Enduro weekend Remouchamps

Enduro weekend in België | 3 dagen | 3 trail centers | standplaats | MTB instructeur

Jij gaat drie dagen knallen in de drie beste mountainbike trail centers van België; Spa, Remouchamps en Esneux.

Je doet dit niet alleen, maar onder leiding van een gediplomeerde MTB gids en instructeur. De Vasa gids brengt je op de plekken waar je moet zijn. Het doel van dit weekend is om jouw grenzen op een verantwoorde en comfortabele manier te verleggen en om zo een betere rijder te worden.

Reisdatum:

31-05-2024 t/m 02-06-2024

Vanaf:

€ 396,-

Maximaal aantal deelnemers:

7

Reislevel:

9/10

Niveaugroepen op deze reis:

Rood en zwart

Km en hoogtemeters spelen hier een ondergeschikte rol.
Het gaat "op zijn gemak" omhoog en hard en technisch naar beneden.

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Midden in de Ardennen liggen 3 uitdagende trail centers vlak bij elkaar; Spa, Remouchamp en Esneux. Tijdens dit Enduro weekend maak je van deze trail centers gebruik met als doel om jouw afdaal skills te verbeteren.

Je gaat veel afdalen en heel veel leren!

Onder leiding van een gediplomeerde MTB gids en instructeur van Vasa Sport ontdek je de trails op een verantwoorde manier.Het programma wordt perfect opgebouwd en afgestemd aan de hand van het niveau en de wensen van de groep. Doormiddel van oefeningen, herhaling van uitdagende passages, videoanalyses en tips en tricks zal je binnen een paar dagen een enorme vooruitgang ervaren van je MTB skills.

Terrein en Trails

De 3 gebieden hebben elk een andere moeilijkheidsgraad, zo is Spa eenvoudiger als Esneux en Remouchamp. 

De trails van Remouchamp, Spa en Esneux zijn de dikste trails van België! Er is hier voor elke niveau iets uitdagends te rijden en dat op maar 3 uur van Utrecht. - Remco

Spa en Esneux zijn uitermate geschikt om trails veel en makkelijk te herhalen vanwege het geringe hoogteverschil. Alle trail centers hebben blauwe, rode en zwarte trails. De zwarte trails zijn serieus uitdagend en technisch, de blauwe trails zijn voor ieder mountainbiker met een beetje ervaring goed te rijden. In totaal kunnen we kiezen uit 27 officiële trails.

Dit is een weekend voor de ervaren mountainbiker.

Je conditie moet goed in orde zijn want iedere meter die je afdaalt klim je op eigen kracht omhoog, daarnaast vergt het afdalen veel energie en concentratie. Je rijdt dit weekend vele switchbacks, rock gardens, wortel passages, drops en jumps.  

Waarom je aan deze reis moet deelnemen:

 • De 3 beste trail centers van België ‘op een steenworp afstand’ van elkaar
 • Kleine groep, max7 deelnemers per gids
 • Begeleiding van gediplomeerde MTB instructeur
 • Perfecte opgebouwd: van makkelijk naar moeilijk, van vlak naar steil
 • Lekker afdalen en heel veel leren
 • Op een veilige en verantwoorde manier uitgedaagd worden
 • Heel veel gezelligheid en fun met elkaar

Expert over deze reis!

Het mooie van deze uitdagende omgeving is dat het vergelijkbaar is met de Alpen. Je vindt hier alle soorten ondergrond; wortels worden afgewisseld door rots en modder door stof. Bovendien kan je hier serieus steile lijnen rijden. Echt een gebied om je grenzen eindeloos te verleggen.

Gijs-Jan Lavèn
Enduro gids

Reisprogramma

Het programma wordt perfect opgebouwd en afgestemd aan de hand van het niveau en de wensen van de groep. Elke dag kiezen we het trailpark wat daarbij past.

Vrijdag: dag 1

Je komt op eigen gelegenheid naar Spa in België. Na een korte briefing en een kennismaking met de instructeur en de andere deelnemers stap je op de fiets voor een lange middag afdalen in bikepark Spa. ’s Avonds is er een video analyse in het hotel en een evaluatie en vooruitblik op de volgende dag.

Zaterdag: dag 2

Je staat vroeg op en ontbijt stevig, we gaan vandaag naar het trail center van Remouchamps. Na een lange dag afdalen en grenzen verleggen sluiten we af met een Belgische biertje in de tuin van de Villa waar we overnachten.

Zondag: dag 3

Je checkt uit want het is alweer de laatste dag, maar zeker niet de minste want trail center Exneus staat op het programma. Vandaag pas je alles toe wat je in het weekend geleerd hebt, je rijdt trails die je niet voor mogelijk had gehouden. Aan het eind van de middag neem je afscheid van de groep en de instructeur en rijd je moe, trots en voldaan naar huis.

Aanpassingen programma mogelijk

Het hierboven genoemde programma is een leidraad voor Vasa Sport, hier kan in overleg en naar wens vanaf worden geweken en is afhankelijk van het niveau van de groep en de omstandigheden.

Reis informatie & downloads

Praktisch

Practical items

De begeleiding

Je wordt begeleid door een gediplomeerde gids en instructeur van Vasa Sport. De gids kent de trails als zijn ‘broekzak’. Hij weet precies waar je wel en waar je juist niet moet zijn, dit kan bijvoorbeeld te maken met de weersomstandigheden en de conditie van de ondergrond. 

Verblijf en diner

Boek je het verblijf via Vasa Sport dan overnacht je in een schitterende villa in het centrum van Spa, op basis een tweepersoonskamer met ontbijt. De villa heeft een enorme tuin rond het pand en is voorzien van alle faciliteiten voor mountainbikers. Het heeft ruime kamers, een uitgebreid ontbijtbuffet en natuurlijk een afgesloten fietsruimte. 

Dineren doen we in een van de vele restaurantjes in het gezellige centrum. De trailparks Esneux en Remouchamps liggen op 20-30 minuten rijden met de auto.

Materiaal

Vanwege het technische Enduro karakter van dit weekend is bepaald materiaal een must, zoals:

 • Een all mountain full suspension met dropperpost en minimaal 140 mm veerweg
 • Gravity banden van minimaal 2.4 breed en met grote noppen
 • Protectie, helm en knieprotectie zijn verplicht 
 • Een backprotector en elleboogprotectie zijn niet verplicht maar wel verstandig om te dragen 
   
 

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met ontbijt is er vanaf € 396,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 245
2-3 personen € 233
4 - 8 personen € 216

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding van gediplomeerde MTB instructeur
 • 3 trail centers met de dikste trails
 • Videoanalyses
 • Elke avond een briefing over de volgende dag
 • Het webalbum met alle foto's
 • Korting in de Vasa Webshop

 

Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer € 180
Bed op 1p kamer € 320

Dit is inclusief:

 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Parkeren bij de villa
 • Afgesloten ruimte voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, diner en drankjes
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

 

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt € 59

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Boek deze reis

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.