Alpentour Amadé Panorama

6-daagse MTB ronde in Oostenrijk met liftgebruik en gids of GPS

Vol!

Deze nieuwe Panoramaronde met liften is geheel in Oostenrijk. Plaats van handeling is het Amadé gebied, dat zich tot één van de hotspots van het mountainbiken heeft opgewerkt.
Je rijdt over de flowtrails van vier verschillende bikeparken, maar ook over heerlijke natuurtrails en schotterpaden met fantastische uitzichten op de gletschers en kalkmassieven van Tauern en Dachstein. In vier etappes zijn liften opgenomen, in de twee andere doe je alles op eigen kracht.

Deze reis is i.v.m. Corona speciaal ontwikkeld. De reis gaat door. De ronde is geheel in Oostenrijk.

Reisdatum:

27-06-2020 t/m 04-07-2020

Vanaf:

€ 895,-

Maximaal aantal deelnemers:

15

Reislevel:

5/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je fietst een 6-daagse ronde tussen de bekende Amadé skidorpen als Schladming, Flachau en Grossarl. In dat gebied ligt een enorm netwerk van mountainbikepaden en trails. Liften zijn er natuurlijk ook genoeg. In de startplaats Schladming wordt elk jaar de bekende meerdaagse Alpentour-wedstrijd georganiseerd Je rijdt over de vele wandelpaadjes, die zich als prachtige natuurtrails bewijzen en geniet van de prachtig aangelegde flowtrails van de bikeparken Wagrain, Planai, Reiteralm en Grossarl.

Natuurlijk is er bij deze reis weer de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings etc. Je kunt er voor kiezen om in niveaugroepen met gids op pad te gaan, maar je kunt deze tour ook zelfstandig met GPS rijden (minstens 2 personen).

Super dat Vasa Sport deze reis in deze tijd kan aanbieden als alnternatief voor de Italiaanse Giro's... - Martijn

Als je via Vasa Sport het verblijf boekt, slaap je in comfortabele 3 en 4 sterren hotels. Je fiets kan er worden afgespoten en veilig worden gestald. Wij hebben een gereedschapskist en fietspompen bij ons. Lunchen doen we onderweg meestal op het terras van een berghut, dineren in het hotel of nabijgelegen restaurant.

Pluspunten

 • Prachtige ronde in Oostenrijk
 • Veel natuur- en flowtrails
 • Genieten van Oostenrijkse Gastfreunlichkeit
 • Overnachten in comfortabele hotels
 • Alles is geregeld, jij hoeft alleen te fietsen, eten, drinken en slapen

Expert over deze reis!

Iedereen kent de Ski Amadé als het grootste skigebied van Oostenrijk. Tijdens deze ronde ervaar je waarom de Bike Amadé ook geweldig is!

Sidney Teeling
Gids en ontwerper van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Zaterdag: aanreisdag en infietsrondje

De eerste dag wordt iedereen om uiterlijk 18:30 uur verwacht in het hotel in Schladming. Ben je al eerder dan kun je om 17:00 uur meefietsen met een lekker infietsronde. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel voor het eerste diner. Na het eten vertelt de reisleider tijdens de briefing hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: Schladming - Altenmarkt

Bij de indelingsklim in de Talblachklamm worden de niveaugroepen gevormd. Blauw en rood rijden daarna naar de Planailift en laten zich in de nieuwe 10-persoonsgondels naar 1800 met brengen. Groen blijft beneden en rijdt door het over het fietspad naar Mandling. Blauw en rood rijden ruim 10 km downhilltrails, achtereenvolgens de Rookie Downhill, de Kesslerline en de Downtown Line. Zo mag het rustig doorgaan deze week! Blauw gaat net als groen nu ook naar Gleiming, maar pakt onderweg nog wat (wortel-)singletrails mee. Na de koffie bij Mandling begint met een steil stuk de klim naar Filzmoos. Rood klimt over een schotterpad naar het plateau van Ramsau, waar meteen een heerlijke “trailorgie” over wandelpaadjes begint, waarover we uiteindelijk richting Filzmoos buigen. In Filzmoos stappen alle 3 de groepen in de Papageno lift. Bovengekomen zijn de meeste hoogtemeters naar de Rossbrand al gemaakt. Op deze prachtige uitzichtsberg tussen Dachstein en Tauern lunchen we in de Radstädter Hütte. Vanaf hier dalen we af over de worteltrail naar Altenmarkt.

Maandag: Altenmarkt - St. Johann

Op deze dag fietsen we eens nergens door een skigebied. Letterlijk hoogtepunt is de 1800 meter Hochgründeck. Net als op de Rossbrand van gisteren staat bovenop deze berg ook een knusse berghut, perfect voor de lunch. Voor de Hochgründeck-klim moet eerst het bergje tussen Altenmarkt en Flachau nog bedwongen worden. Rood doet dat via een lange lus richting Zauchensee, blauw neemt de directere weg. Beide routes pakken daarna een heerlijk downhilltrail en ook nog wat natuurtrails bij Reitdorf. Maar dan moet het toch echt gebeuren. Klimmen van 850 meter naar de 1800 meter hoge Hochgründeck. De klim is eerst niet steil en slingert door bosachtig gebied met afwisselend uitzichten naar noord en zuid. Af en toe is er ook een korte afdaling. Na de laatste zeer steile klim smaakt de huttenlunch met geweldig uitzicht des te beter. Dan volgt één van de vele hoogtepunten van deze week: een afdaling van maar liefst 1250 hoogtemeters over een aaneenschakeling van natuurtrails, die pas vlakbij het hotel in St. Johann eindigt.

Dinsdag: St. Johann - Grossarl

Vandaag starten we ontspannen met een paar km over het fietspad langs de Salzach. Na lekkere singletrails rond de beroemde Liechtensteinklam klimmen we naar het skidorp Alpendorf en dan verder door over schotterwegen en paadjes naar de Gernkogel. Daarna blijven we lekker lang boven op de Wagrainer Höhenweg en genieten van lunch en uitzicht in de oerige Maurachalm. Na de lunch meteen een fijne singletrailafdaling en daarna weer klimmen voor de slotafdaling naar Grossarl. Nou ja voor blauw dan, want rood klimt nog via Heimalm en suist dan over 4 km van de flowtrail van het Bikepark weer naar Grossarl.

Woensdag: Grossarl - Wagrain

Tijdens deze 4e etappe zijn de singletrails van Grossarl en Kleinarl de highlights. Vanuit het hotel gaat het meteen omhoog het skigebied in. Blauw neemt daarvoor de klim naar de Heimalm, die rood gisteren deed. Rood fietst over de slingerweg naar de Leireiter Alm op 1850 meter. Na de koffie is de ruim 8 km flowtrail terug naar het dal de beloning. Ongeveer halverwege duiken ook de “blauwen” deze trail in. Vanaf Grossarl volgt dan de tweede lange klim van de dag. We moeten weer bijna 1000 meter klimmen om in het volgende dal, dat van Kleinarl te komen. We kunnen bijna fietsen tot de 2011 meter hoge Penkkopf, maar buigen vlak daarvoor naar links het pad naar de Kleinarler Hütte. Hier volgt één van de weinige loopstukken van deze reis, maar tijdens de lunch op het terras van deze echte berghut zijn we dat al snel vergeten. Via de Hirschleiten-singletrail dalen we af naar Kleinarl-dal en langs de flanken daarvan rijden we over leuke paadjes naar Wagrain.

Donderdag: Wagrain - Flachau

Ook Wagrain heeft een fijn bikepark dat deze zomer vanwege de nieuwbouw van de Flying Mozart gesloten is. Dat deert ons niet natuurlijk, want klimmen kunnen wij heel goed op de bike. Vanaf het hotel rijden we naar het gehucht Schwaighof over het paadje langs de gelijknamige beek. Dan begint de klim: voor blauw naar 1250 en voor rood helemaal omhoog naar de top van Griessenkareck op 1900 meter. De afdaling met 1000 hm! die dan volgt is in één woord fantastisch, soms op wandelpaadjes soms op een aangelegde trail. Op 1250 sluit ook blauw aan en samen dalen ze dan verder af. Vanuit Wagrain gaat het door het dal natuurlijk weer over paadjes richting Kleinarl. De lange klim tot de rotsen van de Ahornkarkopf gaat over vele mooie almen. De afdaling gaat vliegensvlug over de haarspelden van een schotterpad of beheersd over de moeilijke trail. Daarna het laatste stuk over het fietspad van Flachauwinkl naar Flachau.

Vrijdag: Flachau - Schladming

Deze lange laatste etappe heeft nog eens alles wat deze 6-daagse ronde zo mooi maakt, pittige klimmen, geweldige downhilltrails, mooie bergovergangen en prachtige uitzichten. De eerste 20 km gaan over fietspaden en af en toe wandelpaadjes langs de rivier de Enns. Dan maakt de rode groep een mooie trailronde via Forstau en gaat blauw rechtstreeks naar de voet van de Reiteralm. De laatste lange klim van deze week brengt ons ruim 700 meter hoger bij de Eiskarhütte op de Reiteralm. Over de naar deze hut genoemde trail dalen we in een heerlijke flow weer af. Via het Ursprungdal en langs de flanken van de Hochwürzen gaat het over veel smalle paadjes richting Schladming. Voor de laatste afdaling draaien we echter nog een keer het Ober- en Untertal in. Op de Planai sluiten we dan met Downtown line deze geweldige week af. Op het terras van het hotel kunnen we Reiteralm, Hochwürzen en Planai nog zien liggen en genieten we lekker na.

Zaterdag: terug naar huis

Na een rijkelijk ontbijt rijd je terug naar de Lage Landen en weet je meteen weer wat daar ontbreekt: de bergen, waar je deze week zo van hebt genoten.

De begeleiding helpt met (bijna) alles

De Vasa gidsen wijzen je de route en begeleiden je op jouw MTB-avontuur. Ze helpen bij eventuele ongelukjes of de reparatie van je fiets. De chauffeur van de bagagebus brengt jouw bagage naar het volgende hotel en zorgt daar voor een gespreid bedje.
Kies je voor rijden met GPS, dan laden we de tracks voor je in. Samen met tenminste één maatje ga je op pad. Alles daaromheen is geregeld voor je.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 895 per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 595
2-3 personen € 565
4 - 8 personen € 524
9 personen of meer € 476
Zelfstandig met GPS € 100 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met een fotoshow en tips en informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Materiaal

    Prijs p.p.
  Huur GPS € 60


  Verblijf

  Kamerkeuze Prijs p.p.
  Bed standaard € 419
  Bed op 3p kamer € 449
  Bed op 2p kamer € 499
  Bed op 1p kamer € 599

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Verlenging

    Prijs p.p.
  Nacht vooraf standaard met ontbijt € 60
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 80


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Liftkosten
  • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Deze reis is i.v.m. Corona speciaal ontwikkeld. De reis gaat door. De ronde is geheel in Oostenrijk.