Backcountry Trekking Sylarna

7-daagse backcountrytrekking op het grensgebied van Zweden en Noorwegen

Vol!

Toerlanglaufen door ongerepte sneeuw, stilte, witte bergen en vermoeid maar voldaan aankomen in een sfeervolle Zweedse hut. Zie je het voor je?
Op het grensgebied van Zweden en Noorwegen maak je een mooie trektocht omgeven door hoge bergen. Hierbij doe je veel verschillende ervaringen op. Natuurschoon, hoge bergtoppen, rust, eenvoud, luxe, prachtige tochten en professionele begeleiding. De tocht is zeer divers en voor vele niveaus toegankelijk. Ervaren tochtenbegeleiders als Saar en Rick zijn zeer enthousiast over dit prachtige gebied!

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst

Reisdatum:

05-03-2022 t/m 12-03-2022

Vanaf:

€ 1.230,-

Maximaal aantal deelnemers:

8

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

We maken een trektocht rondom het imposante bergmassief van Sylarna waarbij we in Zweedse hutten overnachten. Een heel mooie reis in een prachtig gebied met toch nog relatieve luxe.

Met een groep gelijkgestemden maak je een onvergetelijke trektocht onder professionele begeleiding. Het gebied leent zich ook goed voor dagtochten. Daar gaan we dan ook gebruik van maken en beklimmen zonder een zware rugzak een mooie top. Afdalen doen we met telemarkbochten door de verse sneeuw! De dagafstanden die je maakt variëren tussen 12 en 24km.

Voor deze reis heb je Backcountry ervaring nodig. Bijvoorbeeld de Backcountrycursus in Schwarzwald of de Backcountry Trekking Sumava. Heb je al eerder een tocht in het Hoge Noorden gemaakt? Dan is deze reis zeer geschikt voor je en een prachtig nieuw avontuur.

Het gebied is een pareltje in midden Zweden - Truus

Saar is reisleider en zij zal gedurende de reis navigeren en jouw veiligheid waarborgen.

Pluspunten

 • Een heel imposant, maar toch toegankelijk gebied
 • Er is een wintermarkering wat bij slecht zicht zekerheid geeft
 • Afwisseling van eenvoud en een beetje luxe
 • Weinig kilo’s aan eten in je rugzak

Expert over deze reis!

Imposante bergmassieven waar je je overdag alleen op de wereld waant! Groots landschap om je eigen spoor te trekken, het echte Backcountry gevoel te ervaren. In de avonduren zitten we in de hut comfortabel bij het vuur, soms zelfs met een biertje en vaak met een sauna.

Saar Langelaan
Langlauftrainer, BC expert en reisbegeleider van deze reis
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Deze reis begint officieel zaterdagochtend in Storulvan Mountain Lodge. Wil je zeker zijn dat je goed uitgerust aankomt of evt vertraging van de trein/bus voorkomen, dan raden we je aan een dag eerder (donderdag ipv vrijdag) aan te reizen en vrijdagavond al in Storulvan te overnachten (niet inbegrepen).

Vrijdag: aanreizen

Je reist aan naar Stockholm of Trondheim. Je neemt in Stockholm de nachttrein naar Duved waar je de volgende ochtend (zaterdag) aankomt. Reis je aan naar Trondheim, dan zal je hier waarschijnlijk ’s avonds overnachten (niet inbegrepen) en pak je de volgende ochtend de trein naar Enafors met aansluitend de bus naar Storulvan.

Zaterdag: aankomst en op naar de eerste hut

Nadat je uit de trein stapt, neem je de bus naar de startplaats Storulvan. Ben je hier voor 09:30 uur, dan kan je hier nog bij een riant ontbijtbuffet aanschuiven, anders heb je onderweg al ontbeten. We binden onze ski’s onder en langzaam voel je de rust en eenvoud van de bergen tot je komen. Vandaag maken we niet zo’n heel lange etappe, zodat je er weer even lekker in kan komen.

Zondag: op naar Sylarna

We lopen vandaag richting het Sylarna massief en hier worden we langzaam stil van. Wat een imposante bergketen is dat! Bij goed zicht besef je hoe klein en nietig je bent in dit imposante landschap. ’s Avonds genieten we van de sauna met prachtig uitzicht op de omgeving.

Maandag: naar het zuiden

Vandaag maken we een tocht naar het zuiden waarbij we het landschap eventjes zien veranderen. Eventjes ja, want het volgende bergmassief doemt alweer voor ons op. Wat tof dat onze volgende hut daar staat!

Dinsdag: dagtocht

Vandaag maken we dagtocht rondom de hut en beklimmen een klein topje. Met een beetje geluk kunnen we in de verse sneeuw telemarkbochten maken! ’s Avonds schuiven we in het restaurant aan voor het eerste en enige geserveerde diner van deze week.

Woensdag: de langste etappe

Vandaag staat de langste tocht op het programma van bijna 24km. Gelukkig zijn we goed uitgerust en hebben we zin om de luxe achter ons te laten en de eenvoud van de traditionele Zweedse hutten op te zoeken. In de verte zien we de begroeiing dichterbij komen maar we blijven nog net buiten de boomgrens.

Donderdag: langzaam terug

We verplaatsen ons weer en ook vandaag blijven we van luxe verstoken. Even geen telefoon en wifi, alleen maar genieten van pure rust, natuur en eenvoud. Wat heb je nog meer nodig in het leven, naast je gezondheid? Ook vanavond koken we weer gezellig samen.

Vrijdag: de laatste etappe

We gaan via een niet al te moeilijke, maar wel mooie route naar onze eindplaats. Hier nemen in de middag de bus en maken we ons klaar voor de terugreis diezelfde avond met de (nacht)trein naar Trondheim of Stockholm. Als je via Trondheim reist overnacht je daar nog een nacht (niet inbegrepen) voordat je de volgende dag weer terug vliegt.

Zaterdag: terug naar huis

Reis je terug vanaf Trondheim, dan vlieg je vandaag rechtstreeks terug naar Nederland. Reis je terug vanaf Stockholm, dan komt de nachttrein in de ochtend aan op Stockholm Arlanda (of evt. centrum als je nog de stad in wil) en aansluitend op de dag vlieg je terug naar Nederland. Het avontuur zit er helaas weer op, maar wat een belevenis was dit zeg!

Accommodatie

We overnachten in Zweedse hutten waar we op meer-persoonskamers slapen. Afwisselend is dit de ene keer een kleine primitieve hut zonder elektriciteit, stromend water, verwarming. De andere keer overnachten we in een wat grotere luxere hut, die je bijna met een berghotel kan vergelijken, met meer voorzieningen zoals een restaurantgedeelte, elektriciteit en toiletten. Avondeten bereiden we meestal zelf. In de meeste hutten is een sauna aanwezig waar je na een lange dag buiten heerlijk kan ontspannen. Omdat er de mogelijkheid is om op de meeste plekken eten in de hutten (bij) te kopen, hoef je zelf niet zo veel kilo’s aan voedsel te dragen.

Sneeuwtoestand

Vanwege de Noordelijke ligging en het tijdstip waarop deze reis wordt aangeboden ligt er eigenlijk altijd sneeuw. Bovendien zijn de temperaturen er in de winter zelden boven nul, waardoor de sneeuw, die al gevallen is, ook blijft liggen. Mocht het weer erg slecht zijn dan kan het zijn dat het te gevaarlijk is om naar buiten te gaan. In dat geval blijven we binnen totdat het weer is verbeterd.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Sylarna
  Handige informatie over de bestemming en hoe aan te reizen
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf (volpension) is er vanaf € 1.230,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Backcountry Trekking Sylarna € 750

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 7 dagtochten van hut naar hut
 • Fulltime professionele reisbegeleiding door ervaren Nederlandse Backcountry-gids
 • Organisatie van de maaltijden (inhoud wordt vanuit NL meegenomen)
 • Satelliettelefoon/inreach voor noodgevallen
 • Bagagepulka
 • Voorbereidingsbijeenkomst in NL in de Vasa Shop
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • Een onvergetelijke ervarin om op terug te kijken


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Set Backcountry (nowax ski's/stijgvellen/schoenen/stokken)  € 120

Huurmateriaal dient zelf opgehaald te worden in de Vasa Shop en meegenomen te worden op reis.

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
Totaalpakket € 480

Dit is inclusief:

 • 6 overnachtingen in hutten op basis van volpension (behalve diner in trein op terugreis)
 • Lunchpakketten uit NL
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

N.v.t.

 

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar en overnachting in Storulvan (s.v.p. na boeken van de reis je vlucht in overleg met Vasa Sport boeken)
 • STF lidmaatschap (€ 35)
 • Drankjes
 • Diner in de trein (terugreis)
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst