op 1p kamer € 613
  Bed flexibel € 433

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Verlenging

    Prijs p.p.
  Nacht vooraf met ontbijt € 65
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 90


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
  • Reis- en annuleringsverzekering.

  Extra's

    Prijs
  Het enige echte Vasa fietsshirt gratis bij boeking voor 1 maart

   

  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Deze reis gaat helaas niet door in 2024. Kijk in ons fietsoverzicht voor andere gave fietsreizen.

  Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

  Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
  Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
  Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
  Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.