Backcountry Trekking Sylarna

8-daagse Backcountrytrekking op het grensgebied van Zweden en Noorwegen

Droom jij van een tocht op Backcountry ski’s door een geweldig mooi onbekend rustig gebied op het grensgebied van Zweden en Noorwegen? Lees dan verder.
Omgeven door hoge bergen maak je een mooie trektocht waarbij je veel verschillende ervaringen op doet. Natuurschoon, hoge bergtoppen, rust, eenvoud, luxe, prachtige tochten en professionele begeleiding. De tocht is zeer divers en voor vele niveaus toegankelijk. Zelfs ervaren tochtenbegeleiders als Saar en Rick zijn zeer enthousiast over dit prachtige gebied!

Heb je interesse in de reis voor 2020? Dan kun je vrijblijvend een vooraanmelding doen. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

06-03-2020 t/m 15-03-2020

Maximaal aantal deelnemers:

8

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

We maken een trektocht rondom het imposante bergmassief van Sylarna, waarbij we in Zweedse hutten overnachten. Een heel mooie reis in een prachtig gebied met toch relatief wat luxe. Veelal heb je nog telefoonbereik en soms een luxere hut met elektriciteit.

Met een groep gelijkgestemden maak je een onvergetelijke trektocht onder professionele begeleiding. De basis van deze reis is een meerdaagse trektocht waarbij we 2 keer in dezelfde hut blijven en een dagtocht kunnen maken/rustdag mogelijk is. Dit biedt mogelijkheden om een rustdag te nemen of een dagtocht te maken. Omdat de dagafstanden en het terrein waarin we ons begeven niet al te lang en te moeilijk zijn, biedt dit veel mogelijkheden tot differentiatie. We hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om zonder zware rugzak een mooie top te beklimmen en door de verse sneeuw met telemarkbochten naar beneden te komen. Afhankelijk van het niveau en wensen van de groep stemmen we het programma af, zodat we iedereen een mooie uitdagende tocht bieden.

Voor deze reis heb je Backcountry ervaring nodig. Bijvoorbeeld de Backcountrycursus in Schwarzwald of de Backcountry Trekking Sumava. Heb je al eerder een tocht in het Hoge Noorden gemaakt? Dan is deze reis zeer geschikt voor je en een prachtig nieuw avontuur.

Het gebied is een pareltje in midden zweden - Truus

Rick Hoenderop is reisleider en zal gedurende de reis navigeren en jouw veiligheid waarborgen.

Pluspunten

 • Imposant, maar toch toegankelijk gebied
 • Er is een wintermarkering wat bij slecht zicht zekerheid geeft
 • Afwisseling van eenvoud en een beetje luxe
 • Weinig kilo’s aan eten in je rugzak
 • Goed aan te reizen

Expert over deze reis!

Een heel afwisselend gebied met veel mogelijkheden voor zowel de wat minder ervaren toerlanglaufer maar ook voor de doorgewinterde toerlanglaufer. Bovendien vind ik de afwisseling van eenvoud en luxe zeer aangenaam.

Rick Hoenderop
Reisleider en ontwerper van deze reis
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Vrijdag: Aanreizen

Je vliegt naar Stockholm Arlanda en neemt ’s avonds de nachttrein naar Duved waar je de volgende ochtend aankomt.

Zaterdag: Aankomst en op naar hut 1

Nadat je uitgeslapen uit de trein uitstapt neem je de bus naar de startplaats Storulvan. Hier binden we onze ski’s onder en langzaam voel je de rust en eenvoud van de bergen tot je komen. Bij goed zicht besef je hoe klein en nietig je bent in dit imposante landschap, zeker als je dichter bij het Sylarna massief komt. Vandaag maken we niet zo’n hele lange etappe zodat je er weer even lekker in kan komen.

Zondag: Op naar Sylarna

We lopen vandaag richting het Sylarna massief en hier worden we langzaam stil van. Wat een imposante bergketen is dat en dan te bedenken dat we daar morgen een dagtocht maken!

Maandag: Dagtocht Sylarna

We hopen op mooi weer zodat we een topje kunnen beklimmen en via mooie telemarkbochten door de verse sneeuw kunnen zoeven. De heerlijke sauna met uitzicht op de omliggende bergtoppen is al warm als we terug komen en avondmaaltijd wordt ons geserveerd.

Dinsdag: Op naar het zuiden

Vandaag maken we een tocht naar het zuiden waarbij we het landschap eventjes zien veranderen. Eventjes ja, want het volgende bergmassief doemt alweer voor ons op. Wat tof dat onze volgende hut daar staat!

Woensdag: de langst etappe

Vandaag staat de langst tocht op het programma van bijna 24km. Gelukkig zijn we goed uitgerust en hebben we zin om de luxe achter ons te laten en de eenvoud van de traditionele Zweedse hutten op te zoeken. In de verte zien we de begroeiing dichterbij komen maar we blijven nog net buiten de boomgrens.

Donderdag: Dagetappe of rustdag

Na de lange etappe van gisteren heb je de mogelijkheid om een rustdag te nemen en te genieten van de letterlijke rust daar. Je kan ook nog een dagtocht maken onder begeleiding van de reisleider en zo een topje beklimmen en nog aan de afdaaltechnieken werken. Dit is de eerste avond dat we gezellig samen koken.

Vrijdag: Langzaam terug

We verplaatsen ons weer en ook vandaag blijven we van luxe verstoken. Even geen telefoon, Wi-Fi en alleen maar genieten van pure rust, natuur en eenvoud. Wat heb je nog meer nodig in het leven naast je gezondheid?

Zaterdag: De laatste etappe

We gaan via een niet al te moeilijke, maar wel mooie route terug naar de plek waar we ook begonnen zijn. Hier kunnen we nog douchen en maken ons klaar voor de terugreis.

Zondag: Terugvlucht naar huis

In de ochtend komen we aan op Stockholm Arlanda (of evt. centrum als je nog de stad in wilt) en aansluitend op de dag vlieg je terug naar Nederland. Het avontuur zit er helaas weer op, maar wat een belevenis was dit zeg!

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Sylarna
  Handige informatie over de bestemming en hoe aan te reizen
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen


Meer informatie volgt.

Heb je interesse in de reis voor 2020? Dan kun je vrijblijvend een vooraanmelding doen. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.