Racefietsreis Corsica

6-daagse rondrit over de mooiste wegen van dit prachtige eiland

Fiets langs de azuurblauwe zee, beklim de vele cols die dit eiland te bieden heeft en duik na een heerlijke dag fietsen in zee en ontspan in fijne hotels.
Ontdek de mooiste plekken van dit fantastische (fiets)eiland. Het eiland is zeer divers en biedt zowel hoge bergen als ook mooie kustwegen. Zie de ondergaande zon vanaf het terras terwijl je aan het dineren bent en beleef Corsica zoals het bedoelt is, puur, natuur.

Datum onder voorbehoud. Wil je als eerst weten als de datum definitief is en er geboekt kan worden? Laat het hier weten.

Reisdatum:

16-05-2020 t/m 24-05-2020

Maximaal aantal deelnemers:

21

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen racefietsreizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 75-110 km 1800-2300
Rood 90-130 km 2200-2800
Zwart 100-150 km 2800-3800

Reisbeschrijving

Je fietst in 6 dagen over de mooiste wegen van het eiland. Al het mooie van dit eiland is gecombineerd: bergen, kust, zee, binnenland. Tijdens deze reis zie je het allemaal. Twee keer slapen we aan zee, zodat je na een lange fietsdag een heerlijke duik kan nemen in het azuurblauwe water.

Elke dag kies je de route met het niveau wat bij jou past. Je rijdt zelfstandig met GPS op je eigen tempo. Als je zelf geen GPS hebt, leen je er kosteloos één van ons. Wij vervoeren je bagage, zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met fietsen en genieten. Minimaal één keer per dag staan we langs de route met ravitaillering. Bij pech onderweg komt de volgwagen je helpen, zodat je snel weer op fiets zit.

Ik dacht al dat het mooi zou zijn, maar dit is werkelijk overweldigend mooi! - Henk

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, overnacht je in minimaal 3 sterren hotels. De accommodaties zijn voor Franse begrippen luxe en hebben op één na allemaal een zwembad. 2 maal slapen we direct aan zee zodat je vanuit het hotel zo direct een duik in zee kan nemen. Meestal dineren we in het hotel zelf, 1 maal eten we in een restaurant met mooi uitzicht op de haven van St. Florent.

Pluspunten

  • Je ziet de mooiste plekken, want we hebben ze allemaal gecombineerd
  • Wij doen het fietstransport en jij vliegt comfortabel naar de startlocatie
  • Goede accommodaties (2x direct aan zee)
  • Je beklimt vele cols die je mag bijschrijven op je palmares
  • Meerdere routes van verschillende niveaus per dag

Expert over deze reis!

Het mooiste fietseiland wat ik ken! Na een lange zonnige dag op de fiets met veel hoogtemeters en fantastische uitzichten een duik nemen in de azuurblauwe zee. Wat wil je nog meer?

Rick Hoenderop
Reisleider en ontwerper van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Eindelijk begint het!

Terwijl wij je fiets naar de startlocatie brengen, vlieg jij comfortabel naar Bastia. Hier word je met een taxi naar het starthotel gebracht.

Etappe 1: Tour over de Cap du Corse

Een heerlijke rit met geweldige uitzichten langs de kust. Neem na afloop gerust een verfrissende duik, want we verblijven in een hotel direct aan zee.

Etappe 2: Het binnenland in

Vandaag gaan we het binnenland in en rijden via kleine autoluwe weggetjes en een mooie kloof naar ons onderkomen. Het hotel ligt aan de voet van de hoogste berg van het eiland, de Monte Cinto 2706m.

Etappe 3: Beklimming van o.a. de Col de Vergio

We vervolgen onze weg in het binnenland en beklimmen o.a. de Col de Vergio. Het vervolg is prachtig wanneer we op een zeer smalle rustige weg het binnenland verder verkennen. Aan het eind slaan we af richting de kust en slapen we in de grote plaats Ajaccio, wederom direct aan zee.

Etappe 4: Verder het binnenland in

We verlaten de havenstad en gaan weer verder het binnenland in, ditmaal voornamelijk klimmend. De Col de Saint Eustache is een hoogtepunt. Het uitzicht na de top is fantastisch! We slapen in een mooi hotel aan de voet van de mooie bekende Col de Bavella.

Etappe 5: Indrukwekkende uitzichten

Je hebt de mogelijkheid om de Col de Bavella te beklimmen alvorens we naar het Noorden gaan. Wederom staan er prachtige rustige cols op het programma met indrukwekkende uitzichten. We slapen in een heerlijk hotel waar je na afloop van de etappe in een stromende bergrivier bij het hotel kan duiken of relaxen. We dineren buiten met uitzicht op de rivier.

Etappe 6: Terug naar Bastia

De liefhebbers beklimmen eerst de landschappelijk zeer mooie doodlopende klim naar de Gorges de la Restonica. Nadien rijden we via mooie autoluwe wegen terug naar Bastia, waar we deze rit met een lange afdaling afsluiten. Hier genieten we van het zwembad en dineren we op een gezellig terras.

Etappe 7: Terugreis vanaf Bastia

Het hotel bevindt zich dicht bij het vliegveld dus je kan er zelfs lopend naartoe als je nog even wilt bewegen. Wij vervoeren je fiets weer terug naar Nederland.

Prijzen

Binnenkort meer info.

Datum onder voorbehoud. Wil je als eerst weten als de datum definitief is en er geboekt kan worden? Laat het hier weten.