GPS-reis Gardameer

Maatwerk reis | 4-6 etappes | deels trektocht | 2 hotels | GPS

Wil je zelfstandig met GPS op pad op de heerlijke trails rond het Gardameer. Vasa Sport heeft in dit mountainbikemekka van het eerste uur de fietsbare routes voor je uitgezocht.
Met de 2 etappeplaatsen Tremosine en Riva del Garda en 2 verplaatsingen hiertussen kan deze reis uit 4 tot 6 etappes bestaan. Bepaal zelf hoeveel dagtochten je rijdt. De verplaatsingen tussen Tremosine en Riva maken deze reis nóg avontuurlijker en zorgt ervoor dat je ook in de verre "uithoeken"  de allermooiste trails rijdt. Vasa Sport zorgt voor de mooiste routes, fijne onderkomens en bagagetransport, zodat jij alleen maar hoeft te genieten van het MTB'en. Wil je weten of we de reis op het gewenste tijdstip kunnen organiseren en wil je de exacte prijs weten? Doe dan een aanvraag via de oranje knop hierboven.

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 707,-

Te boeken vanaf aantal personen:

4

Maximaal aantal deelnemers:

16

Reislevel:

8/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwart 60-100 km 2300-3300

 

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je rijdt zelfstandig met GPS het aantal gekozen etappes met je eigen groep(je). Je bepaalt je eigen tempo, neemt pauze wanneer jij wil en maakt foto's waar jij wil, want je bent niet gebonden aan het fietsen in een grote 'vreemde' groep. Vasa Sport levert de GPS-routes, kaartjes + hoogteprofielen en zorgt voor het bagagetransport. Je hebt voor iedere etappe de keuze uit verschillende niveau's. Zo fiets je altijd een route die bij jou past.

Start en finish van deze tocht is in Tremosine sul Garda. Je kiest zelf of je hier 1 of 2 dagtochten maakt waarin we de mooiste trails van het gebied hebben verwerkt. Vervolgens rijdt je over de beroemde Tremalzo naar Riva del Garda. Ook daar kun je weer kiezen uit 1 of 2 dagtochten. De laatste etappe bike je via het Lago di Ledro en de trails van Limone terug naar startplaats Tremosine. ,

Het is niet makkelijk om in dit gebied de goede routes te vinden. Voor je het weet zit je op een echte enduro-trail en moet je alles lopen.  Met de Vasa Sport routes en organisatie kan dat je niet gebeuren en kun je onbezorgd genieten, ook in dit gebied, zoals nu weer bleek!  Martin

Als je voor de accommodaties kiest, die Vasa Sport heeft uitgezocht, overnacht je in Tremosine in een een heerlijk hotel, waar de appartementen rondom het zwembad en ligwei gedrapeerd staan. In Riva ligt het hotel vlakbij het gezellige centrum en 150 meter van het Gardameer. Ook dat hotel heeft een eigen zwembad. Beide familiehotels worden geleid door fijne mensen en zijn (onze) fietsgroepen gewend. Vanzelfsprekend kunnen de fietsen er afgespoten en veilig gestald worden.

Bij deze reis is geen Vasa Sport begeleider aanwezig. Je krijgt de trackbestanden en de kaartjes en hoogteprofielen met routeaanwijzingen per mail toegestuurd. De hoteleigenaars staan met raad en daad bij.

Pluspunten

 • 2 fijne familiehotels
 • ongecompliceerd mountainbiken in een fantastisch gebied
 • Je krijgt de GPS-bestanden vooraf gemaild, zodat je ze zelf op je GPS kunt zetten
 • Etappekaartjes en hoogteprofielen kun je op je telefoon zetten, zodat je ze altijd bij de hand hebt.
 • Bagage wordt getransporteerd
 • Je hebt tijdens het fietsen optimale vrijheid in combinatie met alle gemakken van een verzorgde reis

Expert over deze reis!

Een heerlijke streek om te mountainbiken en een reis, die ook nog prima vroeg en laat in het seizoen gereden kan worden. Genieten van alle Italiaanse geneugten: heerlijk eten en drinken, prachtige trails, zuidelijke flair en meestal lekker weer!

Rick Hoenderop
Reisleider en gids

Reisprogramma

Dag 1 Aankomstdag en overnachting in Tremosine

Je reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Tremosine. Wellicht heb je nog tijd om een rondje in te fietsen. Je hebt alle gegevens als tracks en waypoints al op je GPS gezet en de toegestuurde  kaartjes en hoogteprofielen al bestudeerd. Op alle andere vragen heeft de hotelchef en chefin wel een antwoord.

1 of 2 dagtochten vanuit Tremosine

Afhankelijk van het aantal etappes, die je deze reis wilt doen rijdt je 1 of 2 dagtochten vanuit Tremosine. Vanuit het hotel zie je de haarspelden van het beroemde Tremalzo-pad al liggen. Tijdens één van de routes daal je daarover af. Daarvoor doe je o.a. de fantastische Boca di Fabia trail, misschien wel de allermooiste hier. De andere dagtocht brengt je o.a. op de hoogtetrail van de  Monte Caplone met prachtig uitzicht op het hele Gardameer.

Van Tremosine naar Riva

Vandaag is de verplaatsing naar Riva. Een plaatselijke Bikeshuttle brengt je bagage, die bij jullie aankomst in Riva dan al klaar staat. Alle niveauroutes beklimmen vandaag de Tremalzo van de haarspelden-kant. De zwarte route neemt nog een 1ste wereldoorlog pad met tunneltjes mee. Na de afdaling met leuke trails splitsen de routes bij het Lago di Ledro. Blauw rijdt via de Ponale naar Riva. Rood en zwart klimmen naar de Rifugio Nino en dalen over een technische trail naar Riva. Na een duik in het zwembad (of het Gardameer dat vlakbij is) en een drankje op het terras volgt een heerlijke pizza in de winkelstraat of aan het strand. En een ijs(je) bij de befaamde Gelateria Flora op de hoek maakt deze topdag compleet

1 of 2 dagtochten vanuit Riva

Ook vanuit dit hotel hebben jullie weer de keuze uit 1 of 2 dagtochten. De ene gaat naar de Monte Baldo met de prachtige klim tot de top van de Altissimo en een geweldige downhill met als hoogtepunt de Navene-trail. De 2e dagtocht gaat naar het noorden met de heerlijke trails in de buurt van Cavedine en het gelijknamige Lago.  

Terug naar Tremosine

In deze laatste etappe rijden jullie terug naar startplaats Tremosine. Blauw doet dit via het Lago di Ledro en de Passo Notta. Rood en zwart dalen na de eerste lange klim over een technische singletrail naar Limone en maken dan nog een ronde met heel veel leuke trailtjes op het plateau van Tremosine. De ijszaak, waar je vanaf het terras 400 meter loodrecht naar het Gardameer onder je kijkt is natuurlijk plicht. Moe maar zeer voldaan sluiten jullie de week af op het terras bij het zwembad en daarna een heerlijke Italiaans diner. Jullie overnachten nog een keer in Tremosine. 

Zaterdag: einde avontuur

Goed uitgerust genieten jullie nog één keer van het enorme ontbijtbuffet om vervolgens met veel mooie herinneringen naar huis te rijden.

Reis informatie & downloads

Deelnemers over deze reis

 

Wij vonden het top !

Gidsen deden goed hun best 

Gebied was wel iets te heftig voor ons maar wel heel erg mooi.

Nagenieten doen we nog steeds op alle fronten ☺

We komen zeker nog een keer bij jullie terug alleen op een milder terrein.

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Hieronder zie je welke opties beschikbaar zijn en de bijbehorende prijzen. Je profiteert vanaf 3 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met ontbijt is er vanaf € 707 per persoon

Programma

Aantal personen per boeking 9+ 6 - 8 5 4 3  
4 dagtochten (i.c.m. 5 overnachtingen) € 289 € 304 € 318 € 347 € 439  
5 dagtochten (i.c.m. 6 overnachtingen) € 347 € 365 € 382 € 417 € 526  
6 dagtochten (i.c.m. 7 overnachtingen) € 396 € 416 € 436 € 476 € 601  

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • Prachtige GPS-routes van Vasa Sport voor meerdere niveaus per dag
 • GPS-routes, kaartjes en hoogteprofielen
 • Bagagetransport Tremosine-Riva en retour
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Gratis deelname aan workshop fietsen met GPS
   

Verblijf

Hieronder de richtprijzen. Bij een concrete aanvraag vragen we bij de hotels de beschikbaarheid en de actuele prijzen van de dan beschikbare kamers.

  mei, juni, september
5 overnachtingen (3 in Tremosine, 2 in Riva)  
2p kamer in Riva en 2p kamer of met 2/3 personen in appartement in Tremosine € 418
2p kamer single use in Riva en Tremosine € 576
6 overnachtingen (4 in Tremosine, 2 in Riva)  
2p kamer in Riva en 2p kamer of met 2/3 personen in appartement in Tremosine € 501
2p kamer single use in Riva en Tremosine € 679
7 overnachtingen (4 in Tremosine, 3 in Riva)  
2p kamer in Riva en 2p kamer of met 2/3 personen in appartement in Tremosine € 586
2p kamer single use in Riva en Tremosine € 813

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • Overnachtingen met ontbijt in Tremosine
 • Overnachtingen met ontbijt in Riva
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch en drankjes
 • Eventuele lift- en transferkosten
 • Huurfiets of reservefiets (Vasa Sport bemiddelt)
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt € 59

Te bestellen voor 1 maart

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

De informatie en prijzen zijn van vorig seizoen en nog onder voorbehoud.

Aan te vragen in de periode 15-05-2024 t/m 01-10-2024 (m.u.v. juli en augustus)

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.