Backcountry Trekking Kungsleden

8-daagse Backcountry trekking in Zweeds Lapland

Trek jij graag je eigen spoor door vers krakende sneeuw? Geniet je van Zweedse berghutten en het houthakken voor je eigen sauna? Ga dan mee naar Zweeds Lapland.
Maak mooie tochten tussen immense bergen. Met dit Lapse avontuur loop je het Zuidelijkste deel van het lange afstandspad ‘Kungsleden' of ook wel 'Kingstrail’ genoemd. Je beleeft de wintertocht van je leven! Met een compacte groep gaan we op zoek naar de poolvos en wellicht mogen we het noorderlicht aanschouwen. Omdat je in bemande hutten overnacht is dit avontuur iets minder 'spartaans' dan onze andere trektochten in Scandinavië.

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 1.095,-

Te boeken vanaf aantal personen:

5

Maximaal aantal deelnemers:

8


Ervaring in toerlanglaufen is nodig. De reis is geschikt voor deze Niveaugroepen:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd

Deze reis is een mooi vervolg op een cursus toerlanglaufen of de trekking in Sumava.

Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

Toerlanglaufen pur sang! We trekken ons eigen spoor door het imposante landschap van Noord-Zweden. Met een kleine groep trotseren we, met rugzak, bergen en dalen, bevroren meren en rivieren. Houd jij van hele dagen buiten in soms arctische omstandigheden? Dan is dit de reis die je zoekt.

We maken dagtochten door de onbewoonde witte wildernis waarbij we genieten van prachtige vergezichten. Van de reisleiders krijg je onderweg nuttige tips en tricks zodat je je soepeler leert voortbewegen door alle soorten terrein en in alle soorten sneeuw. ’s Avonds geniet je van de inspanning van de dag en kan je nog wat energie kwijt aan houthakken, water halen of koken voor de groep.

Deze reis is een meerdaagse trektocht. De route is bewegwijzerd, al zullen we waar mogelijk ook onze eigen route volgen.

De beschaving is achter je, de witte wildernis voor je. De luxe van eenvoud, een goed gesprek, een knapperend vuur in de kachel, water uit de rivier, stilte. Een avontuur met deskundige gidsen - Isabella

Pluspunten

 • Een erg rustig arctisch gebied, veel rustiger dan het Noordelijke Kungsleden
 • Je reist door een ongerept berggebied: indrukwekkend en ruig
 • Grote kans dat je het Noorderlicht te zien krijgt (aurora borealis)
 • Je trekt je eigen spoor door de ongerepte sneeuw
 • Voor de zekerheid hebben we een satelliettelefoon mee

Expert over deze reis!

Het is een genot om je in deze imposante weidse witte wereld van hut naar hut te verplaatsen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open! Unieke vergezichten, winterse landschappen, je ontmoet mensen met de mooiste verhalen…. Een onvergetelijk avontuur!

Rick Hoenderop
reisleider & gids van de Backcountry reizen

Reisprogramma

Vrijdag: reizen naar Hemavan

De reis begint officieel ’s avonds in Hemavan om 19:00 uur in het Hogfjellshotell waar we overnachten. Dit is op loopafstand van het vliegveld (ca. 1,5 km). Je slaapt hier op 2-persoonskamers en er zijn goede douches, een bar en restaurant aanwezig. Als je voor 19:00 uur aanwezig bent kan je aan het diner deelnemen (optie bij boeking, wel aan te raden). Anders dien je zelf voor een maaltijd te zorgen.

Zaterdag: eerste tocht

Na een riant ontbijtbuffet neemt de gids al het materiaal nog eens met je door, worden de eetpakketten verdeeld en krijg je de eerste instructie. De tocht gaat van Hemavan naar Viterskalet, een berghut op zo’n 10 km afstand. Het gaat vooral bergop. Dit is de dag om te wennen aan je bagage, het bewegen op de ski’s en het prachtige landschap. Aangekomen in de hut koken we gezamenlijk en duiken we er op tijd in, voldaan en met zin in morgen!

Zondag t/m woensdag: van hut naar hut

We trekken van hut naar hut, door brede dalen en soms over bevroren meren of rivieren. Onderweg genieten we van het immense wit, de weidsheid van het landschap en onze eigen sporen. Magisch hoe je je als groep beweegt, soms genietend van de zon, soms intens vechtend tegen de sneeuwstorm of wind. Maar altijd staat er aan het eind van de dag een huttenwaard ons op te wachten.

Bij onze volgende hutten is er ofwel een sauna, ofwel een klein winkeltje waar je snacks kan kopen. Houthakken en water halen doen we zelf, evenals koken en afwassen. Wist jij dat Vindelfjällen onderdeel is van het Kungsleden? En dat de poolvos dienst doet als logo van het Vindelfjällen natuurgebied?

Donderdag: laatste tocht op ski’s en het gebied uit

Voor de laatste keer stap je op je ski’s, doe je je (inmiddels bijna lege) rugzak op en kijk je om je heen naar de bergen. Bergaf gaan we naar Ammarnäs, een heel klein plaatsje in de middle of nowhere. Hier nemen we de bus met aansluitend taxi naar Arvidsjaur, waar we overnachten in een comfortabele accommodatie. 's Avonds dineren we luxe in een restaurant en praten we na over onze avonturen.

Vrijdag: terugreis

Het ontbijt is het officiële einde van dit arctische avontuur. Met sterke verhalen in je tas vlieg je van Arvidsjaur, via Stockholm, naar Schiphol. Deze terugvlucht / treinreis dien je zelf te boeken.

Accommodatie

Overnachten doen we in traditionele Zweedse berghutten die praktisch en eenvoudig zijn ingericht, maar wel erg gezellig zijn. Sommige hutten hebben zelfs een sauna! Natuurlijk eten we goed, energie is essentieel op deze tocht. Ontbijt en avondeten bereiden we zelf en doen we in hutten. Lunchen doen we buiten of in een schuilhutje onderweg.

Sneeuwtoestand

Vanwege de Noordelijke ligging en het tijdstip waarop deze reis wordt aangeboden ligt er eigenlijk altijd sneeuw. Bovendien zijn de temperaturen in de winter er zelden boven nul, waardoor de sneeuw die er al gevallen is ook blijft liggen. Mocht het weer dusdanig slecht zijn kan het zijn dat het te gevaarlijk is om naar buiten te gaan. Dan blijven we binnen totdat het weer is verbeterd en maken we een alternatief plan.

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.095,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
5 deelnemers € 970
6 deelnemers € 844
7 deelnemers € 754
8 deelnemers € 687

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 6 dagtochten van hut naar hut
 • Fulltime professionele reisbegeleiding door ervaren Nederlandse BC-gids
 • Organisatie van de maaltijden (inhoud wordt vanuit Nederland meegenomen)
 • Satelliettelefoon
 • Bagagepulka
 • Bus Ammarnes-Sorsele
 • Taxi Sorsele-Arvidsjaur
 • Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland in de Vasa Shop
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Set backcountry € 120

Het materiaal moet zelf opgehaald worden in de Vasa Shop en meegenomen worden op reis


Verblijf

Overnachtingen per persoon
In hutten en hostels € 408

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen
 • organisatie van de maaltijden 
 • bemiddelingskosten


Extra's

Opties bij deze reis per optie of pers.
Diner eerste avond € 38

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Hemavan/Arvidsjaur
 • Lidmaatschap DNT, STF of Hostelling International
 • Taxi transfer Arvidsjaur - vliegveld (afhankelijk van tijd terugvlucht, ca. €12 )
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze maatwerk reis organiseren we voor jouw groep in de periode van februari tot en met april.

 

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.