GPS-reis St.Moritz-Livigno

Maatwerk | 5-6 etappes | deels trektocht | 2 hotels | evt met lift | GPS

Wil je zelfstandig met GPS op pad op de heerlijke trails van 2 van de mooiste MTB-gebieden van de Alpen? Dan is deze reis met het Engadin en Livigno de reis die je zoekt!
Bepaal zelf hoeveel dagtochten je rijdt. De verplaatsing tussen St.Moritz en Livigno maakt deze reis nóg avontuurlijker en zorgt ervoor dat je alleen de allermooiste trails van het gebied rijdt. Vasa Sport zorgt voor de mooiste routes, fijne onderkomens en bagagetransport, zodat jij alleen maar hoeft te genieten van het MTB'en. Wil je weten of we de reis op het gewenste tijdstip kunnen organiseren en wil je de exacte prijs weten? Doe dan een aanvraag via de oranje knop hierboven.

Aan te vragen in de periode 26-06-2021 t/m 26-09-2021 (m.u.v. augustus) Daarvoor en daarna ligt er te veel sneeuw en zijn de hotels gesloten.

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 691,-

Te boeken vanaf aantal personen:

3

Maximaal aantal deelnemers:

16

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

Ook panaramaroutes (met liften) blauw en rood

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je rijdt zelfstandig met GPS het aantal gekozen etappes met eigen groep(je). Je bepaalt je eigen tempo, neemt pauze wanneer jij wil en maakt foto's waar jij wil, want je bent niet gebonden aan het fietsen in een grote 'vreemde' groep. Vasa Sport levert de GPS-routes, kaartjes + hoogteprofielen en zorgt voor het bagagetransport. Je hebt voor iedere etappe de keuze uit verschillende niveau's. Zo fiets je altijd een route die bij jou past.

Start en finish van deze tocht is in St. Moritz. Je kiest zelf of je hier 2 of 3 dagtochten maakt waarin we de mooiste trails van het gebied hebben verwerkt. Vervolgens rijdt je een prachitge etappe naar Livigno, waar je 2 nachten verblijft en dus ook een dagetappe rijdt. Net als St.Moritz is Livigno een echt MTB-paradijs met onwijs veel gave trails voor verschillende niveaus. De laatste etappe gaat weer terug naar St.Moritz, maar nu via de meer zuidelijke route. Je overnacht dan nog een keer in St.Moritz voordat je huiswaarts keert.

Een heerlijke combinatie van twee echte MTB-gebieden - Piet

In St.Moritz zijn betaalbare hotels een zeldzaamheid, maar we hebben er toch één gevonden. In dit prima hotel met alleen 1- en 2-persoonskamers overnachten we ook met onze TransAlp groepen. De chef is een zeer hulpvaardige en enthousiaste vent, die met van alles kan helpen. Avondmaaltijden worden er alleen voor grotere groepen gereserveerd, maar er is een uitstekend restaurant vlakbij. De fietsen kunnen worden gestald in de grote afgesloten parkeergarage.

In Livigno verblijf je in een prachtig 4-sterrenhotel op basis van halfpension. De eigenaar is erg enthousiast en gastvrij en kent alle paadjes in de omgeving. Het bike-hotel heeft echt alles wat een mountainbiker nodig heeft: een bikegarage, werkplaats, huurfietsen, wellness met sauna, turks stoombad en binnenzwembad! Bovendien geniet je van de Italiaanse keuken en staat er elke middag een bike-snack klaar. Het is zelfs mogelijk een lunchpakket te bestellen en extra vroeg te ontbijten.

Bij deze reis is geen Vasa Sport begeleider aanwezig. Je krijgt de trackbestanden en de kaartjes en hoogteprofielen met routeaanwijzingen per mail toegestuurd. De hoteleigenaars staan met raad en daad bij.

Pluspunten

 • 2 fijne hotels van 'chefs' met passie
 • Je combineert 2 fantastische MTB-gebieden
 • Belastingvrij winkelen in Livigno
 • Je krijgt de GPS-bestanden vooraf gemaild, zodat je ze zelf op je GPS kunt zetten.
 • Etappekaartjes en hoogteprofielen kun je op je telefoon zetten, zodat je ze altijd bij de hand hebt.
 • Bagage wordt getransporteerd
 • Je hebt tijdens het fietsen optimale vrijheid in combinatie met alle gemakken van een verzorgde reis

Expert over deze reis!

Met zo veel enthousiaste reacties op onze TransAlp naar St.Moritz konden we niet anders dan er ook een GPS-reis organiseren.

Sidney Teeling
Ontwerper en verkenner van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Dag 1: aankomstdag en overnachting in St.Moritz

Je reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in St.Moritz. Wellicht heb je nog tijd om een rondje in te fietsen. Je hebt alle gegevens als tracks en waypoints al op je GPS gezet en de toegestuurde  kaartjes en hoogteprofielen al bestudeerd. Op alle andere vragen heeft de hotelchef wel een antwoord.

2 of 3 dagtochten in St.Moritz

Na een goede nachtrust ben je bijgekomen van de heenreis en is het tijd om de MTB op de stappen. St.Moritz is echt een MTB-paradijs met fantastische natuur- en bikeparktrails.  Als je iets uit het dorp geklommen bent kijk je uit op de gletscherbergen Piz Corviglia, Piz Palu en de vierduizender Piz Bernina. Zo kun je tijdens de St.Moritz-dagtochten een paar dagen heerlijk genieten van de hoogtepunten als de Suvretta-loop, Fexdal en Corviglia Flowtrail.

Van St.Moritz naar Livigno

Via de prachtige Passo Cassana (2694m) rijd je van het ene naar het andere MTB-paradijs. Dit was tot voor kort een bijna onneembare barriëre met een heel lang loopstuk, maar is deze zomer fietsbaar gemaakt. Bovenop de eenzame pas heb je een geweldig uitzicht en daarna wordt te beloond met een heerlijke afdaling. Wij zorgen, dat je bagage naar het hotel in Livigno wordt gebracht. 

een prachtige etappe in Livigno

Net als St.Moritz is Livigno een MTB-paradijs. Het langgerekte dorp ligt op 1800 meter hoogte en de omgeving bevat heel veel (goed onderhouden) singletrails en paadjes. Op asfalt kom je dan ook nauwelijks. Je rijdt één van onze prachtige Livigno-dagtochten. In het luxe 4-sterrenhotel (met wellness en zwembad) is het heerlijk verblijven. Bovendien kun je in Livigno belastingvrij shoppen.

Wil je een tweede dagtocht in Livigno rijden, dus daar een nacht langer blijven en in St.Moritz een nacht korter. Dat kan eventueel ook, maar dan moet de prijs (hotel) iets aangepast worden.

Van Livigno terug naar St.Moritz

De etappe terug naar St.Moritz begint met een klim en daarna de Panaramico, een singletrail, die steeds op ca. 2200 meter blijft. Vervolgens klim je (onverhard) naar de Passo Forcola di Livigno. Via de toptrails rond de Bernina en Pontresina rijdt je naar St.Moritz. Uiteraard doen wij weer het bagagetransport. Bij het hotel kun je nog even relaxen bijkomen van een prachtige etappe. Je slaapt hier nog een nacht, zodat je de volgende dag uitgerust naar huis rijdt.

Naar huis

Nog één keer genieten van het ontbijtbuffet om vervolgens met veel mooie herinneringen naar huis te rijden.

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Hieronder zie je welke opties beschikbaar zijn en de bijbehorende prijzen. Je profiteert vanaf 3 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 691,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking 9+ 6 - 8 5 4 3
5 dagtochten (i.c.m. 6 overnachtingen) € 251 € 263 € 276 € 301 € 364
6 dagtochten (i.c.m. 7 overnachtingen) € 286 € 301 € 315 € 344 € 415

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • Prachtige GPS-routes van Vasa Sport voor meerdere niveaus per dag
 • Reisbegeleiding door de hoteldirecteur(s)
 • Bagagetransport St.Moritz-Livigno en retour
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Gratis deelname aan workshop fietsen met GPS


Materiaal

  Prijs per set
Aantal dagen GPS huur* 5 6
  € 52 € 60

*GPS huur inclusief stuurhouder, batterijen en oplader.

Huur MTB op aanvraag. Mountainbike kan gehuurd worden bij plaatselijke verhuurder, Vasa Sport en hotel helpen daarbij.

Verblijf

  12-06 t/m 26-06 26-06 t/m 31-07 Augustus 01-09 t/m 26-09
6 overnachtingen        
2p kamer in beide hotels € 440 € 450 niet € 440
2p + 1p kamer in St.Moritz en 3p kamer in Livigno € 451 € 461 niet € 451
1p of 2p kamer single use in beide hotels € 564 € 574 niet € 564
7 overnachtingen        
2p kamer in beide hotels € 509 € 519 niet € 509
2p + 1p kamer in St.Moritz en 3p kamer in Livigno € 526 € 536 niet € 526
1p of 2p kamer single use in beide hotels € 649 € 659 niet € 649

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • In St.Moritz overnachtingen met ontbijt
 • In Livigno overnachtingen met ontbijt en diner
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten
 • Wasservice (alleen in Livigno)


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch
 • Drankjes
 • diners in St.Moritz
 • Eventuele lift- en transferkosten
 • Huurfiets of reservefiets (Vasa Sport bemiddelt)
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt * € 45

* Bestel je fietsshirt voor 1 maart.

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Aan te vragen in de periode 26-06-2021 t/m 26-09-2021 (m.u.v. augustus) Daarvoor en daarna ligt er te veel sneeuw en zijn de hotels gesloten.